Diablo III: A klónok átálltak a sötét oldalra!

Van baj a tervezett season-effektekkel rendesen - PTR-gyorsjelentés

Diablo III: A klónok átálltak a sötét oldalra!

képünk illusztráció :)

A Diablo III 22. évadjának PTR-tesztje a második fázisba ért. Nemrég bevezették a Season 22 tervezett témáit: az árnyékklónokat és a Kanai’s Cube negyedik slotját.  

A témákat és tervezett működésüket a Patch Notes-ban részletesen bemutatták, a magyar fordítást ide kattintva olvashatjátok. Nos, ahogy az lenni szokott, nem minden a tervek szerint alakul. Rögtön három kritikus hibát is felfedeztek a klónok kapcsán a tesztelők: azon variánsok, amelyekben cc-effekt van, sokkal nagyobb buffot adnak, mint a másik kettő; a klónok teljesen random halnak meg; és az egyik necromancer-klón összeomlást okoz.

  • Nagyra értékeljük és összegyűjtöttük a visszajelzéseket a klónok skilljeiről. Úgy döntöttünk, hogy eltávolítunk minden crowd control hatást az összes klón-buildből, és kiegyensúlyozzuk az egyes variánsokat, hogy ne legyen potenciális buff a másik két klón-variánssal szemben.
  • A Shadow Clone csak akkor hal meg, ha a játékos meghal, vagy ha az 1 perces Shadow Clone időzítés lejár. Sajnos az árnyékklónok meghalnak a tervezett kritériumokon kívül is, és ennek javítására egy Hotfix készül.
  • A Necromancer Shadow Clone játék-összeomlást okoz. Úgy gondoljuk, hogy ez a 3. változat variációjának köszönhető és a Bone Spirit - Poltergeist skill okozza.
  • A játék lefagy a játék betöltésekor (error: 395002). Jelenleg vizsgáljuk ezt, és további statisztikákat szeretnénk kérni erről, azoktól, akik szembesülnek a problémával.

Wudijo is megosztott pár észrevételt a redditen:

  • A klónok egyes skilljeik nagyságrendekkel jobban sebeznek, mint mások
  • Ha szintet váltasz (a Riftben), a klón nem fog követni
  • A klónokat néha duplikálni lehet a Necromancer Bone Armor skilljének castolásával
  • A klónok megölhetnek téged vagy a valamelyik társad, ha lövedékeik visszaverődnek a Sand Dweller-ekről vagy a Dune Dervish-ekről

A csapat továbbra is figyelemmel kíséri a PTR jelenlegi előrehaladását, és gyorsjavítást (Hotfix) adnak ki október 9-én. Köszönik mindenkinek a türelmét és a további visszajelzéseket.

Forrás: 1, 2