Path of Exile: Scourge - Elindult!

Path of Exile: Scourge - Elindult!

Október 22-én 21 órakor elkezdődött a Path of Exile legújabb ligája PC-n (konzolos start: október 28. 1:00), a 3.16-os verziószámot viselő Scourge. Ahogy az lenni szokott, a GGG méretes Patch Notes-t közölt a mintegy 6 GB-os javítócsomagról, illetve közzé tettek egy 27 GB-os torrentet is, amely a teljes játékklienset tartalmazza (Steamen nem használható).

Patch Notes összefoglaló magyarul:

A Path of Exile: Scourge ligában meg kell töltened a Blood Crucible-t ellenségeid vérével, majd át kell váltanod egy alternatív Wraeclastba, ahol apokaliptikus esemény dúl, hogy hatalmas démonokat ölj meg és erős tárgyakat készíts. A bővítés tartalmazza a Scourge kihívás ligát, új skill gemeket, a passzív képességfa átdolgozását, az Atlas végjáték fejlesztéseit, új végjátéktartalmakat, új klán-funkciókat, új egyedi tárgyakat és még sok minden mást.

Egy titokzatos alak tűnik fel a semmiből, aki menekülni próbál valami elől, amit nem láthatsz. Átnyújt neked egy eszközt, amit Blood Crucible-nek nevez és sürget, hogy ültesd be a testedbe.

A Blood Crucible megtelik az általad megölt szörnyek vérével. Ha elér egy bizonyos szintet, aktiválhatod az eszközt. Ez azonnal egy párhuzamos valóságba taszít, egy alternatív Wraeclastba, amelyet a The Scourge néven ismert démonok árasztottak el. Minél több vért gyűjtöttél össze, annál tovább maradhatsz a párhuzamos Wraeclastban. De vigyázz, minél tovább maradsz, annál több sebzést szenvedsz el.

Elhelyezhetsz egy felszerelési tárgyat a Blood Crucible belsejében. Amíg a Scourge-ot ölöd, elnyeli az alternatív Wraeclast romlottságát és a tárgyra fókuszálja. Elegendő ölés után a tárgyad átalakítható és egy módosítót kaphat, amely vagy egy erőteljes javítás vagy egy gyengítés lehet. A tárgyad többször is átalakítható lesz.

Ahogy megölöd a Scourge-ot, a Blood Crucible tapasztalatot szerez, és szintet léphet. Képességpontjait a saját passzív képzettségi képernyőjén oszthatod ki, ezáltal specializálni lehet, úgymint gyorsabb item-átalakítás, jobb átalakítási módosítók, egyedi tárgyak átalakításának képessége.

A Világok Atlaszában megtalálhatod a Dream Furnace-t, egy olyan eszközt, amely lehetővé teszi, hogy térképeket helyezz a Blood Crucible-be. Ha egy térkép elegendő romlottságot szív fel és átalakul, akkor jótékony és káros módosító hatást érhet el, ugyanúgy, mint egy felszerelési tárgy. A térképek akár tízszer is átalakíthatók, minden alkalommal jelentősen növelve kockázatukat és jutalmukat.

A Scourge kiegészítő tartalmazza a Path of Exile passzív készségfájának átdolgozását. A nagy változások ellenére a fa továbbra is ismerősnek tűnik majd a veterán játékosok számára. Kiegyensúlyozták az összes passzív készséget és számos niche-statot áthelyeztek egy új rendszerbe: a Passive Skill Masteries-be.

Amikor a játékos kiosztja az első passzív készségeket egy csomóponton, megjelenik egy Mastery. Ha egy készségpontot rendel ehhez a Mastery-hez, akkor a speciális statok listájából választhat, amelyek megfelelnek a csomópont témájának. Ez az új rendszer érthetőbbé teszi a fát, és nagyobb szabadságot ad a passzív készségek megtervezésében.

A Path of Exile: Scourge számos új skill gemet mutat be, amelyek új buildek létrehozására szolgálnak (például átalakíthatod az Energiapajzsodat, megidézhetsz egy óriási tornádót, visszatekerheted a karaktered idővonalát vagy mérgező főzeteket dobhatsz az ellenségeidre).

A régiók számát 8-ról 4-re csökkentették, ami 32-ről 16-ra csökkenti a szükséges Watchstone-ok számát. Az Atlasz térképeinek számát 100-ra, valamint az egyedi térképeket is csökkentették. Kiegyensúlyozták a bónuszokat, hogy mire az Atlas teljes feloldása megtörténik, valamivel magasabb szintű juttatásban részesüljön a játékos, mint korábban.

A Path of Exile: Scourge számos végjáték-tartalom új Uber-verzióját vezeti be, amelyek lehetővé teszik, hogy a valaha készített legnehezebb tartalmakon tehesd próbára a legjobb karaktereidet. Az új unique itemek közül három csak meghatározott Uber-tartalomból szerezhető meg.

A Scourge bővítmény régóta várt fejlesztéseket tartalmaz a Path of Exile guildjei számára! A Guild Stash-t továbbfejlesztették, támogatja a személyes tabok funkcióit, illetve bevezették a Currency és a Map tabok guildes verzióit is.

Bevezették a Guild Hideouts szolgáltatást, ahol együtt lazíthatsz a barátaiddal és érheted a térkép-eszközt, mintha az a sajátod lenne. A rejtekhely fejlesztéseinek részeként teljesen eltávolítottuk a Favor rendszert. Mostantól minden nem mikrotranzakciós búvóhely-dekoráció korlátlan mennyiségben elérhető, hogy mindenki feldíszíthesse személyes és klános búvóhelyét.

A Path of Exile: Scourge-ban rengeteg egyensúlyozási változás történt: javítva lettek a flaskák, az általános karaktervédelmet és az elemi sebzés. Változtattak az aurák és átkok halmozásában, és az Awakened Support gemeket is buffolták.

Ebben a bővítésben az Expedition ligát integrálták a Path of Exile alapjátékába, és visszavonták a Perandus ligát. Az Expedíciókat a 6. fejezettől kezdve találod meg, és minden mapon 8% az esélye annak, hogy találkozz velük.

Hat új Unique Item, 13 új Divination kártya és öt új Currency mellett két új foglalatstílust is hozzáadtak a játékhoz, valamit kevesebb kattintással vehetők fel a Curreny Itemek.

A kiegészítő újításait bemutató videó:

Crittias videója a Scourge ligáról:

 

Forrás: pathofexile.com / Crittias_TM