A Diablo Immortal irányítása kontrollerrel

A Diablo Immortal irányítása kontrollerrel

"Hiszünk abban, hogy a játék mindenkié, képességeitől függetlenül. Ez az oka annak, hogy a Diablo Immortal csapata elkötelezte magát egy olyan játékélmény kialakítása mellett, amely mindenki számára elérhető. Örömmel osztunk meg áttekintést a kisegítő lehetőségek első köréről, amelyek a játék indulásakor lesznek elérhetők. Kezdetben az irányítási és csevegési funkciókra összpontosítottunk, hogy a lehető legtöbb játékos megtapasztalhassa az alapvető játékmenetünket, miközben továbbra is képes csevegési funkciókat kialakítani. Reméljük, hogy ezeknek a funkcióknak bármelyike, ​​vagy kombinációja lehetővé teszi a játékosok számára, hogy játékélményüket igényeiknek megfelelően alakítsák." - Blizzard

 

VEZÉRLÉSI TULAJDONSÁGOK

 

Vezérlő támogatás és gombok újrakiosztása

A Diablo Immortal játékot kontrollerekkel játszhatod mobileszközön és PC-n egyaránt. A játék indításakor automatikusan észlelnie kell a kontroller jelenlétét. Számos vezérlőelem – köztük a készségek, a csevegés elérése és egyebek – újra állítható, a beállítások menü, vezérlő lapjáról.

Szabad mozgású kurzor a felhasználói felület navigációjához

Vezérlő használata közben alapértelmezés szerint a jobb nyíl megnyomásával a d-padon egy ingyenes kurzor aktiválódik, amely lehetővé teszi a játék nem játékfelületeinek elérését és navigálását. Az ingyenes kurzorbillentyűk kötése a Beállítások menü Vezérlő lapjáról is módosítható.

Skill gombok áthelyezése

Annak érdekében, hogy kényelmesebb élményt nyújthassanak a mobileszközökön, a fejlesztők hozzáadtak egy lehetőséget a készséggombok helyzetének beállítására. Ez a Beállítások menü Vezérlők lapján állítható be. Tervezik, hogy a jövőben kibővítik ezt a funkciót azáltal, hogy még aprólékosabb vezérlést tesznek lehetővé az egyes készséggombok pozíciói felett.

 

CSEVEGÉSI FUNKCIÓK

 

Átméretezhető chatszöveg

Növelhető a csevegés szövegének olvashatósága, méretének akár 200%-os növelésével. A kibővített csevegőfelület három szövegméret-beállítása közül leht választani. Ez a Beállítások menü Csevegés lapján állítható be. A jövőben bővíteni szeretnék ezt a funkciót, hogy lehetővé tegyék a szöveg méretének beállítását a csevegés előnézeti ablakában a játék fő képernyőjén. 

Hangcsevegés átírása a chat-be

Ha engedélyezve van, a Text-to-Speech funkció szintetikus hangon mondja el a bejövő csevegési üzeneteket a felhasználó által engedélyezett csevegőcsatornák alapján. A funkció további testreszabási lehetőségekkel büszkélkedhet, hogy az elbeszéléseket a játékos igényeihez igazítsa: 

  • Lehetőség annak szabályozására, hogy mely csevegési csatornák legyenek elbeszélve
  • Hangos figyelmeztetések az üzenetek egymástól való elválasztására
  • Lehetőség a játékos saját üzeneteinek elbeszélésére
  • Kétféle hangcsomag közül lehet választani
  • Narrációs sebesség és hangerőszabályzó
  • Szövegfelolvasó csevegési parancsok a rendszerbeállítások egyszerűbb vezérléséhez

A szövegfelolvasást csak bizonyos nyelveken támogatja játék.

Speech to Text

A legtöbb modern telefon platform billentyűzetével beépített beszéd-szöveg funkciót tartalmaz. Ugyanezt a kényelmet szerették volna a fejlesztők biztosítani a PC-s játékosoknak is. Ez a funkció a Beállítások menü Csevegés lapjáról engedélyezhető. Ha engedélyezve van, egy Beszéd szöveggé gomb jelenik meg a chat ablakban, amely lehetővé teszi, hogy a kimondott szavakat szerkeszthető szöveggé alakuljanak át, mielőtt a játékos elküldené a kívánt csevegőcsatornára. 

Hangjelzések a csevegéshez

Auditív jelek kerültek a játékba, hogy segítsenek értesíteni a fontos közösségi pillanatokról. Ide tartoznak a többi játékostól érkező üzenetek fogadására, Party- vagy Raid-meghívások fogadására, a hangos csevegés vezérlésére és a hangjegyzetek küldésére vonatkozó jelzések – csak hogy néhányat említsünk. Ezen jelzések hangereje a Beállítások menü Általános lapján állítható be. 

 

GRAFIKAI JELLEMZŐK

 

A játékterület fényereje

Sanctuary világa egy igazán sötét hely is lehet. Növelhető a játék világának fényereje a World Brightness beállításával a Beállítások menü Megjelenítés lapján. Hamarosan további vizuális kisegítő lehetőségek várhatók a nagyobb kontrasztbeállításokhoz és a sötétítéshez. 

 

ELŐRETEKINTÉS

"Várjuk, hogy ezek a funkciók játékosaink kezébe kerüljenek, és továbbra is bővítsük akadálymentesítési lehetőségeinket. Továbbra is visszajelzéseket várunk közösségünktől, valamint közvetlenül a fogyatékkal élő játékosoktól – hogy továbbra is tanulhassunk és fejlesszünk a Diablo Immortalt a valaha volt egyik leghíresebb szórakozási élménnyé! Ha szeretne részt venni a közelgő játéktesztekben és tanulmányokban, akkor iratkozzon fel a Blizzard Research weboldalán   ( https://www.blizzard.com/en-us/research?blzcmp=blizzard-news ). Tegyük mindenki számára elérhetővé a Sanctuary-t; együtt." - Blizzard

 

 

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket,

Voltam, Vagyok, Leszek:

                                        realfalcon