The Butcher – A rettegés 26 éve

A Diablo-sorozat talán legikonikusabb karaktere újra és újra feltűnik, íme egy videóválogatás a vérszomjas hentesről

The Butcher – A rettegés 26 éve

Sanctuary birodalmában, a sötétség erői által feldúlt világban egy név különösen félelmet kelt a kalandorok és a harcosok szívében. Butcher - a mészáros.

Az emberhús után áhítozó könyörtelen hentes megtestesíti a leselkedő borzalmat és ezáltal a Diablo sorozat ikonikus figurájává vált. Az 1997-ben megjelent első részben Tristram városka lakóinak elbeszéléseiből áll össze az a hátborzongató kép, amelynek középpontjában egy rettenetes hentes áll.

"Hatalmas! Egy hatalmas bárd megölte az összes barátomat. Nem tudtam megállítani, el kellett menekülnöm. Nem tudtam megmenteni őket. Csapdába estek egy szobában, amely holttestekkel volt tele… minden barátom… Neeeeeeeeeeeeeeem!" – Farnham

A démoni alak nem visel mást, csak egy véres, fehér kötényt és egy hatalmas húsbárdot. Rárohan a gyanútlan hősökre, gyorsan és kegyetlenül támad. A legtöbb karakter prédaként végi, elmenekülni nem lehet előle.

Ez az elkeseredett harc lett a Diablo sorozat első Boss-csatája, a hentes pedig örökre bevéste magát a játékosok elméjébe – megszületett a The Butcher legendája. Az ikonikussá vált szörnyű karakter a sorozat szinte mindegyik részében (a Diablo II kivételével mindegyikben) visszatért, a fejlesztők megpróbálták újra és újra felidézni a rettenetes mészáros alakját – több-kevesebb sikerrel. Az alábbiakban egy videóválogatást nézhettek meg a Butcher 26 éve tartó tombolásáról.

 

Diablo (1997):

 

Diablo III (2012):

 

Diablo IV (2023):

 

Diablo Immortal (2023*):


*A játék 2022-ben jelent meg, de a Butcher karakterét is tartalmazó fissítés csak 2023 szeptemberében került bele.

 

És a végére egy kis ráadás… DiabLOL – The Meating Room: