Diablo III: Hipergyors szintezés a Season 28-ban

Íme egy frissített szintezési útmutató a Diablo III 28. évadához

Diablo III: Hipergyors szintezés a Season 28-ban

Amikor a Diablo 3-ban elkezdődik egy új Season, mindenkinek az az első gondolata, hogy hogyan tud minél gyorsabban a 70. szintre érni és elkezdeni az endgame GRIN-ot. Nos, a Season 28 témájának az Altar of Rites-nak, még soha sem volt ilyen gyors, könnyű és kényelmes a szintezés.

 

De mi is ez az Altar of Rites?

A Blizzard elmondása szerint a Season 28 Seasonal Theme-jének célja, hogy megkönnyítse a játékosok Endgame felé tartó rögös útját. Emellett olyan bónuszokat is kapunk, amik az egész Season alatt segíteni fogják a karakterünket, legyen az bónusz XP a paragon szintek farmolásához, sebzés bónusz a gyorsabb Rift farmoláshoz, vagy szimpla kényelmi funkciók, mint a Death’s Breath automatikus felszedése, vagy Trash itemek automatikus lebontása.

Az egész mechanika rémesen egyszerű: Az Altar-t az Act 1 városban találjuk és már 1-es karakter szinttől használhatjuk is. Ha rákattintunk, az alábbi képen látható felület fogad minket:

Minden node bónuszokat ad, amik az összes Seasonal karakterre hatással vannak. A node-ok feloldásához különböző matikat kell „feláldoznunk” az Altar-nál. Az egyes node-ok effektjeiről és a feloldás követelményeiről ITT olvashattok bővebben.

 

Két út

Az első lépés a Season kezdésekor, hogy teljesítenünk kell az aktuális heti Challenge Rift-et. Ezután rögtön választanunk is kell, mégpedig: Kinyitjuk a Rift Cache-t és használjuk a benne lévő material-okat, vagy nem?
Ha felhasználjuk a Cache-t, lényegesen meggyorsítjuk a Season első néhány óráját, viszont az Altar of Rites kimaxolásával kénytelenek leszünk várni a következő hétfőig, amikor is új Challenge Rift válik elérhetővé. Ha hobbi játékosnak érezzük magunkat és minél könnyebben elakarunk jutni 70-re, akkor használjuk a Cache-t, ha min-maxolni akarunk, akkor tartsuk meg. A következő Guide lépései abból indulnak ki, hogy felhasználjuk a Challenge Rift Cache-t:

1. Készítsük el Season karakterünket. (Kis tanács, hogy ha rendelkezünk Necromancer karakterrel, akkor kezdjünk azzal, mert a Corpse Explosion skill-je már alacsony szinten és kiváló, és lényegesen meggyorsíthatja az első fázist.)

2. Indítsuk el a játékot Master nehézségen Adventure Mode-ban.

3. A Follower-ektől az itemjeiket. Amit szeretnénk használni, rakjuk a karakterünkre, minden mást törjünk be a kovácsnál.

4. A Follower-ek cuccaiból bejövő matikból aktiváljuk az Altar első Gateway node-ot. Ettől a Killstreak-jeink kétszer annyi ideig maradnak meg és kétszer annyi bónusz XP-t is kapunk belőlük.

5. Következő lépésként a kovácsot fejlesszük fel 12. szintig majd gyírtsunk le nála egy lvl 5 Axe-et, lvl 10 Dagger-t, lvl 12 Sword-ot és egy lvl 15 két kezes Sword-ot.

6. A városi árúsoktól vegyünk olyan kék itemeket.

7. Teleportáljunk Act 3 Ruins of Sescheron területre. Induljunk el Elder Sanctum felé, közben igyekezzünk minél magasabb Killstreak-et csinálni. A dupla időtartamnak hála könnyű lesz.

8. Az 5. 10. 12. és 15. szint elérésekor cseréljük le a fegyverünket a kovácsnál legyártottakra.

9. Elder Sanctum-hoz érve válasszunk skill-eket a már feloldottak közül, hogy gyorsabban haladjunk.

10. Itt is ugyanaz a lényeg, igyekezzünk minél nagyobb Killstreak-et összehozni. Ha látunk Cursed Chest event-et, teljesítsük az XP-ért és a kill-ekért.

11. Ha nem sikerülne elérni a lvl 18-at mire elérünk a Cube-ig, teleportáljunk Act 2 Temple of the Firstborn területre és ott érjük el a 18. szintet.

12. 18. szintet elérve lépjünk ki a menübe, állítsuk a nehézséget Normal-ra és lépjünk vissza. Olyan Bounty-t keresünk, amiben Zoltunk Kulle-t vagy Maghda-t kell megölni. Ezt addig folytassuk, amíg a Bounty Chest-ekből nem szerzünk 2 Diamond-ot(és jó esetben egy Ruby-t).

13. A Jeweller-nél a 2 Diamond-unkat kombináljuk egy Flawless Diamond-á, ezzel menjünk az Altar-hoz és aktiváljuk vele az Anointed node-ot, ennek hatására a karaktereink bármilyen itemet használhatnak szint követelménytől függetlenül. (A Necromancer-re eddig volt szükség, ezután a pont után csinálhatunk bármilyen karaktert.)

14. Kedvenc karakterünknek most már craft-olhatunk 70-es itemeket, amikkel a szintezés könnyebb lesz, mint valaha.

Utolsó részletként a Challenge Rift Cache-ből Blood Shard-okat is kapunk, amikkel Kadala-tól jó eséllyel szerezhetünk Legendary itemeket. Érdemes a 18. szint után elkezdeni a Gamble-özést, mivel 1-es szinten kevés jó legendary érhető el. Emellett érdemes megpróbálni a Cube-bal 70es itemeket upgrade-elni, mert egy korai nagy szorzótól kevés jobb dolog van a Diablo 3-ban.

Ezeket az Itemeket érdemes vásárolni Kadalánál:

 • Barbarian: Bracers -> Helm
 • Crusader: Shield -> Bracers
 • Demon Hunter: Bracers -> Helm
 • Monk: Boots -> Helm
 • Necromancer: Gloves -> Helm
 • Witch Doctor: Helm -> Ring
 • Wizard: Helm -> Ring

Ezeket érdemes upgradelni a kockában:

 • Barbarian: 2H Mighty Weapon
 • Crusader: 1H Flail
 • Demon Hunter: 1H Dagger
 • Monk: 2H Daibo
 • Necromancer: 2H Scythe
 • Witch Doctor: 1H Spear
 • Wizard: 1H Wand

A nehezén már túl is vagyunk, ezután újra kiléphetünk a menübe, feltolhatjuk a nehézséget Torment 6-ra és meg is maradunk ezen a szinten egészen 61. szintig, amikor is el lehet kezdeni lejjebb engedni nehézségtől függően. A leggyorsabb szintezéshez továbbra is Temple of the Firstborn-ban farmoljunk lehetőleg minél magasabb Killstreak-et összehozva.

Legjobb leveling skill-ek kasztonként:

 • Barbarian: Seismic Slam
 • Crusader: Fist of the Heavens
 • Demon Hunter: Twin Chakram ->  Upgrade-elt legendary fegyver alapján: Fan of Knives or Impale
 • Monk: Mystic Ally Water Ally (Ha kaptál Crudest Boots-t Kadala-tól), vagy Wave of Light
 • Necromancer: Death Nova + Corpse Explosion
 • Witch Doctor: Haunt + Locust Swarm + Pets
 • Wizard: Disintegrate + Hydra

 

Forrás: Wudijio

Fordította: Shadereaper