Diablo IV: Íme Wudijo egymásodperces Bosskiller rugója!

Pofátlan buffokat tud magára szedni a Rogue karakter a Diablo 4 második évadában egy nadrágnak köszönhetően

Diablo IV: Íme Wudijo egymásodperces Bosskiller rugója!

Sorra kerülnek elő a Diablo IV-ben a nemtervezett működést produkáló buildek. A Ball Lightning Sorcerer után egy még pofátlanabbul felbuffolt build „mutatkozott be” a nagyérdeműnek: Wudijo egy videójában láthattuk, ahogy Uber Lilith kerek egy másodpercig volt képes életben maradni ellene.

Az extrém magas sebzés mögött a Rogue karakter speciális képessége a Combo-point van, egészen pontosan ezen pontok rendellenes mennyisége. A „rugó” ugyanis másképpen működik, mint a Diablo 4 többi osztálya. Az olyan karakterek, mint a Sorcerer, manát költenek varázslatokra, de a Rogue-ok energiát és opcionálisan kombó-pontokat használnak – amelyeket a Basic támadások generálnak. Vagyis a Combo point-ok egyfajta erőforrások (Resorce) és ebből adódik a kalamajka.

A pontok maximális száma 3 lehet, ezt a UI felett jelzi is a játék. Nagyon szép buffokat adnak a karakternek, vannak olyan buildek, amelyek kifejezetten ennek elköltésére épülnek, a Condemnation Unique Dagger ráadásul nagyon szépen vissza tudja tölteni pillanatok alatt. Na, most tessék elképzelni, hogy nem 3 kombó-pont van a karakteren, hanem 18 vagy akár 23…

A Tibault's Will, a 2. évad egyik új unique nadrágja megtöri a szabályt, és a nyilván nem rendeltetésszerű működése során ahelyett, hogy a rugónak több energiát adna, valójában több kombó-pontot ad, vastagon annak maximuma felett. A probléma nem lenne olyan súlyos, ha nem lenne mód egyszerre rengeteg kombópont összegyűjtésére, de a Condemnation unique dagger bónusza éppen ezt teszi.

Így tudta Wudijo, a Diablo 4 Rogue-szakértője segítség nélkül eltüntetni Uber Lilithet és egy világfőnököt. Minden alkalommal, amikor Condemnation bónusza proccol, Wudijo rugója azonnal 18 kombó-pontot szerez. Ezután egy olyan képességet használ, mint a Rapid Fire, amely minden elköltött kombinált pont után skálázza a sebzését (és a nyilak számát), aminek következtében egy másodperc alatt milliós sebzést okoz. Emberünk a nadrág erejére építette rugóját, és gond nélkül el tudta tüntetni egy pillanat alatt a Diablo 4 legkeményebb főnökeinek (Uber Lilith, Uber Duriel) milliós HP-jét.

"Azt gondolom, hogy ezt nyilván meg kell javítani" - mondta Wudijo tovább magyarázva, hogyan optimalizálta buildjét az egyszeri lehetőség köré, majd megmutatta, hogyan lehet megölni Uber Lilithet közel azonos sebességgel a hiba kihasználása nélkül. "Nem fogsz tudni megölni egy világfőnököt egy mozdulattal nadrág nélkül… de a build még mindig ott van."

Nemrég a Diablo 4 játékigazgatója, Joe Shely azt írta az X -en, hogy a Blizzard "nem tervezi, hogy bármit is nerfeljen" a 2. évadban. A szóbanforgó nadrág ezalól valószínűleg kivétel lesz, de az október 31-én érkező 1.2.1 Patch még nem tartalmazza a működésének javítását.

 

Forrás: PC Gamer