Végleges! Megjelent a The Curse of Tristram!

Végleges! Megjelent a The Curse of Tristram!

A The Curse of Tristram készítői nemrég úgy döntöttek, hogy megjelentetik a játékot, ez alkalomból kicsit behatóbban foglalkozunk vele. Kezdjük talán ott, hogy a fent nevezett cím nem egy önálló játék, hanem egy mod. A nevéből ki lehet találni, hogy a Diablo világában játszódik, de ami talán még ennél is érdekesebb az az, hogy nem egy Diablo-modról, hanem egy Starcraft II modról (!)  van szó. Hasonló dologról van szó, mint a Grim Dawn Reign of Terror modja, de míg a GD egy ARPG játék, ami ugye túlságosan rá is nyomja a bélyegét a moddolásra, addig a SC2 egy RTS, vagyis egyrészt jóval nagyobb a modderek mozgástere, másrészt valójában csak a grafikus motort használták fel, minden mást lefejlesztettek a készítők. Legalábbis a kipróbálás előtt ezzel áltattuk magunkat (- a szerk.).

Az öt évvel ezelőtti (igen, ezt már nagyon régóta fejlesztik) híradás szerint a The Curse of Tristram a Diablo II folytatása lett volna és ott kezdődött volna, ahol a legenda véget ér. Emiatt Diablo 2,5-nek is hívták sokan. Íme egy videó az akkor még meglehetősen kezdetleges modról:

Az idők azonban változtak és változott a koncepció is. A közösségben egyre nagyobb igény mutatkozott egy Diablo II remaster kiadás iránt, a kiadó pedig… fogalmazzunk úgy, hogy akadt némi problémája a rajongóbázis megértésével. Úgyhogy a The Curse of Tristram modot a készítői átpozícionálták a Diablo II remaster vonalra és ennek megfelelően folytatták a fejlesztést.

El is készült az Act 1 felújítása, több beta-tesztet is meg lehet tekinteni a youtube-on, íme a Beta 2 trailere:

Nemrég lezárult a Beta3 teszt is és ezzel elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor is minden eddiginél hihetőbb pletyka látott napvilágot a hivatalos Diablo II remasterről, a Diablo 2: Resurrected-ről. Mit lehet ilyenkor tenni? Az egyetlen logikus lépés az, hogy a srácok kiterítik a lapokat és publikálnak mindent amilyük csak van. Így is tettek.

Ennyi bevezető után kipróbáltuk a modot és… sajnos csalódnunk kellett. A Diablo 2-es játékélménynek nyoma sincs, az irányítás messze elmarad attól, ami kényelmesnek mondható, a grafika a D2-es modok tudása alatt van, a lootrendszer, az itemek, és a vendorok pedig annyira erőltetettnek tűnnek, mintha az utolsó pillanatban dobták volna be őket a játékba. Egyszerűen túlságosan érződik a modon, hogy semmi köze a Diablo 2-höz. Egy nagyon rövid videót készítettünk a modról, a leginkább meghatározó hiányosságok azonnal kiderülnek:

Aki ki szeretné próbálni, azok kedvéért íme a fejlesztők írása a modról:

A Blizzard pár nap múlva valószínűleg bejelenti a hamarosan megjelenő Diablo2: Ressurected-et, emiatt úgy döntöttünk, hogy a hétvégén (2021. február 12-én) a Battlenet-en csiszoljuk és kiadjuk a The Curse of Tristram egy (befejezetlen) változatát. Ez egy végleges verzió és tartalmaz mindent, amit eddig készítettünk. Hihetetlen kaland volt, úgy döntöttünk, hogy továbblépünk és hivatalossá válunk azáltal, hogy megtanuljuk az Unreal Engine-t, és minden tapasztalatot felhasználunk, amit ebből a fantasztikus projektből szereztünk. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott minket ennek elkészítésében, ideértve a Blizzard Entertainment fejlesztői (és az Ex-Blizzard fejlesztők) támogatását is. Ez a (mod) egy szerelmes levél a Diablo2-nek, egy igazi remekmű, és nagyon büszkék vagyunk arra, amit a rendelkezésünkre álló eszközökkel tettünk.

Kérdések és válaszok:

Miért állítjátok le a The Curse os Tristram fejlesztését?
1. A Blizzard bejelenteni készül egy (valódi) Diablo II remastered (vagy remake) játékot Diablo2: Ressurected néven (ezt még meg kell erősíteni).
2. Elég nehéz dolgozni a Starcraft2 motorral (amely lassabbá és lassabbá válik a nagy mennyiségű kód és tartalom miatt) amelyet ehhez a modhoz használunk.

Mennyire teljes a mod?
Ez egy teljes remastered /remake a Diablo II Act1 fejezetéhez, amely magában foglalja a Normal, Nightmare és Hell nehézségeket, rengeteg új funkcióval is (lásd a Patch Notes-t).

Hogyan kell játszani?
A The Curse of Tristram ingyen játszható a Battle.net-en a Starcraft 2 Arcade módjában. A Starcraft 2 ingyen letölthető, a „Custom” game szekcióban megtalálható már a The Curse of Tristram végleges változata. Játszhatsz egyedül vagy a barátaiddal (maximum 4 fő).

Megéri?
Naná! Annyi minden van, amit csinálhatsz ha belefogsz a modba. Rendkívüli kihívást jelent, rengeteg új funkció, rengeteg item (új itemek is), új gazdaság, befejezett biztonságos környezet titkosított banki fájlok segítségével, és még sok minden más. Heti eseményeink is vannak valós idejű battle.net szerverek segítségével.

További tartalom hozzáadását tervezitek a jövőben?
Áttérünk az Unreal Engine projektre, de továbbra is támogatjuk a modot, hibajavításokkal rendszeresen, és talán lesz több is, attól függően, hogy hogyan alakulnak a dolgok.

Egod


A fejlesztők elérhetőségei:
DISCORD: https://discord.gg/vUN33WV
TWITCH: https://www.twitch.tv/egod123
FACEBOOK: https://www.facebook.com/thecurseoftristram/
PATREON: https://patreon.com/egod123
PAYPAL: https://www.paypal.com/paypalme/egodbout
e-mail (buisness and more) : egod123@hotmail.com