A D3 Reflection újjászületése – első fázis

Reaper of Souls, de kicsit másképp

A D3 Reflection újjászületése – első fázis

A D3 Reflection egy kiváló kezdeményezés volt a maga idejében (2016-ban indult el), de valljuk meg: eljárt felette az idő. Olyan alapfunkciók hiányoztak belőle, mint a klánok és a közösségek és a nehézségi szintek rendszere is elavultnak hatott 2020-ban.

A projekt vezetői ezért elhatározták, hogy a Diablo III egy későbbi, a Reaper of Souls kiegészítő megjelenését követő verzióját (2.0.1) telepítik a szerverre és ezt a többlépcsős folyamatot elnevezték a D3 Reflection újjászületésének.

Az első fázis 2020 júniusában került telepítésre. A játékklienst lecserélték, a karakterek is eltűntek az újratelepítés után, de nagyon sok új funkciót kapott a játék:

  • Megjelentek a klánok (clans) és a közösségek (communities): A klánok esetében komolyan változtattak azonban a Blizzardhoz képest: maximum 12 lehet a létszám és külön értékelik a ranglistán a klánokat is paragonszintek és az elért eredményk alapján is.
  • Új paragon-mechanika: A paragonok már account-szintűek lesznek és gyűjthetők korlátlanul, de a pontokból csak 800 osztható ki.
  • Új játékmechanika és új szörny-képességek
  • Karakterváltozások a 2.0.1 patch-nek megfelelően: https://us.diablo3.com/en/blog/12671560/patch-201-now-live-2-25-2014
  • Az aukciós ház továbbra is üzemel, de megváltozott a valódi pénzzel történő kereskedelem: a játékosoknak egymás között kell megegyezniük.