Season

Miért is jó újra és újra elkezdeni előlröl a játékot?

Season

A Diablo III-ban a Season egy olyan hosszabb-rövidebb (jelenleg 90 nap körül) ideig tartó játékmód, amit mindenkinek, aki részt vesz benne teljesen az elejéről kell kezdenie. Vagyis level1-es karakterrel, gear nélkül és teljesen üres ládával.

Hogy ez miért jó? A lényeg nem abban rejlik, hogy újra és újra fel kell húzni egy karaktert és ki kell gearelni (bár kétség kívül ez is vonzó lehet egyeseknek), hanem abban, hogy MINDENKI egyformán az elejéről kezdi a játékot, egyenlő feltételekkel.

Persze az idő előrehaladtával a több időt játékra szánók ugyanúgy el fognak húzni a többiektől, mint non-seasonban, de a játékosok közötti különbségek lényegesen kisebbek seasonban, vagyis ELVILEG könnyebben lehet partit találni.

Nem kötelező részt vennni a seasonban, aki nem akar újra felgearelni egy karaktert, az maradhat az ún. non-seasonban, használhatja a megszerzett itemeit, paragon pontjait, karaktereit, de csak a többi non-season játékossal tud partizni (annyit mindenképpen kell tudnia mindenkinek, hogy non-seasonban brutális különbségek vannak már a játékosok között, a legjobbak 10000+ paragonnál tartanak). Ugyanez igaz a season-játékosokra is: aki elindul, annak számolnia kell azzal, hogy csak a többi season-ozóval tud csak partizni.

A season végén a karaktereink automatikusan non-season karakterekké válnak, a megszerzett xp hozzáadódik a non-season xp-hez és az összes season-itemet megkapjuk levélben (30 napunk lesz arra, hogy innen lemenetsük magunknak az itemeket).

Vagyis a season játékosok "csak" némi időt vesztenek: azt az időt (és az ezalatt kifarmolható xp-t) amit a karakter szintezésre és gearelésre kell szánni, cserébe viszont lehetőséget kapnak rá, hogy a szintjüknek megfelelő partiban játszanak, ha nincs non-season társaságuk.

Bár teljesen elejéről kell kezdeni a játékot seasonban, számos könnyítést kapnak a játékosok:

    • Rögtön, induláskor elérhető az adventure mód (bounty, nephalem rift) , vagyis nem kell végigvinni a campaign módot.
    • A season journey feladatainak teljesítésével megszerezhetjük az először elindított season-karakterünk egyik setjét.
    • És az sem elhanyagolandó, hogy seasonban különböző apróbb rewardokat - peteket, portrékat, pennantokat, és egy újabb LÁDA SLOTOT - lehet szerezni.

Az eddigi seasonok statisztikáit, az aktuális season journey feladatait megtaláljátok ezen a linken: https://d3resource.com