D2-D2R: Íme az Endgame! Pandemonium Event és Über Diablo

D2-D2R: Íme az Endgame! Pandemonium Event és Über Diablo
Über Diablo

Endgame?

A Diablo II-ben (és a Diablo II: Resurrected-ben) hagyományos értelemben vett endgame nem létezik. A játék sokáig a karakter gearelésére és a játék három nehézségen történő végigjátszására korlátozódott. Aztán a Diablo II: Lord of Destruction 1.11 javításával érkezett a Pandemonium event. A meglehetősen összetett (és elég nehéz) küldetéssorozat a játékszlengben idővel az "überezés" nevet kapta. Az alábbiakban kiderül, hogy miért.

Az event végső jutalma a Hellfire Torch unique Charm:

 

Kulcsok

A Pandemonium Event küldetéshez a következő hozzávalók kellenek:

 • 3 db Key of Terror
 • 3 db Key of Hate
 • 3 db Key of Destruction
 • 1 db Horadric Cube
 • 1 db (esetleg több) karakter, aki túljutott Nightmare nehézségi fokozaton 

A kulcsokat Hell fokozaton kell gyűjteni, nem biztos hogy kapunk, 1:38 arányban dobja őket a játék.

 • Key of Hate - The Summoner - Act2 Arcane Sanctuary
 • Key of Terror - The Countess - Act1 Black marsh-ban a Forgetten Tower 5. szintjén
 • Key of Destruction - Nihlathak - act5 Halls of Vaught

 

A kulcsok felhasználása

 1. Ha megvan mindhárom fajta kulcsból 3 db akkor Act 5ben beraksz a Horadric Cube-ba 1-1 db-ot mindegyik fajtából, ezt megcsinálod háromszor.
 2. Kapsz 3 portált, fontos hogy egy játékon belül nyisd a portálokat mert random hogy hova nyitja. Mivel egy game-en belül nem csinál több egyforma portált, így mind a három különböző lesz.
 3. Valamint menj odébb mindig kicsit mikor nyitod a portált mert ha egyhelyben maradsz egymásra nyitja őket és nem tudsz bemenni.

 

Az Überportálok jutalma

 1. Nos, a feladat mind a három helyen adott, legyőzni a pályákon található bosst (Über Izual, Über Duriel, Lilith) és begyűjteni a halálukkor esett szerveket.
 2. Izual dobja majd Mephisto agyát (Mephisto's Brain), Lilith Diablo szarvát (Diablo's Horn), Duriel pedig Baal szemét (Baal's Eye).
 3. Ha ügyesek voltunk és szerencsések, akkor immár birtokunkban van a három testrész - összességében Organ set.
 4. Mehetünk tovább, hiszen ezért kezdtük az egészet. A három testrészt tegyük a kockába, keressünk egy olyan helyet, ahol még nincs narancs kapu nyitva, és gyúrjuk össze a testrészeket - és íme, már a célegyenesben vagyunk, megnyílt a kapu Tristramba (ami pont úgy néz ki, mint mikor még Act 1-ben voltunk kicsik és gyámoltalanok, de egészen más népek lakják azóta :)

 

Vissza Tristramba

Ide már csak mindenre elszánt és mindenre felkészült karakterünkkel menjünk le, hiszen a feladat nem egyszerű. Le kell győznünk gyakorlatilag egyszerre Mephistót, Baalt és Diablót - akik ugyanúgy néznek ki, mint Act 3-5-ben már legyőzött alteregóik, csak éppen ezek egyszerre vannak itt, jóval erősebbek, és még hármukon kívül is folyamatosan újabb és újabb szörnyek bújnak ki a földből.

Ha sikerrel vívtuk meg a harcunk, és legyőztük mindhármat, az utolsó megölésekor kapjuk jutalmul egyrészt a Hellfire Torch-ot (unique large charm), másrészt a Standard of Heroes-t. Ez utóbbinak egyébként legjobb tudomásom semmilyen szerepe nincs a játékban, pusztán azt mutathatod vele, hogy valaha lent jártál és sikert arattál. Hatása egyébként nincs, látszani kívülről nem látszik. Állítólag egyébként, ha van ilyen nálad amikor meghalsz, kevesebb XP-t veszítesz, de ezt nem bizonyították mindeddig. Igaz, ártani sem árt, ha csak annyiban nem, hogy a helyet foglalja. :)

Mindez így néz ki a gyakorlatban:

Kapcsolódó: Tier list: A legjobb überező karakterek.

 

Remélem kicsiny írásommal segítettem!

Külön köszönet a Diablo Páholy-nak, és a Diablo MAGYARORSZÁG Face oldalról Dávid Tamás Rózsa-nak az írásos segítségekért :)

Voltam, Vagyok, Leszek: realfalcon