D3 Reflection

Privát Diablo III szerver saját szabályokkal, a Blizzardtól függetlenül

D3 Reflection

A Diablo III 2012 májusában jelent meg, a Reaper of Souls kiegészítője 2014 márciusában. Már az alapjáték körül is forrtak az indulatok: volt aki csalódott, mert nem találta meg a Diablo II játékélményét, volt aki túlságosan meseszerűnek tartotta, volt aki unalmasnak találta és voltak olyanok is akiknek a kereskedelem nem tetszett. Egyszóval: erodálódott a játékosbázis.

Ettől függetlenül egy elég masszív bázist ki tudott alakítani a játék, a Blizzard folyamatosan foltozta a hibákat, majd megjelent a kiegészítő, a Reaper of Souls. Ez a kiegészítő olyan mértékű változást hozott a játékba, hogy bár kezdetben megugrott az érdeklődés, de folyamatossá vált a játékosok elvándorlása, a javítócsomagok kiadása ellenére is. Mára már egészen megváltozott a játék a nyolc évvel korábbi állapotához képest, a játékosszám is jelentősen megcsappant, az aktivitásról nem is beszélve. Az olyan közösségek, mint például a Hungarian Heroes próbálják fenntartani az érdeklődést, több-kevesebb sikerrel.

Ebben a helyzetben indították el lelkes orosz „fejlesztők” 2016-ban a D3 Reflection projektet. Ez a projekt egy privát szerver, amelyen a Diablo III alapjátékának egy stabil verziója futott. Volt/van itt minden, ami az alapjátékot kedvelők számára kedves: Aukciós ház, régi paragon rendszer, random statok az itemeken – hogy csak párat említsünk. Voltak persze újítások, változtatások a D3-hoz képest: például a seasonok és a ranglisták. A szerveren nem játszottak sokan, és bug is volt bőven, de nosztalgiázásra bőven jó volt. És a talán a legfontosabb: a játékkliens INGYEN letölthető, a szerver-regisztrációért sem kell fizetni.

Aztán 2020-ban az oroszok telepítették a szerverükre a Reaper of Souls-t. Jópár dolgot átírtak és figyelnek arra, hogy még véletlenül se essenek a Blizzard hibáiba. Mi mindenesetre szemmel tartjuk a projektet, meg is alapítottuk klánunkat „HUNGARIAN HEROES” néven.

A D3 Reflection projekt elérhetősége:
https://d3reflection.org/

A kliens telepítésének menete:

  • Regisztrálni kell a következő linken: https://d3reflection.org/registration.php
  • Le kell tölteni a játékklienst torrenten vagy gdrive-ról
  • Ki kell csomagolni és installálni kell
  • A játék ezután elindítható a D3ReflectionLauncher.exe futtatásával
  • A bejelentkezéshez az imént regisztrált adatokat kell megadni

Leaderboard nincs és nem is lesz, de fejlesztettek az oroszok ranglistákat, ezek regisztráció után a következő linkről érhetők el:
https://d3reflection.org/ratings.php