Diablo III: Kezdődik a PTR!

Október 1-én indulnak a szerverek

Diablo III: Kezdődik a PTR!

Kezdődik a Diablo III 2.6.10-es verziószámú javítócsomagjának tesztelése a PTR szervereken. Ahogy azt megszokhattuk, pontos dátum nincs: a Blizzard annyit, közölt, hogy október 1-én indulnak a szerverek.

Nézzük mit jelent ez kicsit konkrétabban! Annyit tudunk, hogy a PTR teszt nem régiófüggő, vagyis az egész világ ugynazokat a szervereket fogja használni, illetve tudjuk azt is, hogy ezek a szerverek az USA-ban, pontosabban Kaliforniában vannak. Vagyis a Pacific Time időzónából kell kiindulnunk és ez az időzóna 9 órával van a Közép-európai (pl. Budapest) időzóna "mögött".

Megkockáztathatjuk, hogy a kaliforniai blizzados srácok nem az éjszaka közepén és nem is hajnalban fognak szervert indítgatni, így minden józan számítás szerint ottani idő szerint reggel 10 előtt nem nagyon számíthatunk semmire. Az nálunk ugye 19 óra.

Hát így tessenek számolni!

Ami a tesztet illeti: kicsit más lesz mint az utóbbi időben megszokott. Nem egy, hanem két hétig fog tartani és két fázisa lesz:

  • 1. szakasz - október 1 .: Ebben a szakaszban bevezetik a Legendary és a Set elemeket
  • 2. szakasz - október 8 .: Ebben a szakaszban hozzáadják a szezonális téma tartalmát

A PTR zárása után a Blizzard értékeli az ereményeket (LOL) és még egy teljes hetet adnak maguknak, hogy kijavítsák az esetleges hibákat.