Diablo III: Csapatmunkában, szupport barbárral csinálták meg a solo GR 150-et. BANN JÁR ÉRTE!

Egy trükkös csapat kreatívan értelmezte a túl erősre sikeredett pandemonium buffokat és összmunkával történelmet írtak. A Blizzard nem lelkesedett az ötletért

Diablo III: Csapatmunkában, szupport barbárral csinálták meg a solo GR 150-et. BANN JÁR ÉRTE!

Egy trükkös csapat kreatívan értelmezte a túl erősre sikeredett pandemonium buffokat és összmunkával történelmet írtak. A Blizzard nem lelkesedett az ötletért.

RÖGTÖN AZ ELEJÉN LE KELL SZÖGEZNI, HOGY A CIKKBEN LEÍRTAKAT EXPLOITNAK MINŐSÍTETTE A BLIZZARD, SENKI NE HASZNÁLJA KI, HA NEM AKAR HŐSÜNK SORSÁRA JUTNI!

Nos, adott ugye a 19. season brutálisan erősre sikerült pandemonium buffja, ami minden kill után számol és bizonyos killstreak elérésekor különböző effektekkel kedveskedik a játékosknak. Az eredeti szándék nyilván az volt, hogy csak minimális mértékben befolyásolja a játékmechanikát és inkább jópofa adalékként színesítse a season játékosok hentelését.

A dolog nem jött be, némelyik buff túl erősre sikerült. Már a PTR során látszott, hogy az 500 klisstreak során leidézett angyalok egyhitelik a bossokat és a live szerverekre került buffokat is folyamatosan trükköznek a játékosok. Bár az angyalokat lenerfelték, de a többi buff esetében rendkívül elfajult a helyzet. Van például olyan GR 150-es team, ahol még bosskiller sincs, a végét megoldják a buffokkal. A Blizzard hallgatott, nem láttunk hivatalos infót arról, hogy bármit is kezdeni akarnának a kihasználható hibákkal. Eddig.

Történt ugyanis, hogy egy fiatalember és néhány barátja meglehetősen kreatívan értelmezte a solo greater rift szabályait és mindezt kombinálták a pandemonium buffok erejével.

Emberünk egy szupport barbárral bement a riftbe, közben a többiek, akik nem mentek vele, mobokat gyűjtöttek egy mapon. A GR-ben lévő ember szintén összeszedte a mobokat egy kupacba, majd kiment a riftből, ráportolt a társaira, felvette a killstreak számlálót és visszament. Amikor a kintiek elkezdtek ölni, a season buffok a gr-ben elpusztították az összeszedett pakkot.

Ügyes - mondanánk erre mi. A Blizzard illetékesei azonban nem így gondolták: exploitnak minősítették az esetet (aminek a kihasználása ugye csalás) és bannolták a srácot. Mindennek tetejében még a Twitch fiókját is zárolták ideiglenesen (valószínűleg pont az vágta ki a biztosítékot mindkét cégnél, hogy az Eggman névre hallgató fiatalember le is streamelte a mutatványt, sőt donate-eket gyűjtött).

Az esetről Wolfcryer készített egy kimerítő, magyarázatokkal ellátott videót:

Ahogy az szokott lenni, a játékosok véleménye megoszlik a témában: van aki szerint teljesen jogosan kapott ilyen súlyos büntetést és van persze olyan is, aki szimpatikusnak tartja a kreatív megoldást. Egy azonban biztos: a Blizzardnak nem tetszik a dolog és egy nem akármiylen kék posztban hangot is adtak a véleményüknek. Ezt a posztot a fontosságára való tekintettel egy külön cikkben dolgozzuk fel.