Diablo III PTR Patch Notes 2.7.1 MAGYARUL!

Diablo III PTR Patch Notes 2.7.1 MAGYARUL!

A kéthetes PTR tesztelési periódus, ami a 2.7.1-as patch-hez kapcsolódik június 17-én kezdődik és a segítségetekre van szükség, hogy a előtőrő démonok hullámait eltiporjuk. Vessetek egy pillantást az előzetes (tehát nem végleges – a szerk) patch note-ra és kezdjetek gondolkodni, hogyan fogjátok tudni a legtöbbet kihozni a vadonatúj buffokból az Ethereal tárgyakból és az egyensúlyi változtatásokból . A 2.7.1-as Patch nemsokára érkezik! Felhívjuk figyelmeteket, hogy ez a PTR-tartalom nem végleges és még változhat.

 

PTR részletek

A 2.7.1 Patchre vonatkozó PTR teszt két hétig fog tartani és június 17-én, csütörtökön kezdődik. A PTR során rendszeres karbantartások, kimaradások, gyorsjavítások vagy kisebb javítások fordulhatnak elő.

 • Három buff lesz aktív, amik segíteni fognak titeket PTR során: megnövekedett a legendás tárgyak esési aránya, megnövekedett tapasztalati pont szerzés és dupla Blood Shard fog esni. Testreszabott felszereléseket is vásárolhattok, amelyek segíteni fognak abban, hogy a tesztelésre koncentráljatok. Ezeket a speciális PTR-kereskedőtől, D’jank Miem-től fogjátok tudni megvenni, aki a Blood Shards-okat cseréli ki a karakterosztály specifikus táskákra, amelyek tele lesznek olyan legendás tárgyakkal, amelyekre szükségetek lesz a tesztelésnél!
 • Karakterosztály és egyensúly változtatások: Annak biztosítása érdekében, hogy a legjelentősebb karakterosztály változások bőséges figyelmet kapjanak, a fejlesztők kérik, hogy a teszteléseitek és visszajelzéseitek során a Monk Inna's Mantra szettjére, a Crusader Aegis of Valor szettjére és a Necromancer Burning of the Caring Carnival szettjére koncentrálnátok.
 • Szezonális téma tesztelése: Várják a visszajelzéseiteket amik a szezon témájára, az Ethereal tárgyakra vonatkoznak.

A visszajelzést a PTR Visszajelzés fórumában kell elküldeni, a hibajelentéseket pedig a PTR hibajelentési fórumában. E bejelentések egyértelmű elkülönítése lehetővé teszi a tervezőknek és a minőségbiztosítási tesztelőknek, hogy a lehető legpontosabb információkat szerezzék meg.

 

PTR tippek

A korábbi PTR-ekhez hasonlóan ez a tesztelési időszak is rövid lesz. Akár PTR veteránok, akár újoncok vagytok, íme néhány tipp az induláshoz.

A PTR korlátozott időtartama miatt felkérjük a résztvevőket, hogy a frissítés egy bizonyos részét válasszátok ki a tesztelésre. Például, ha elsősorban Wizard-játékos vagy, mérlegeld, hogy a változások milyen hatással vannak a Wizardra. Mi tetszik a legjobban, mit gondolsz, hogy még mivel kapcsolatban lehet esetleg szükség a kiigazításra, és mit szeretnél látni a jövőben (még akkor is, ha ez túlmutat ennek a patch-nek a hatókörén). Ez mind hasznos kérdés, amit jó ha feltesztek magatoknak.

A PTR kezdete előtt fontoljátok meg az olyan tárgyakból történő készlet felhalmozását, mint például a puzzle gyűrűk és a Bovine Bardiche fegyverek. Ha ezek elérhetőek lesznek a karakter importálása után, sokkal gyorsabbá tudjátok tenni a PTR közbeni farmolást.

Próbáljátok elrontani a dolgokat! Mondjátok el a fejlesztőknek, amikor ez sikerül, mert csak így tudják biztosítani, hogy a patch indítása a lehető leggördülékenyebben történjen.

Amikor visszajelzést adtok, inkább az élményére összpontosítsatok és ne a megoldásra. Milyennek érzitek a játékmentet az új változásokkal? Volt valami, ami megakasztotta a játékmenetet? Van bármi, ami úgy tűnik, hogy nem megfelelően működik? A javaslatokat mindig örömmel fogadják, de a legfontosabb, hogy a hibákat pontosan azonosítani tudják.

 

Íme a Diablo III legfrissebb PTR javításának részletei, a Patch 2.7.1.

Megjegyzés: A következő változtatások mind a Diablo III PC, mind a konzol verzióira vonatkoznak, hacsak másként nem jelezik.

 

Szezonok

Fejlesztői megjegyzés: A Diablo II több mint 20 évvel ezelőtti megjelenésével kellemes emlékeket hagyott bennünk, és a hamarosan megjelenő Diablo® II: Resurrected mellett szeretnénk a Diablo III-ban is bevezetni egy olyan funkciót, amely tiszteletben tartja ezt az örökséget. Ehhez a szezonális témához újragondoltuk, hogyan jelenhetnének meg az Ethereal tárgyak a Diablo III-ban. A 24. évadban az Ethereal tárgyak ritka, erős és múló tárgyak, amelyekkel a Diablo II, 21 ikonikus fegyvertípusa tér vissza.

Új szezon témája: A 24. évad bemutatja az Ethereals nevű új fegyvertípust, amelyet a játékosok megszerezhetnek és amikre vadászhatnak a következő szezonális útjuk során. Az ethereal tárgyak egy erős tulajdonságot fognak tartalmazni. Ez azt jelenti, hogy ezek a fegyverek egy véletlenszerű osztályfegyver (wizard, barbár, stb) legendás tulajdonságát és egy véletlenszerű osztály-passzív skillt fognak dobni. Az ethereal tárgyanak egyedi ikonjai, nevei, elemtípusai és hangjai lesznek, ahogy azok a Diablo II-ben eredetileg is megtalálhatóak voltak. Az ethereal fegyverek jellemzőivel kapcsolatos további részletekért tekintsétek meg az alábbi listát:

 • Az ethereal fegyverek accounthoz kötöttek, és csak szörnyek, ládák és összetörhető tárgyak dobhatják ki őket, de ehhez nem szükséges, hogy a karaktered 70-es szintű legyen. Az ethereal tárgyakat nem lehet megszerezni a Kanai-kockán vagy Kadalán keresztül.
 • Az ethereal tárgyak drop rateje, azaz megtalálási gyakorisága az ancient és a primal tárgyak közé van beállítva.
 • Karakterosztályonként 3 egyedi ethereal tárgy van. Minden ethereal rögzített statokkal rendelkezik, és egy véletlenszerű legendás fegyver-tulajdonságot és egy véletlen passzív képességet ad a karakterosztálynak megfelelően.
 • Egyszerre csak egy ethereal tárgyat viselhet a karaktered.
 • Az ethereal tárgyak figyelmen kívül hagyják az tárgyak tartósságának csökkenését.
 • Az ethereal tárgyakon található legendás erők és passzív képességek nem adódnak össze ha ugyanazt a tárgyat már használod akár a Kanai kockában akár a felszerelésedben.
 • Az ethereal tárgyakat nem lehet enchantolni, transmogolni, reforge-olni, illetve nem lehet velük kereskedni.
 • Az ethereal tárgyakat lehet augmentálni.
 • Azokat a játékosokat akik a 24. évad során mind a 21 darab ethereal tárgyat összegyűjtik a Feat of Strength, Ethereal Recollection jutalomban részesítjük. Azok a játékosok, akik ezt megvalósítják, megkapják az etherealokra vonatkozó transmog lelehetőséget a jövőbeli szezonális és nem szezonális játékhoz.
 • Az ethereal tárgyak csak a szezonális játékban eshetnek ki, és a szezon végeztével nem kerülnek át a nem-szezonális karakteredre.

Szezonális jutalom: Két egyedi új jutalmat, portré keretet és petet kapnak azok a játékosok, akik teljesítik a 24. évad Guardain feladatait. A jutalom tartalma nem lesz elérhető a PTR 2.7.1 alatt!

 

Karakter-osztályok:

Monk – skill változás

 • Mystic Ally - Fire Ally: Most 2 darabra osztódik az eddigi 5 helyett, de mostantól mindegyik Fire Ally osztódhat. A sebzés sugara egy kicsit megnő és a sebzés 480 %-ról 1920 %-ra változik.
 • Mystic Ally - Earth Ally: a sebzés 380 %-ról 4500 %-ra változik

Wizard – skill változás

 •  Mirror Image: mostantól egy külön ikon jelzi a Mirror Imagek számát, mutatva, hogy hány darab aktív közülük.

 

Tárgyváltozások:

 • Inna’s Mantra 4 darabos szett: Megkapod mind a 4 mantra alaptulajdonságát folyamatosan. Minden egyes aktív Mystic Ally után kapsz 5 % sebzéscsökkentést. A Mystic Ally-ok többet nem sebződhetnek.
 • Inna’s Mantra 6 darabos szett: Egyszerre megkapod mind az öt Mystic Ally nyújtotta passzív képességet. Ha megtámadsz egy ellenséget akkor kiválasztott Mystic Ally fog megjelenni és 15 másodpercig megmarad egészen 10 darabig. A sebzés megnövekszik annyiszor 950%-ra, amennyi Mystic Ally-val rendelkezel.
 • The Crudest Boots: A Mystic Ally újabb 2 Mystis Ally-t idéz meg. Ezek 300-400% -kal megnövekedett sebzést okoznak és képesek tovább sebezni.
 • Bindings of the Lesser Gods: Azok az ellenségek, amelyeket eltalálsz a Cyclone Strike-al azok 300-400% -kal nagyobb sebzést fognak elszenvedni a Mystic Ally-aid által 5 másodpercig. Az osztódott Fire Ally esetében ez további ötszörös szorzót jelent.

Fejlesztői megjegyzés: Inna Mantra szettel hasonlóan kellett játszani, mint a többi Monk szettel, és nem volt erős identitása. Azt akarjuk látni, hogy a Mytic Ally fontosabb szerepet játsszon, ahelyett, hogy egyszerűen csak passzív erőnövekedést biztosítana.

 • Aegis of Valor 2 darabos szett: amikor a Fist of Heavens skillel támadsz, az felruház téged extra erővel, ami azt jelenti, hogy a Heaven’s Fury sebzése 5 másopercig 125 %-al növekszik. Ez háromszor stackelődik.
 • Masquerade of Burning Carnival 6 darabos szett: az általad és a Simuacrumok által castolt Bone Spear sebzése 6000% -kal nő.

Fejlesztői megjegyzés: az Aegis of Valor és a Masquerade of Burning Carnival szettek több szezon óta túlteljesítenek. Amiatt változtatunk ezeken a szetteken, hogy nagyobb legyen a változatosság a szettek közötti versenyben.

 

Hogyan vehetsz részt a PTR teszten?

A nyilvános tesztben való részvételhez rendelkezned kell egy Diablo III játék licenccel, amelyet aktív állapotban kell hozzácsatolni a Battle.net fiókhoz (azaz olyan, amelyet még nem függesztettek fel vagy nem tiltottak le). Ezenkívül le kell töltened és telepítened kell a Blizzard Battle.net asztali alkalmazást is, ha még nem tetted volna meg.

 1. lépés: Indítsd újra a Battle.net asztali alkalmazást.
 2. lépés: Keressd meg a bal oldali menü Diablo III fület.
 3. lépés: A Diablo III képernyőn van egy legördülő menü, közvetlenül a „Play” gomb fölött (vedd figyelembe, hogy ez azt mondhatja: „Install”, ha nincs jelenleg a Diablo III telepítve). A folytatás előtt válasszd a „PTR: Diablo III” elemet a legördülő menüből.
 4. lépés: Kattints a Telepítés gombra a telepítési folyamat megkezdéséhez.

A PTR-fiókod automatikusan létrejön, ha még nem rendelkezel ilyennel. A PTR minden támogatott nyelven elérhető, és minden régió fiókjai jogosultak a részvételre. A PTR telepítésével és elindításával kapcsolatos további segítségért kattints ide.

 

 PTR karaktermásolás

A meglévő Diablo III karakterek másolásával az élő fiókban található karakterek a PTR-ben is elérhetőek lesznek. Ez közvetlenül a PTR kliensen keresztül tehető meg. Fiókonként azonban csak egy régiót lehet egyszerre átmásolni. Tehát, ha úgy döntesz, hogy karaktereket másolsz a fiókodból egy másik régióba, akkor az összes korábban lemásolt PTR karaktered elveszik.

 1. lépés: Jelentkezz be az élő játékba, majd jelentkezz ki.
 2. lépés: Jelentkezz be a PTR kliensbe, és hozz létre 1. szintű karaktert. Miután elkészült, térj vissza a főszereplő képernyőjére.
 3. lépés: Kattints a jobb felső sarokban található "PTR másolás" gombra. (A PTR másolás gomb nem jelenik meg a játékban, amíg nem készítettél egy új 1. szintű karaktert.)
 4. lépés: Válasszd ki a régiót.
 5. lépés: Kattints a "Másolás" gombra. Ezzel a fiók minden karakterét átmásolja a kiválasztott régióból.
 6. lépés: Kapcsolódj le a PTR klienstől.
 7. lépés: Jelentkezz be újra. Az átmásolt karakterek elérhetők lesznek a lejátszáshoz.

Felhívjuk figyelmetek, hogy egyszerre csak egy játék régióban megtalálható karaktereket másolhatsz. Ha úgy döntesz, hogy karaktereket más régióból másolsz, akkor a korábban másolt PTR karakterek elvesznek. Ezen felül 24 óránként csak egyszer másolhatsz át karaktereket a PTR-fiókodba. Ha megpróbálsz ennél gyakrabban karaktereket átmásolni, akkor hibaüzenetet fogsz kapni.

 

 

Fordította: Drizzt_D_Hun

Forrás: diablo3.com