22 éves a Diablo II

22 éves a Diablo II

22 éve, 2000. június 29-én jelent meg a Diablo II. a Blizzard Entertainment gondozásában. Az első Diablo-folytatás forradalmasította az ARPG műfajt, és a Diablo II: Resurrected -nek köszönhetően a mai napig elbűvöli rajongóit.

"A Diablo, egy valós idejű szerepjáték, azonnali sikert aratott a játékosok körében és már a boltokba kerülés utáni első hónapban az eladási ranglista elejére került. A játék januári megjelenése óta közel egymillió példányban kelt el világszerte, és továbbra is a legkelendőbb játék ebben az évben."

Mindezt egy sajtóközleményben írta a Blizzard Entertainment 1997-ben, amelyet az Európai Számítógépes Szakkiállítás alkalmából jelentetett meg és amelyben bejelentette a Diablo II fejlesztését. A többi már történelem...

London, 1997. szeptember 7. – Az Európai Számítógépes Szakkiállításon a Blizzard Entertainment bejelentette a Diablo 2-t, az abban az évben megjelent Diablo folytatását. A megjelenési céldátum ekkor 1998 vége volt.

A bemutatón elhangzott, hogy a Diablo II-ben a játékosok visszatérnek egy sötét világba, amelyet gonosz erők sújtanak. Az öt hős egyikeként a játékosoknak új küldetések sorozatát kell vállalniuk, hogy örökre megszabadítsák a világot Diablo és testvérei rémuralmától.

A játék új funkciókat is kapott:

  • Öt teljesen új karakterosztály egyedi tulajdonságokkal és képességekkel.
  • Négy különböző, teljesen lakott város és az azokat körülvevő területek
  • Több kazamata, barlang és kripta minden városban, ahol a játékosok felfedezhetik.
  • Kiterjesztett világ, tele teljesen új küldetésekkel, fegyverekkel, varázslatokkal, páncélokkal, szörnyekkel és nemjátszható karakterekkel.
  • Fejlett harci rendszer, amely osztályspecifikus harci technikákat és varázslatokat tartalmaz.
  • Új Battle.net opciók, beleértve a megnövekedett többjátékos támogatást, egy on-line kereskedési lehetőséget és a világranglistát.

"Könnyű volt a döntés a folytatás mellett, mert annyira szeretnénk megalkotni a Diablo II-t, amennyire ügyfeleink játszani akarnak vele" – nyilatkozta akkor Allen Adham, a Blizzard Entertainment elnöke és alapítója. "A folytatással új irányokba toljuk a játék koncepcióját és kialakítását, miközben megőrizzük ugyanazt az izgalmat és függőséget, amely az eredetit a játékosok kedvencévé tette."

Egy évvel később, 1998-ban, az E3 rendezvényen a fejlesztőcsapat betekintést adott a készülő Diablo II-be, amely tele volt a maga korában kiváló minőségű Diablo filmekkel. Íme egy előzetes, amely még ma is hátborzongató:

A Diablo II végül 2000-ben került a boltokba és minden idők legnépszerűbb ARPG játékává vált, amelyhez 2001-ben megjelent a Lord of Destruction kiegészítő, majd 2021-ben a remaster kiadás, a Diablo II: Resurrected.

 

Forrás: Wowhead