Rólunk

A Hungarian Heroes videójátékos közösség alapjait egy hatvani baráti társaság rakta le 2016-ban. A hagyományos értelemben vett baráti közösségről van szó, a tagok személyesen ismerték egymást, egymás családját is, és rendszeresen összejártak. Ezt a mentalítást próbálták átültetni egy akkor még ereje teljében lévő videójáték közösségi terébe: megalapították a Hungarian Heroes nevű klánt a Diablo III-ban.

A HH családias közösségi hozzáállása valósággal sokkolta a D3 magyar közegét. Rekord gyorsasággal terjedt a hír, egy casual mentalitású, egymást segítő, tisztességes, a játékot élvezni képes társaságról és megindult a bővülés. A játék népszerűsége azonban ezzel egyidőben lassú, de erőteljes hanyatlásnak indult: megjelentek és elszaporodtak a külső csalóprogramok és a Diablo Immortal szerencsétlen bejelentése sem tett jót a magyar közösségnek. A korábban gombamód szaporodó klánok szép lassan elkezdtek kihalni. Mivel a HH alapjai egészen mások voltak, mint a többi online közösségé (kezdetektől fogva ragaszkodtunk a voice alapú szoftverek rendszeres használatához), így ha nem is könnyen, de átvészelte a D3 első nagy kihalási hullámát és 2018 végére már a legnagyobb klánok között tartották számon. Közben folyamatosan bővült a társaság: az elárvult casual játékosok menedéket találtak és barátokra leltek a „hősök” között, miközben a lemorzsolódás minimális volt. 2019-ben már két klánt tudott a HH indítani (a D3-ban a klánok maximális mérete 150 fő) és rendre voltak ranglistás helyezések is, dacára annak, hogy a vezetőség továbbra is szigorúan tiltotta a csalást. Ez volt a Hungarian Heroes aranykora.

A Diablo III azonban ekkor már jóval túl volt a legsikeresebb évein, szép lassan elöregedett a játék, elvándoroltak a játékosok. Mostanra a háromhavonta újrakezdődő seasonok egyre kevesebb játékost egyre kevesebb ideig tartanak lázban. A D3 második kihalási hulláma jelenleg is tart és nagy a valószínűsége, hogy a játék végét fogja jelenteni valamikor. A HH bölcsőéül szolgáló klán azonban még most is él, sőt, az egyetlen komolyan vehető magyar közösség maradt: befogad minden jóérzésű magyart, tartalmakat készít, honlapot üzemeltet (A hungarian-heroes.hu jelenleg az egyetlen, folyamatosan frissített diablós híreket kínáló magyar nyelvű honlap). Köszönjük tehát, jól megvagyunk, de a korral nekünk is haladnunk kellett, mert a lemorzsolódás egyre érezhetőbb volt.

A problémákat már 2019-ben érzékeltük és elhatároztuk, hogy más játékokban is építkezünk. Az első próbálkozásunk azonban zsákutcának bizonyult: csatlakoztunk egy nagy multigaming közösséghez, a HcK Gaminghez, de csakhamar kiderült, hogy a túlságosan nagy játékosbázis és bonyolult vezetői rendszer rendkívül instabil, így ez a közösség rajtunk kívülálló okok miatt felbomlott. A keserű tapasztalatot azonban 2020 elején kamatoztatni tudtuk: mi magunk alapítunk újabb és újabb játékosközösségeket a tagjaink számára.

A Hungarian Heroes közösség három új szekció alapításával nyerte el a mai formáját. Sipak, a HH alapítója a Path of Exile mostanra egyik legmeghatározóbb klánját hozta tető alá a PoE egyik legendája, Crittias vezetésével. Egykori D3-as klánvezérünk, H2OPOK pedig a méltán népszerű Game of Thrones nevű böngészős játékban lapátolta össze a legnagyobb magyar közösséget. A Diablo szekciót és a frissen alakult Steam (ARPG) szekciót a Diablo sorozat legaktívabb magyar facebook csoportjának vezetője CsZCsaba viszi tovább.

Így állunk most, bő öt évvel az alapítás után. Több, mint 700 taggal, fiatalokkal, idősebbekkel, családanyákkal és családapákkal a sorainkban. Megválogatjuk, hogy kiket fogadunk be, de szívesen látunk minden olyan magyar játékost, akinek nem az eredmény, hanem a közösség számít.

 

Közösségeink:

 • HH-DIABLO
  • Diablo III: < HH > Hungarian Heroes (klán)
  • Diablo II: Resurrected: Hungarian Heores Battlenet Group
 • HH-GOT
  • Game of Thrones Winter is Coming Hungary
 • HH-POE
  • Path of Exile: Hungarian Heroes (klán)
 • HH-STEAM:
  • Hungarian Heroes official (csoport)

Tagfelvételi hirdetésünk ide kattintva olvasható

Discord:

Hungarian Heroes Facebook csoport:

Hungarian Heroes Facebook oldal:

Hungarian Heroes Youtube csatorna:

Hungarian Heroes Honlap:

A Hungarian Heroes vezetősége: