Diablo Immortal: Vissza Tristramba – De minek?

Újabb múltidéző tartalmat kapott a Diablo mobiljátéka. Nem sikerült.

Diablo Immortal: Vissza Tristramba – De minek?

Mint arról mi is beszámoltunk nemrég, izgalmas hetek állnak a Diablo-sorozat rajongói előtt, sőt már el is kezdődött a véres démonvadászat a Diablo III 29. évadával. Ebbe a sorba tartozik a Diablo Immortal is, amely a sorozat többi címétől eltérően folyamatosan kap frissítést, sőt az utóbbi időben egyre jobb frissítéseket és ezáltal a mobiljáték fel tudott állni a padlóról, sőt minimálisan még növelni is tudta játékosainak számát.

 

Dark Rebirth

A Sötét újjászületés (Dark Rebirth) nevű sztori-küldetéssorozat is egy ilyen tartalom lehetett volna: minden adott is volt ahhoz, hogy egy remek tartalmat rakjanak össze a fejlesztők, de sajnos ezúttal sem sikerült maradandót alkotniuk. A Diablo első részének helyszínén játszódó történetszál ugyanis egy „essünk túl rajta max fél óra alatt” típusú küldetés lett, pont olyan, mint az immortal többi küldetése. Pedig adott a helyszín: az ikonikus Tristram-i katedrális; adottak a szereplők: Leoric király és családjának tragédiája; adottak az ellenségek: A The Butcher és maga Diablo; és adott az időpont is: a játék a Diablo II és a Diablo III eseményei között játszódik. Itt valami nagyon-nagyot lehetett volna gurítani, de olyannyira nem sikerült ezt megugrani, hogy még azt a 10 percet is sajnálja az ember, amit a youtube-videók átpörgetésére rászánt.

A Blizzard kedvcsinálója alapján Wortham lakói különös álmokat látnak és néhányan az éjszaka folyamán el is tűnnek. Hősünknek vissza kell térnie Tristram katedrálisába és utána kell járnia ezeknek a zavaroknak. Ekkor újra szembe kell néznie egy régi ellenséggel, a Butcherrel.

Kapunk új szörnyeket is: a Shardborne-ok a megrontott világkő szilánkjaival eltalált groteszk lények és a Cult of Terror el akarja árasztani ezekkel a lényekkel Sanctuary-t. A rég elfeledett helyszínekre való visszatérés, mint például a kastély, ahol az őrült király elvesztette elméjét, és a katedrális, ahol Diablot egykor bezárták, kiemelten fontos lesz a Pokol befolyásának kordában tartásához.

Ennyiből talán már mindenki kitalálta, hogy egy nosztalgikus küldetéssorról van szó és tele lesz felesleges visszaemlékezésekkel (az már csak utóleg lesz nyilvánvaló, hogy ezek a jelenetek a küldetés legizgalmasabb részei).

Aki szeretné „végigizgulni” a teljes küldetést, az az alábbi videókból megteheti:

 

Alley of Blood – az új remény

Sokkal izgalmasabbnak az új PVP-esemény, a Vér Sikátora (Alley of Blood) sem tűnik. Az első látásra abszolút bálna-barát, faék egyszerűségű tartalom a Blizzard szerint megváltoztatja azt, ahogyan a Shadow klánok bizonyítanak az Árnyháborúban, és ahogyan összecsapnak a Halhatatlanokkal a bónuszokért a Cycle of Strife új, Vigil of Blades nevű összetevőjében.

„A Vér sikátorában a csapatok ádáz csatákat fognak vívni a megszentelt földért, és az őrtornyok lerombolásával, és végső soron a bázisnak, a Kristályszívüknek a lerombolásával igyekeznek legyőzni az ellenfél csapatát. A csapatod nem lesz egyedül ebben a harcban – a hatalmas Szent Őrzők is igyekeznek diadalmaskodni ellenfelük felett, és megtámadják az ellenség Szent Őrzőit, Őrtornyát és Kristályszívét. Ezek a behemótok hatalmas sebzést okoznak, ezért meg kell szabadítani nekik az utat.”

A szerepkör eldöntése: speciális készségek

Mivel csak egy hosszú, egyenes pálya van, a győzelemhez a csapatoknak össze kell hangolniuk erőfeszítéseiket, hogy túljárjanak az ellenség eszén. A mérkőzés kezdete előtt a játékosok kiválasztják a speciális készségek egyikét és kapnak egy új Skill slotot. Ezek a skillek egyedülállóak az Alley of Blood ideje alatt, és csak ebben a tevékenységben használhatók.

Champoin’s Mark

„Az ellenséges csapat erőinek leépítése nem csak az Alley of Blood-ban okoz elégedettséget; hatalmat is adhat a karakterednek Champion's Marks formájában. Ezeket az erő fényes szimbólumait felveheted, miután leesnek a megsemmisült szent őrzőkről és az elesett játékosokról. Legfeljebb 99 bajnoki jegyed lehet, mindegyik növeli az erődet és a karakter méretét. De vigyázz – a saját halálod után ledobod a Markod egy részét, hogy az ellenséges csapat összegyűjtse.”

Magyarul: aki eddig is k.va erős volt, az most még erősebb lesz. Gratula!

Az Alley of Blood két stílusban játszható: 8v8 módban a Shadow Warban és 4v4 módban az Alley of Blood korlátozott idejű eseményen.

Új Shadow War

Az Alley of Blood lesz a Shadow War lebonyolításának új módja – ugyanez vonatkozik a Cycle of Strife új Vigil of Blades összetevőjére is. A Shadow War menetrendje is változik. Íme az új heti menetrend:

 • Kedd, 21:00 szerveridő: Megjelenik a hét mérkőzéseinek listája.
 • Csütörtök, 19:30 szerveridő: Megkezdődnek az előkör mérkőzései, és kiderülnek a győztesek és a vesztesek.
 • Szombat, 19:30 szerveridő: Megkezdődnek a döntő forduló mérkőzései.

Emellett az Árnyháború szerkezete is változik. A klánok most több csoportba vannak osztva klánjuk besorolása alapján, és maguk a mérkőzések 4 kategóriába sorolhatók: Eminent, Exalted, Famed és Proud. A klánok 3–12 mérkőzés között bárhol csatázhatnak, és a mérkőzés kategóriája alapján pontokat kaphatnak győzelmükért. Abban az esetben, ha az ellenfél csapatából senki sem jelenik meg a mérkőzés kezdetéig, alapértelmezés szerint a másik klán nyer.

Vigil of Blades

Az Árnyháború befejeződése és a száműzetés szertartása (Rites of Exile) előtt a legjelentősebb Árnyklánok 8:8-as csatában fognak megküzdeni a Halhatatlanokkal a Vér sikátorában. A 3 meccsből 2-t megnyerő frakció sebzés- és élet bónuszt visz magával a száműzetés rítusába. A pengék virrasztása (Vigil of Blades) csak az új halhatatlan uralkodásának első három hetében lesz.

Magyarra lefordítva: Adtunk egy pofont a sz.rnak, továbbra is a bálnák uralják majd a játékot és a Trónok harca folytatódik.

 

Időszakos Alley of Blood esemény

Azok számára, akik nem szeretnék minden ingó és ingatlan vagyonukat eltapsolni egy mobiljátékban, a Blizzard készített egy pénztárcabarát változatot. Igaz, csak időlegesen, de újra visszatér egy olyan esemény, amelyre a cikkünk elején is utaltunk, amikor arról írtunk, hogy az utóbbi időben voltak egész jó frissítések az Immortalban: az egyik ilyen a Wild Brawl időszakos esemény volt, amelynek a lényege, hogy a PVP-eseményen részt vevő karaktereket a játék kvázi resetelte. Nos, ehhez hasonlóan az Alley of Blood -ban is van ilyesmi szeptember 21 és október 5 között.

 • Minden karakter 60-as szintre lesz állítva.
 • A Legendary Gear és a Set Gear rangja 1 lesz.
 • A karakter összes legendás gemjének rangja 10-re lesz állítva.
 • A következő bónuszok szintén le vannak tiltva:
 • Rezonancia
 • Klánok és Warbandok
 • Normál Gemek és Charmok
 • Helliquary bónuszok
 • Stances
 • Paragon specializáció

 

Van még számos érdekes változtatás: új legendary gemek, új időszakos események és számos játékmechanikai frissítés. Aki kíváncsi a teljes listára, az a Blizzard blogjában minden infót megtalál.

 

Forrás: Blizzard News
Szerkesztette: CsZCsaba