Diablo Immortal: életjelek

Úgy tűnik, hogy a Blizzard mindent elkövet, hogy a mobil Diablo-játék szerverei ne ürüljenek ki teljesen. Sőt!

Diablo Immortal: életjelek

A Diablo IV alaposan letarolta a komplett játékpiacot és szerzett több millió új rajongót a sorozat számára. Ami egyfelől haszon, az másfelől azonban komoly érvágás, ugyanis az új játék a többi Diablótól is elszívta a játékosokat és őket bizony elég nehéz visszatéríteni. Kétségkívül a legnehezebb helyzetben a sorozat mobiljátéka, a Diablo Immortal van, mivel már a D4 megjelenése előtt is erősen erodálódott a közösség. Mindet meg is tesznek hát a fejlesztők, hogy minél tovább mehessen a pénzszivattyú és ehhez az új karakter, a Blood Knight bevezetésén kívül még a Diablo IV vegyes fogadtatású első seasonja és annak javítócsomagja is hozzájárul.

Ennyi talán elég is lenne, hogy elkocogjon még az Immortal, de az életre keltéshez édeskevés. Úgy néz ki, hogy a Blizzard is így gondolta, ugyanis újabb (egyébként menetrendszerű) frissítés érkezett a játékhoz és az eddigiekkel ellentétben tartalmaz egy olyan (egyelőre időszakos) elemet, amely miatt érdemes elgondolkodni a visszatérésen egy akár hónapok óta leoffolt játékosnak. Bemutatkozik a Wild Brawl esemény!

 

Wild Brawl

Egy új, Battleground-szerű PvP event mutatkozik be az Immortalban. A játékosok csapatban vesznek részt az eseményen és az 1. szintről indulnak. Mindez azt jelenti, hogy az event időszakos ugyan, de végre egy olyan elemmel gazdagodik a játék, ahol az eddigi progressz nem számít.

"Vondd be legmegbízhatóbb társaidat, és éld túl az ellenséges csapatokat a Wild Brawl eseményen. Ezen az egyedülálló, korlátozott ideig tartó PVP eseményen augusztus 8. és augusztus 23. között a játékosok az 1. szintről indulnak, és 6 fős csapatokban dolgoznak együtt, hogy felfedezzenek egy kiterjedt térképet, és kitartsanak a végsőkig. Szereld fel a karaktered, szerezz tapasztalatot, hogy erősödj és ölj meg mindent, ami csak látható, hogy megnyerd a csatát! Ez az aréna stílusú játékmód akkor ér véget, amikor az egyik csapat túlélte az összes többit, és örök nyomot hagy Sanctuary-ban."

A csapat akár 4 ellenséges csapat ellen is megmérkőzik, a győztes mindent visz. A csata a Dark Woods zónában tombol és addig tart, amíg az utolsó csapat ki nem kerül győztesen. Ha a parti minden tagja a vadászat áldozatává válik, a meccsnek vége.

A csatában Adventurer, Shadow és Immortal ranggal is részt lehet venni, egy Roater nevű NPC-nél kell kezdeményezni. A felszerelt Set Item-ek és normal Gem-ek nem lesznek elérhetők, de minden játékos a felszerelt legendary Item-eket és legendary Gem-eket megkaphatja. Ez utóbbiak ugyan torzíthatnák a meccset, de az ígéret szerint leredukálják az erejüket a kezdéskor. A szörnyek és a rivális játékosok legyőzésével lehet majd jobb felszerelést találni.

A terület a harc folyamán egyre inkább sötétségbe borul, vagyis a játéktér folyamatosan csökken, ahogy egy jó Battleground játékban szokás. A legerősebbek pedig elfoglalhatják helyüket a leaderboardon.

 

Open Beta vége

A Diablo Immortal PC-s kliense végre kilép az Open Beta fázisból. Ezt megünnepli a Blizzard egy combos ajándékcsomaggal: 300 Eternal Orbs, 2 Legendary Crests, 3 Rare Crests, 10 Aspirant’s Keys.

 

Visszatérő események
- All Clans on Deck
- Shields of the Hearth Limited-Time Event

 

További frissítések
- Helliquary Bosses Kill Assist – Új jutalmak
- Class Change Cooldown
- Az értesítési központ fejlesztései
- Deeds of Valor fejlesztés
- Character Stat Screen fejlesztések
- Immortal jutalmak megnövelése
- Cosmetics Menu fejlesztés
- Starfire Shard Gem leírás frissítés
- Ironbane Legendary Gem PVP frissítés
- Hiding Helmets frissítés

 

Forrás és további részletek: Blizzard News