Eljött a Demon Hunter kora

A speed meta királya lesz a Diablo III legnépszerűbb karaktere

Eljött a Demon Hunter kora

Az XP / paragon farm meta felállása változik ebben a szezonban, mivel a rendkívül népszerű Rathma setupok már nem a leghatékonyabbak és a Demon Hunterek felváltották a Necromancereket a trónon. Impact az Icy-veins.com-on posztolta részletesen a tudnivalókat a setup összes részletéről a kezdetektől a tényleges csapatösszeállításig, és az optimális XP farmolásig.

 

Rat runok

A „Rat Run” sok éven át tartotta a leghatékonyabb és legjobb csoportösszetételnek járó első helyet A Diablo III-ban az XP farmolás terén. A „Rat run” kifejezés a 3x Necromancer és az 1x Barbár csapat-összetételre utal, amely a két szupportra összpontosít, és a lehető legtöbb health globe-ot termelve, majd felhasználva a két DPS Necromancer a Reaper’s Wraps használatával erőforrást (essence) tudott tölteni. Ez lehetővé tette számukra, hogy folyamatosan teljes essence-mennyiséggel hívják le a Skeletal Mage Singularity rúnájával a mágusaikat, amelyeknek így brutális erejük lett. A setup a nevét a necromancerek Rathma szettjéről kapta, amely a mágusok sebzését buffolta. Egy idő után a buildek változtak, a DPS-ek a Legacy of Dreams gemet és az ennek megfelelő geart kezdték használni a nagyobb sebzés miatt, de a név megmaradt. Ezek a runok annyira hatékonyak voltak, hogy eddig egyetlen csoportösszetétel sem tudta megközelíteni őket. A 2.6.9 patch-ben a Reaper's Wraps 2 másodperces nerfjével a necromancer lelassult, a helyére a Demon Hunter fog lépni.

 

 

Érkeznek a Demon Hunterek

A 21. évad a Demon Hunter évada lesz. A Necromancer és a „Rat Runok” évei után, a DH szerzi meg a trónt. A season kezdetén a játékidőt általában három szakaszra lehet bontani.

  • Szintezés: 1-70
  • Starter a Season Journey szettjével
  • Endgame

Míg Necromancer még mindig messze a legjobb karakterosztály a játékban az 1-70-es szintezést illetően, a 70 szint felett a Demon Hunter át fogja venni a vezető helyet. A Demon Hunter a Journey során megkapja a Shadow's Mantle szettet, amely lehetővé teszi egy Impale-build építését starternek. Az Impale-konstrukciónak egy hatalmas szorzója van a szett 2-es bónuszában, lehetővé téve, hogy hatalmas sebzést adjon le rögtön a gearelés elején. Ugyancsak komoly előny lehet, hogy a Kanai's Cube-ban, a 70-es item-upgrade során 50% -os esélye van egy Karlei's Point tőr kiesésének, amely még egy könnyen hozzáférhető szorzót biztosít a geareléshez. Végül, 34-es szinten 25% esély van Kadalánál a Holy Point Shot tegez kiesésére a Challenge Rift-ből származó Bloodshard elköltésekor. Ha szerencséd van, akkor könnyedén átugorhatsz egyenesen a T8-ra vagy magasabbra, miután megkapod a szett 2-es bónuszát, így hatalmasat ugorhatsz a 70-es starter során. 

 

 

Endgame Build

Jó szórakozás a season startja és nagyon élvezetes a helyes starter build korai előnye, de függetlenül attól, hogy miként kezdted el, mindig néhány nap alatt, vagy akár már egy napon belül is eljuthatsz az endgame-hez, ha elég szerencsés vagy. A Demon Hunterek számára ez azt jelenti, hogy a GoD Hungering Arrow buildet kell játszani.

Miután felépítetted az endgame buildet, a karakterednek képesnek kell lennie arra, hogy gond nélkül vigye a t16 Nephalem Rifteket. Ez azt jelenti, hogy a haladás fő forrása a Greater Rift lesz. Miután megszerezted az endgame gear összes elemét a helyes statokkal, a priorítás az ancient itemek farmolása, a legendary gemek szintezése és a paragonpontok gyűjtése lesz. Az utóbbi kettő elsősorban Greater Riftekben történik. Egy optimalizált 4 fős csoporttal magasabb GR szinten játszhatsz, sokkal magasabban, mint amekkorát szólóban a season korai szakaszában el lehet érni. Ez lehetővé teszi a paragonszintek összegyűjtését, hatékony csapatok esetén akár az 1000 paragon is elérhető a season első 24 órájában. Ez az optimalizált csapat az XP meta, ahol a Demon Hunter valóban brillírozni fog ebben a szezonban. Az XP farmolására optimalizált négy fős csapat az alábbi karakterekből áll:

Ennek a setupnak az igazi ereje a szupport Demon Hunter-ben rejlik. A Leonine Bow of Hashir és az Emimei's Duffel passzív képességeinek köszönhetően a Bolas azonnal felrobban és 24 yard távolságon belül ellenségeket vonz be egyetlen helyre. A szupport DH rendkívül gyors a a teljes rift alatt a GoD szett 4-es bónuszának és a Smoke Screen-nek köszönhetően, így nagy és sűrű ellenség-csoportokat tud létrehozni a barbár és a DPS-DH-k előtt.
Felderíti a mapot, a Bolas-val sűríti a mobokat, majd az Entangling Shot és az Odyssey’s End felhasználásával láncol az összehúzott csoport tetején, hogy minden megláncolt ellenség 150% -kal megnövelt sebzést szenvedjen el. Ezt a buffot a játék bármelyik osztálya megkaphatja, így a DH-nak hihetetlenül erős támogató képessége van, ha szükség van extra sebzésre.

A barbár szupportolása abban áll, hogy segíti a nagyobb csoportok létrehozását, az elitek csoportba dobását, a HotNS szett 2-es bónuszával a kiáltások kettős hatékonyságúak és adja az Ignore Pain-t a csapat védelmében. Végül, a két GoD DH DPS megállás nélkül foroghat, és a Blood Vengeance-t felhasználhatja a Hatred generálására, így nyugodtan foroghatnak, csak a Momentum stack magasan tartására kell figyelniük.

Ennek a csoportnak a valódi potenciálja a GoD szett és a Hungering Arrow skill által nyújtott buffok között rejlik. Köszönhetően a Devouring Arrow rúnának, a nyilak exponenciális károkat okoznak minden alkalommal, amikor áttörik az ellenséget, de akár végtelen számban átszúrhatnak, ezt csak a csoportosított mobok száma korlátozza. A brutális csoportosítási potenciál, amely a két szupportban rejlik, lehetővé teszi, hogy a nyilak hatalmas számú célt átszúrjanak, ami azt jelenti, hogy a sebzés nagyobb, mint a legtöbb osztálynál, még az Area Damage beleszámolása nélkül is.

A GoD Hungering Arrow Demon Hunter build a legjobb egyéni solo-push build is ebben a szezonban, és a nagyon magas mozgási sebesség, amelyet a build support itemek nélkül kínál, lehetővé teszi, hogy a sebzésre koncentráljunk. Míg más speed-buildeknél gyakran fel kell áldoznunk a sebzést a jobb mobilitás és sebesség érdekében, a GoD DH-nak nem kell ilyen kompromisszumot kötnie, így magasabb rift-szintet lehet vele elérni speed run-okon, mint bármely más setupban.

 

 

Forrás: Icy Veins

Kapcsolódó: