Diablo III PTR Patch Notes 2.7.5 MAGYARUL!

A játék történetének egyik legizgalmasabb frissítése érkezik a Diablo III-ba. A cél világosan látszik: solo GR 150!

Diablo III PTR Patch Notes 2.7.5 MAGYARUL!

Nephalem, üdvözölünk a 2.7.5 frissítés hétnapos PTR tersztjén!

Január 31-én kezdődően szükségünk lesz a segítségetekre a Rites of Sanctuary szezonális téma, a Primordial Ashes funkció, valamint az új képességek és tárgyak változásainak tesztelésében. Ismerkedjetek meg ezekkel - jelentős újdonságokat tartogatunk nektek!

 

Season 28: Rites of Sanctuary

A 28. szezonban, a Rites of Sanctuary-ban mélyen a „Festering Woods” titokzatos romjai közé utazunk. Egy vadászexpedíció közepette a New Tristram-ból származó polgárok egy baljós oltárra bukkantak, amelyet egy ősrégi anyagból faragtak, és amin rejtélyes jelek vannak. A monolit kísérteties kisugárzásától megrendülve a bátor Nephalemek segítségét kérték, akik hajlandóak voltak megvizsgálni ezt a baljós felfedezést, amely a régi időkből maradt hátra - a Rítusok oltárát.

A Sanctuary-ból kihaltnak hitt erő otthona, a Rítusok Oltára (Altar of Rites) ezeket a misztikus erőket adományozza a méltó Nefalemeknek. ...miután felajánlottak egy áldozatot. Az oltárral már lvl 1 szinten is kapcsolatba léphetsz.

A Rítusok oltárához érve a játékosok 26 pecsétnek nevezett ikont és három legendás varázsital-erőt láthatnak. Ismerkedjetek meg az alábbi elemekkel:

A: A Kill Streak időzítő időtartama és a jutalom bónusz megduplázódik.
B: Pools of Reflection az egész szezonon át tart, és a halál esetén nem nullázódik.
C: A tárgyaknak nincs szintkövetelménye
D: + 200 sebzés
E: +25% Missile sebzés csökkentés
F: +25% mozgási sebesség
G: +15% sebzés elitekre
H: Health Globe felvétele esetén egy pajzsot kapsz ,ami a maximum életerőd 5%-a 7 másodpercre. Ez 5x stackkelhető
I: +25% közelharci sebzés csökkentés
J: +10% megnöveli a legmagasabb elementáris sebzésedet
K: +20% sebzés elitekre
L: +10% sebzés
M: duplázza death breath mennyiségét
N: Kritus sebzés esetén a következőket adja neked a karakternek megfelelően: Mana: 15, Hatred: 5, Wrath: 5, Arcane Power: 3, Fury: 3, Spirit: 5, Essence: 5.
O: Duplázza a bounty ládák számát
P: Nephalem rift és a greater rift globe-okat automatikusan felszedi
Q: Csökkenti az elitek sebzését 25%-kal
R: +15% sebzés
S: Immunis leszel crown control effektekre
T: Mindenen át tudsz menni (mint az Illusry Boots-nál)
U: A petek felveszik a Death breath-et
V: Az elit pakkok még egy progress globe-ot adnak (Nephalem riftben és Greater riftben)
W: +25% boss sebzés
X: A petek felveszik a common(fehér), magic (kék) és rare (sárga) itemeket és egyből betörik őket alapanyagnak
Y: +15% dodge 
Z: Duplázza Kadalánál a legendás tárgyak esélyét
AA: Amikor megiszod az életerőitalodat, a három rúnakör egyike jelenik meg a földön, amelyek megnövelt sebzést, megnövelt "cooldown" csökkenést vagy megnövelt "resource cost" csökkentést biztosítanak.
AB: Amikor megiszod az életerőitalodat, 25 yardon belül minden ellenség 25%-kal kevesebbet sebez.
AC: Amikor megiszod az életerőitalodat,kapsz egy random pylon vagy shrine effektet
AD: Ha kapsz egy primal itemet akkor egyből egy másik random primal cucc is esik

 

Hogyan működnek a pecsétek és varázsitalok

Amint láthatjátok, az első pecsét feloldása után a további pecsétek feloldásának sorrendje és a hozzájuk tartozó erők megszerzése teljesen rajtatok múlik, így a játékos dönti el, hogy melyik erő illik leginkább a karakteréhez. Amint egy pecsét vagy legendás varázsital erejét feloldjátok, azonnal megkapjátok az adott pecsét vagy bájital erejét, és képesek lesztek feloldani a kapcsolódó pecséteket vagy bájitalokat, amint rendelkeztek a szükséges alapanyagokkal. A játékosok minden pecsétet és bájitalt feloldhatnak, és a képességek az összes karakterükre vonatkoznak és a 28. évad teljes időtartamára érvényesek.

 

Hogyan lehet feloldani a pecséteket és varázsitalokat

A pecsétek és bájitalok feloldása nem lesz könnyű feladat, különösen több áldozat után - a Sanctuaryban fogtok rohangálni, és rengeteg démont fogtok megölni, akik elszántan akadályoznak abban, hogy megszerezzétek a Rítusok oltárának teljes erejét.

A játékosoknak össze kell gyűjteniük az Altar of Rites menüben felsorolt anyagokat, és fel kell áldozniuk őket, hogy megszerezzék egy pecsét vagy varázsital erejét. Amellett, hogy a feloldás után megkapjátok a hatalmat, észre fogjátok venni, hogy a korábban megjelenő általános szöveg helyett egy kis történeti morzsa jelenik meg a Sanctuary viharos múltjáról.

A pecsét feloldásához először az előtte lévő pecsétet kell feloldani – ez nem vonatkozik az R, S és T pecsétekre, mivel azok az oltáron belül helyezkednek el. Például, ha fel akarjátok oldani a B vagy a C pecsétet, először fel kell oldani az A zárat. Nincs korlátozás arra sem, hogy egy adott időn belül hány pecsétet vagy bájitalt lehet feloldani, ha rendelkeztek a szükséges anyagokkal, amelyeket fel kell áldozni az oltárnak. Függetlenül attól, hogy milyen sorrendben oldjátok fel a pecséteket és varázsitalokat, a költségek az alábbiak szerint emelkednek. Tanulmányozzátok az egyes áldozatok költségét, és találjátok ki, hogy hol találhatók ezek a ritka anyagok. 

 

Pecsét vagy legendás varázsital-erő feloldásának költségei

 1. 10 Reuseable Parts (fehér Itemek betöréséből)
 2. 1 Flawless Diamond, 15 Arcane Dust (magic -kék- Itemekből), 20 Reuseable Parts
 3. 1 Greater rift kulcs, 10 Death breaths
 4. Valamilyen klasszspecifikus szet sapka
 5. 20 Forgotten Souls (legendás Itemből), 10 Khanduran Runes, 10 Caldeum Nightshade, 10 Arreat War Tapestry, 10 Corrupted Angel Flesh, 10 Westmarch Holy Water (Bounty Cash Itemek)
 6. 1 Leoric's Regret, 1 Vial of Putridness, 1 Idol of Terror, 1 Heart of Fright (Infernal machineból nyitott portálokból lehet ezekeet szerezni – Über Bossok)
 7. Reaper's Wraps
 8. 30 Forgotten Souls
 9. 1,100 Bloodshards
 10. 1 Flawless Royal Ruby, 20 Death's Breaths, Ring of Royal Grandeur
 11. 1 Flawless Royal Emerald, 30 Khanduran Runes, 30 Caldeum Nightshade, 30 Arreat War Tapestry, 30 Corrupted Angel Flesh, 30 Westmarch Holy Water
 12. 20 Greater Rift Keys, 1 Ramaladni's Gift
 13. 1,300 Bloodshards
 14. Petrified Scream
 15. Challenge Rift láda
 16. 250 Forgotten Souls
 17. 1,400 Bloodshards
 18. Ancient Hellfire Amulet
 19. Never Ending Questions (set dungeonban eshet Unique szörnyekből)
 20. Ancient Puzzle Ring, 50 Khanduran Runes, 50 Caldeum Nightshade, 50 Arreat War Tapestry, 50 Corrupted Angel Flesh, 50 Westmarch Holy Water
 21. 500 Death's Breaths, 300 Forgotten Souls
 22. 1,500 Bloodshards
 23. Whisper of Atonement Rank 125 (Petrified scream-ből esik a végén)
 24. bármilyen augmentált fegyver
 25. Staff of Herding (alapanyagokat kell farmolni hozzá)
 26. 1,600 Bloodshards
 27. 55 Primordial Ashes (új alapanyag, primal cuccok betöréséből primordial Ashes lesz)
 28. 110 Primordial Ashes
 29. 165 Primordial Ashes

Miután legyőzitek a pokol seregeit, és megszerzitek a szükséges anyagokat az összes pecsét (26) és varázsital (3) feloldásához, megkapjátok a megállíthatatlan erőhöz méltó jutalmakat - a Wings of Terror kozmetikumot és az AD pecsét feloldását. Javasoljuk, hogy a Rítusok oltárán belül oldjátok fel az összes pecsétet és varázsitalt, nem csak azért, hogy rettegést keltsetek az ellenségetekben, hanem azért is, hogy összerakjátok a Szentély múltjának darabkáit.

 

Primordial Ashes funkció

Egy Primal Item beszerzése nem kis feladat. Ezért ehhez a Patch-hez megkapjátok az új Primordial Ashes funkciót, hogy segítsük a küldetést. A Kovácsnál betörhetsz majd egy Primal tárgyat 55 Primordial Ashes materialért.

A Kanai's Cube-hoz egy Primal Item receptet is adtunk, amely lehetővé teszi, hogy bármely nem craftolt legendás tárgyat Primal Item-re frissítsen 100 Promordial Ashes-ért. Egyszerre csak egy frissített Primal tárgy viselhető, és a frissített Primal tárgyak nem őrzik meg a használt Legendás tárgy tulajdonságait. Az összes frissített Primal Itemre új affixek kerülnek.

 

Monk skillek változásai

Combination Strike

 • Minden egyes különböző Spirit generátor három másodpercig 10%-kal növeli a sebzést.
 • Minden egyes általad használt Spirit generátor 10 másodpercig 100%-kal növeli a többi Spirit generátorod sebzését.

Crippling Wave

 • Minden harmadik találat 11 yardos körzetben lévő ellenséget elkábít, mozgási sebességüket 30%-kal, támadási sebességüket pedig 20%-kal lassítja három másodpercig.
 • Minden harmadik találat 11 méteren belüli ellenséget elkábít, mozgássebességüket 30%-kal, támadási sebességüket 20%-kal lassítja 10 másodpercig.
  • Concussion rúna: A Crippling Wave által eltalált ellenségek három 10 másodpercen keresztül 20%-kal kevesebb sebzést okoznak.
  • Breaking Wave rúna: A Crippling Wave által eltalált ellenségek 10% többlet sebzést kapnak minden támadásból három 10 másodpercig.

Deadly Reach

 • Foresight rúna: Minden harmadik találatnál 15%-kal nő sebzés öt másodpercig. Minden ellenség amit a harmadik találattal ütsz meg 15%-kal növeli a sebzésedet 10 másodpercig.

Way of the Hundred Fists

 • Assimilation rúna: Minden ellenséges találat a harmadik találattal 5%-kal növeli a sebzésedet öt 10 másodpercig.

 

Itemek változásai

Barbár

 • Horde of the Ninety Savages (6-részes bónusz): A Frenzy 1,000% 2000%-kal megnövelt sebzést okoz stack-enként

Demon Hunter

 • Chanon Bolter: A Spike Traps ellenségeket csalogatnak. Az ellenségeket 12-16 másodpercenként egyszer lehet tauntolni (gúnyolni). A Spike Traps ellenségeket csalogatnak és 150-200% megnövelt sebzést okoznak. Az ellenségeket 10 másodpercenként egyszer lehet tauntolni (gúnyolni).
 • The Demon’s Demise: A Spike Trap robbanása egy másodperc múlva ismét kárt okoz minden ellenségben. A Spike Trap minden egyes robbanása 1 másodperc után ismét sebzi az összes ellenséget és 150-200%-kal megnöveli sebzést.
 • Natalya’s Slayer: A Rain of Vengeance sebzését megnöveli 20-25%-kal. A Spike Trap sebzését megnöveli 10 -15%-kal.
 • Natalya’s Vengeance (2-részes bónusz): Csökkenti a  Rain of Vengeance cooldown-ját 4 másodperccel ha „hatred” generáló vagy „hatred” csökkentő támadással támadsz. Az ellenség eltalálása Spike Trap-et idéz meg, ha az a skill baron van. Minden egyes Spike trap felrobbanás 1 Disciple-t visszaállít.
 • Natalya’s Vengeance (4- részes bónusz): A Rain of Vengeance sebzését 100%-kal megnöveli. A Spike trap elhelyezése 60%-os sebződéscsökkentést biztosít. Ennek a bónusznak az időtartama mindig megegyezik a már elhelyezett csapdák másodpercben kifejezett számával. (pl 5 csapda van lent akkor 5 másodpercig kapsz 60%-os sebzéscsökkentést)
 • Natalya’s Vengeance (6- részes bónusz): A Rain of Vengeance varázslását követően 10 másodpercig 14 000%-kal megnövelt sebzést osztasz ki, és 60%-kal csökkentett sebzést kapsz. A Spike Trap-ek 10 000%-kal megnövelt sebzést okoznak, és a láncreakció minden egyes egymást követő robbanása 10%-kal nagyobb sebzést okoz, mint az előző robbanás.
 • The Shadow's Mantle (2- részes bónusz): Amíg közelharci fegyverrel van felszerelve, minden sebzés 6000%-kal nő. Ha közelharci fegyverrel van felszerelve, a Bolas, a Chakram, a Fan of Knives és az Impale sebzése 6000%-kal nő.
 • Trag’oul Coils: A Spike Traps megkapja a Impaling Spines rúnát, és kétszer olyan gyorsan települnek. A Spike Traps megkapja a Scatter rúnát, kétszer olyan gyorsan települnek, és 150-200%-kal nagyobb sebzést okoznak
 • Unhallowed Essence (6- részes bónusz): Hatred generátorok, Vengeance és a Multishot 350%-kal megnövelt sebzést okoznak minden egyes Disciple után, amellyel a démonvadász jelenleg rendelkezik. Hatred generátorok, Vengeance és a Multishot 1700%-kal megnövelt sebzést okoznak minden egyes Discipline után, amellyel a démonvadász jelenleg rendelkezik

Monk

 • Patterns of Justice (6- részes bónusz): A Tempest Rush-tal való sebzés - miközben a Sweeping Wind aktív - növeli a Sweeping Wind méretét is, és 15,000%-kal növeli az összes sebzést. A Tempest Rush-tal való sebzés - miközben a Sweeping Wind aktív - növeli a Sweeping Wind méretét is, és 20,000%-kal növeli az összes sebzést.
 • Raiment of Thousand Storms (4- részes bónusz): A Dashing Strike 75 Spiritet használ el, de visszatérít egy Charge-ot (töltést), amikor ez megtörténik. A Dashing Strike 25 Spiritet használ el, de visszatérít egy Charge-ot (töltést), amikor ez megtörténik.

Necromancer

 • Masquerade of the Burning Carnival (6- részes bónusz): A Bone Spear 6,000%-kal növeli a sebzést. A Bone Spear 9,000%-kal növeli a sebzést. A Simulacrum-ok triplán kapják ezt a bónuszt.

Wizard

 • The Typhon’s Veil (6- részes bónusz): A Hydras 2,000%-kal növeli a sebzést minden egyes életben lévő hidrafejért. A Hydras 4,000%-kal növeli a sebzést minden egyes életben lévő hidrafejért.

PTR részletek

A 2.7.5 Patch PTR-tesztje január 31-én kezdődik. Ez idő alatt időszakos karbantartások, leállások, gyorsjavítások vagy kisebb javítások történhetnek.

 • Három aktív, PTR-re specializált buff lesz, amely segíti a tesztelést: megnövelt Legendary droprate, megnövelt XP és megduplázott Blood Shard drop. Új felszerelést is vásárolhatunk tesztelésre a PTR-exkluzív vendortól, Djank Mi'emtől, aki a Blood Shardot kicseréli osztály-specifikus, szett- illetve legendary cikkekkel teli táskákra.
 • Osztály- és egyensúlyi változások: Annak biztosítása érdekében, hogy a legjelentősebb változások bőséges figyelmet kapjanak, a fejlesztők kérik, hogy összpontosítsatok a Barbarian, a Wizard, a Witch Doctor, a Demon Hunter és a Necromancer tesztelésére.
 • Új season-téma: Szeretnének visszajelzéseket gyűjteni a Rites of Sanctuary témához kapcsolódó tartalmakról a PTR Feedback fórumon, illetve a PTR Bug Report fórumon.

 

Hogyan lehet részt venni

A nyilvános teszten való részvételhez rendelkezni kell egy Battle.net-fiókhoz csatolt Diablo III játéklicenszszel (olyannal, amelyet nem függesztettek fel vagy nem tiltottak le). Ezen felül le kell tölteni és telepíteni kell a Blizzard Battle.net asztali alkalmazást is.

 • 1. lépés: Indítsuk újra a Battle.net asztali alkalmazást.
 • 2. lépés: Keressük meg a bal oldali menü Diablo III lapját.
 • 3. lépés: A Diablo III képernyőn egy legördülő menü található közvetlenül a "Play" gomb felett (ez azt is jelezheti, hogy "Install", ha még nincs telepítve a Diablo III). A folytatás előtt válasszuk ki a "PTR: Diablo III" elemet ebben a legördülő menüben.
 • 4. lépés: Kattintsunk a Telepítés gombra a telepítési folyamat megkezdéséhez.

PTR-fiókunk automatikusan létrejön, ha még nem rendelkeztünk ilyennel. A PTR minden támogatott nyelven elérhető, és az összes régió fiókjai jogosultak a részvételre.

 

PTR karakter másolás

A meglévő Diablo III karakterek élő fiókjából a PTR-be történő másolásának lehetősége rendelkezésre áll, és közvetlenül a PTR kliensen keresztül megtehető. Fiókonként azonban egyszerre csak egy régió másolható. Tehát, ha úgy döntünk, hogy a fiókunkból más régióba másolunk karaktereket, akkor a korábban másolt PTR karakterek elvesznek.

 • 1. lépés: Jelentkezzünk be az élő játékba, majd jelentkezzünk ki.
 • 2. lépés: Jelentkezzünk be a PTR kliensbe, és hozzunk létre egy 1. szintű karaktert. Miután végeztünk, térjünk vissza a fő karakter képernyőre.
 • 3. lépés: Kattintsunk a jobb felső sarokban található "PTR Copy" gombra. (A PTR Másolás gomb addig nem jelenik meg a játékban, amíg nem jön létre új, 1. szintű karakter.)
 • 4. lépés: Válasszuk ki a régiót.
 • 5. lépés: Kattintsunk a "Másolás" gombra. Ez a fiók összes karakterét átmásolja a kiválasztott régióból.
 • 6. lépés: Kilépünk a PTR kliensből.
 • 7. lépés: Jelentkezzünk be újra. A másolt karakterek játszhatók lesznek.

Egyszerre csak egy játékterületről másolhatunk karaktereket. Ha más régióból származó karaktereket szeretnénk másolni, akkor a korábban másolt PTR karakterek elvesznek, ezenkívül a karaktereket csak 24 óránként lehet átmásolni.

 

Forrás: us.diablo3.com

Fordítás: vtomGe