Költözünk!

Költözünk!

Március 1-től megkezdjük a HH-DIABLO és a HH-STEAM szekciók költöztetését a Team Speak szerverről a közösség Discord szerverére. A TS-előfizetésünk lejár és ha meg is marad a szerver, lényegesen kisebb kapacitással fog üzemelni.

Régi problémánk oldódik meg a váltással, az egész közösséget végre egy tető alá tudjuk hozni és megvalósul a könnyű átjárhatóság, vagyis a szekciók közötti egyszerű mozgás lehetősége.

Ehhez azonban MINDENKINEK fel kell jelentkeznie a Discord szerverre! Először a diablósok, aztán a steam-részleg kerül sorra, még azoknak is rangot kell kapniuk, akik nem akarnak beszélni. A kérésünk csak ennyi tehát: gyertek!

Az alábbiakban a teljes procedúrát végigjárjuk egy random diabló-játékos szemszögéből:

A discord kétféleképpen érhető el: az ajánlott módszer a regisztráció, majd a kliensprogram letöltése, és telepítése. Egy szájbarágós tutorial megtekinthető erről a műveletről az alábbi videókban:

A tartalék módszer a böngészőből való elérés, ebben az esetben nincs szükség a kliens letöltésére, de később regisztrálnod kell.

A discord szerverekre meghívóval lehet feljutni. Ez a meghívó egy url. A kliensprogramban az Add Server gombra kattintva tudjátok megadni, vagy egyszerűen csak megnyitjátok a böngészőből:

Mindez böngészőben így fog kinézni:

A HH-s Discord szerverre a következő  meghívóval tudtok fellépni:

https://discord.gg/qfWNxYu

 

Ha a kliensprogramon keresztül már regisztráltatok, nem fog felhasználói nevet kérni, a böngésző azonban igen. Itt lehetőséged van a regisztrációra:


(A kép a cikk alján teljes méretben is megtekinthető)

A szerverre való fellépés után böngészőben is és kliensben is a következő kép fogad majd. Amint az látható, több szekcióban vannak a játékok és kiadott rang nélkül csak a vendégszobákat fogod látni:

Ahhoz, hogy a „Diablo 3” szekcióban láthasd a szobákat, rangot kell kérned. Az összes Diablós vezető már fent van a szerveren, folyamatosan osztjuk a rangokat, de ahhoz, hogy tudjunk arról, hogy megjöttél, értesítést kell kapjunk. Értesítést a szerver szobalistájának legfelső részén, a „# felvételi iroda” nevű szöveges szobában tudsz tenni. Ebben a szobában csak csetelni lehet, nem kell még megszólalnod sem (a beszélgetős szobák neve előtt egy hangszóró-ikon van):


(A kép a cikk alján teljes méretben is megtekinthető)

 

A szobára csak rá kell kattintanod és már használhatod is a csetet. A csetre a következőt kell begépelned: „Szeretnék Diablo-rangokat kapni”. A szöveg mögé a „@” karakter használatával meg kell említened a diablós vezetőket (legördül egy menü a karakter gépelésekor és ki tudsz minket választani. A teljes begépelt szöveged tehát a következő lesz:

Szeretnék Diablo-rangokat kapni @Diablo 3 OFI

 

Ha rendben vannak a jogaid, ezt kell látnod a „Diablo 3” szekcióban:

 

Nagyon szájbarágósra sikerült a cikk, akinek mégis maradtak kérdései messenger-cseten megtalál. A Discord további használatához pedig íme egy kis segítség pár videó formájában:

Fájlok