Megerősített információk a Diablo IV áprilisi megjelenéséről

Megerősített információk a Diablo IV áprilisi megjelenéséről

Nemrég mi is beszámoltunk az XboxEra podcastban elhangzó teóriákról a Diablo IV megjelenésével kapcsolatban. Ahogy azt divatos szóval mondják, a hír „felrobbantotta az internetet” ezidáig ugyanis semmijen konkrét dátum nem hangzott el a várva várt ARPG trónörökös kapcsán.

Jez Corden egy terjedelmes cikket szentelt a témának a Windows Central oldalán. Ennek a cikknek a magyar változatát olvashatjátok az alábbiakban.

Mi az, amit tudni lehet eddig?

  • A Diablo 4 a Blizzard legendás akció-RPG sorozatának következő része.
  • A nyár folyamán felütötte a fejét az a pletyka, hogy a Diablo 4 megjelenési dátumát a decemberi The Game Awards-on jelentik be, és most már van néhány óvatos megerősítésünk is ezzel kapcsolatban.
  • Az XboxEra podcastról beszámolva, úgy tűnik, - és ezt saját forrásaink is megerősítették -, hogy a Diablo 4 2023 áprilisában indulhat.
  • Ha igazak a pletykák, a játéknak a 2022-es The Game Awards ideje alatt előrendelhetőnek kell lennie, a különféle digitális kiadások és egy prémium gyűjtői kiadás mellett néhány ütős finomsággal.
  • A Diablo 4 (más néven Diablo IV) hivatalosan 2023-ra van betervezve, de most lehet, hogy leszűkítettük egy adott hónapra. 

A Diablo 4 a Blizzard legendás akció-RPG sorozatának legújabb része. A Sanctuary gótikus világában barangoló játékosok a menny és a pokol erőinek kereszttüzébe kerülnek, amelyek örök háborúja az élők világát fenyegeti. A fejlesztők azt igérik, hogy a Diablo 4 visszatér a franchise sötét gyökereihez, és elhagyja a Diablo 3 gyakran kritizált "rajzfilmszerű" megjelenését. A Diablo 4 pokolian néz ki és egy kicsit hamarabb elindulhat, mint ahogy azt néhányan várták. 

Ahogy a mai XboxEra podcastban is szó volt róla, az ottani csapat felfedte a Diablo 4 2023 áprilisában történő megjelenésének lehetőségét. A 2023. áprilisi megjelenési időszakot a saját, bizonyított forrásainkon keresztül megerősíthetjük. 

A nyáron megjelent pletykák felfedték, hogy a Diablo 4-et a The Game Awards-on fogják bejelenteni, ami eredetileg a /r/classicwow subredditen keresztül szivárgott ki. További bizonyítékokat láttunk, amelyek úgy tűnik, hogy megerősítik ezt és a különböző béta-verziókról szóló pletykákat.

Az XboxEra és forrásaink szerint a Blizzard jelentős marketing-kampányt tervez a Diablo 4-hez a 2022-es The Game Awards-on, ahol a játék áprilisi megjelenését fedik majd fel. Ezenkívül az előrendelések is megnyílnak a show alatt, beleértve a különféle digitális kiadásokat és a prémium fizikai gyűjtői kiadást, különféle finomságokkal a hardcore rajongók számára. Ha az információink helyesek, az előrendelés egyik előnye a Diablo 4 nyílt bétaverziójához való korai hozzáférés lesz 2023 februárjában.

Bár valószínűleg nem volt kétség efelől, megerősíthetjük, hogy a Blizzard szezon-alapú, élő szolgáltatást tervez a Diablo 4-hez, amelyet mikrotranzakciók (MTX) támogatnak, amint azt a cég korábban a hivatalos blogján is leírta. Információink szerint az 1. évad a harmadik negyedévre (Q3) várható, annak ellenére, hogy áprilisban indul a játék. 

A Microsoft jelenleg az Activision Blizzard megvásárlásán dolgozik. A Microsoft korábban megjegyezte, hogy 2023 nyarára kívánja lezárni a 69 milliárd dolláros üzletet, ami azt jelenti, hogy esély van arra, hogy a Diablo 4 megjelenjen az Xbox Game Pass -ban, mire a Diablo 4 első szezonja a nyár végén megjelenik. A Diablo 4 vezető szerepet játszhat az Xbox Cloud Gaming és a PC Game Pass növekedésében – tekintettel a játék telefonbarát, izometrikus perspektívájára és a Diablo PC-s örökségére. 

Mint mindig, a tervek természetesen változhatnak és ezért az ilyen pletykákat mindig egy kis fenntartással kezelni. Azonban ebben most elég magabiztosak vagyunk. Kövessétek december 8-án az idei Game Awards 2022 show-t, hogy megtudjátok, igaz-e mindez.

Amíg tart a várakozás, megtekinthetitek az IGN interjúsorozatát, amelyet Joe Shely Game Director és Rod Fergusson General Manager közreműködésével készítettek:

 

Forrás: Windows Central