Így fog működni a Diablo Immortal PC-s változata

Így fog működni a Diablo Immortal PC-s változata

A Diablo Immortal fejlesztői csapata büszkén jelentette be áprilisban, hogy a játék egyszerre fog megjelenni mobilon és nyílt bétaverzióban PC-n is – teljes cross-play és cross-progression rendszerben. „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megőrizzük az ikonikus Diablo vezérlési rendszer főbb elemeit, hogy otthonod kényelmében, a saját székedben ölhesd a szörnyeket.” – áll a blogbejegyzésben. Íme tehát a Diablo Immortal PC-s története a Blizzard tolmácsolásában.

A PC-s sztori röviden

A döntés, hogy a Diablo Immortal-t PC-re is fejlesszük, úgy született, hogy a csapat oda-vissza járt a fejlesztési folyamat nagy részében. Egyrészt úgy éreztük, hogy egy eredetileg mobilra tervezett játék PC-re való kiadásával nem teszünk jót a címnek; másrészt azt akartuk elérni, hogy a játék a lehető legtöbb játékoshoz eljusson – különösen a legelhivatottabb PC-s rajongóinkhoz. Végül az volt a döntési tényező, hogy tudtuk, hogy sokan közületek emulátoron keresztül próbálnak majd játszani ezzel a játékkal, ami egy jobb élmény kialakítása felé vezet bennünket. Maradjatok egy kicsit, és ismerjétek meg a Diablo Immortal PC-s verziójának további részleteit.

 

Diablos irányítási rendszer

Hogy hűek maradjunk a Diablo-élményhez, aprólékosan átültettük a mobilról az ujjal való koppintás és a csúsztatás vezérlőit az ősrégi egér-billentyűzet irányításra. A korábbi Diablo játékokhoz hasonlóan a bal egérgombbal kattintva mozgathatjátok a karaktereteket, és megtámadhatjátok a szörnyeket, miközben a billentyűket lenyomva tudjátok castolni a skilleket és inni a bájitalokat (point-and-click).


A billentyűzetkiosztás lehetőségei PC-n

Az alapértelmezett vezérlési sémánk meghatározására több alternatív beállítást is kipróbáltunk, de ezek nem igazán találták el a célt, és végül úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a klasszikus elrendezéshez néhány kisebb módosítással.

Új lehetőségek

Bár nem része a Diablo történetének, úgy döntöttünk, hogy a W/A/S/D irányvezérlőket további mozgatási eszközként beépítjük. A választás oka az volt, hogy úgy éreztük, ez egy ösztönös módja a karakter mozgatásának, ahelyett, hogy könyörtelenül bal egérgombbal kattintgatnánk mozgáshoz és támadáshoz egyaránt. Ráadásul az egyidejű támadás közbeni mozgás, például bizonyos feltöltött képességekkel, a mobil játékokban őshonos, és azt akartuk, hogy ezt a PC-sek is megtehessék. Egy egyszerű egérvezérlési séma nem tette volna lehetővé ezeket a műveleteket.


PC-n a W/A/S/D kombináció használható a karakter mozgatására.

Végül úgy éreztük, hogy ez a megfelelő séma a klasszikus Diablo érzés megteremtéséhez, miközben néhány új lehetőséget is beiktat a kísérletezéshez. A kezelőszerveknek ismerősnek és természetesnek kell lenniük az ARPG játékosok számára. És aki nem részesíti előnyben a sémánkat, annak lehetősége lesz a vezérlők személyes preferenciáira történő visszakapcsolására. Mindenki úgy püfölheti a szörnyeket, ahogy jónak látja!

Kontroller támogatás

A konzolos játékosok számára biztosítottuk a PC-s kontroller támogatást! A működés a mobil verziót utánozza – az észlelés zökkenőmentes lesz, és sok vezérlőelem is tetszés szerint átvariálható lesz.


Alapértelmezett vezérlőgomb-beállítás PC-hez és mobilhoz egyaránt.

 

A felhasználói felület Immortalosítása

A HUD méretezése

A Diablo Immortalt mobilra építették, ami azt jelenti, hogy a felhasználói felület elemei általában nagyobbak, miközben a telefon képernyőméretéhez is alkalmazkodnak. PC-n A HUD kicsinyítése volt az egyik első prioritásunk – szeretnénk, ha látható lenne a játék, úgy, hogy közben a játékos véletlenül sem kattint a felhasználói felületre! Így a portrét, a mini térképet, a legfelső szintű menügombokat és a képességikonokat megfelelően kényelmes méretre csökkentettük, ezáltal maximalizálva a nézetet a harchoz.


A HUD elemeket a PC számára megfelelő méretre kicsinyítették.

Menüfelületek

Egyszerre akartuk kiadni a játékot mobilra és PC-re, hogy együtt kezdjük el építeni a cross-play MMO közösséget. Ez azt jelentette, hogy az interfészek érintetlen megőrzése mindkét platformon rendkívül fontos volt, még ha kissé nagy is az asztali élmény szempontjából. Bár nem lesz sok asztali számítógépre szabott viselkedés, és egyes menüelemek hasonlíthatnak a mobil megfelelőire, ügyeltünk arra, hogy minden fő funkcióhoz gyorsbillentyűket adjunk meg, így nincs szükség az egyes funkciókra való manuális kattintásra.


A menüfelületek megtartják a mobil méretezést.

Csetelés

Minden Blizzard asztali játék azzal az elvárással érkezik, hogy egy teljesen működőképes chatrendszerrel rendelkezzen, amely a Battle.net összes hangeffektjét használja. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy az Immortal ne legyen másképp.

 

Zárásképp

A Diablo Immortal PC-s változata a Blizzard kísérlete. Eredetileg nem terveztük, hogy ezt a játékot asztali számítógépre tesszük – de amint ez lehetségessé vált, tudtuk, hogy időt kell szánnunk a megvalósítására. A régi Diablo-játékosok látni fogják, hogy az eredmény kissé eltér a többi PC-s Diablo-játéktól, de mi nagyon izgatottak vagyunk, hogy egérrel is kattintunk az Immortal démonaira, és reméljük, ti is azok lesztek. Tisztában vagyunk vele, hogy közületek sokan tapasztalt PC-veteránok, és szeretnénk őket ismerős eszközökkel felvértezni, miközben kalandoznak a Sanctuary-ban. Reméljük, hogy a pokolban találkozunk, amikor júniusban a játék PC-n belép az Open Beta verzióba!

 

Forrás: Blizzard

Fordítás: CsZCsaba