A Hungarian Heroes is kiszállt a Diablo Immortalból

A legnagyobb magyar Diablo közösség immár semmiféle tevékenységet nem folytat a Blizzard mobiljátékában

A Hungarian Heroes is kiszállt a Diablo Immortalból

Tudtuk, hogy elérkezik ez a pillanat és őszintén szólva minket is meglepett, hogy sikerül egy teljes évig életben tartani a HH Diablo Immortal részlegét. Tegnap jutottunk el odáig, hogy vége a küzdelemnek, a haláltusát lezárjuk és megszüntetjük azt a közösséget, amit bő egy éve, a játék indulásakor alapítottunk.

Már az első hetekben világossá vált, hogy a közeg túl toxikus nekünk és a hagyományos módszereink nem fognak működni egy ingyenes, de erőteljes monetizációs mechanikával rendelkező játékban, ahol olyan mobiljátékosok között kellene közösséget építeni, akiknek a Diablo Franchise semmit sem jelent. A játék az első pár hónapban el is vesztette a rajongóbázis túlnyomó részét és azóta is közutálatnak örvend a fanok között az ormótlanul eltúlzott pay-to-win elemei miatt.

A mi szekciónk is padlót fogott, ekkor fordult meg a fejünkben először a megszüntetés gondolata, de adtunk még egy esélyt neki és eldöntöttük, hogy olyan egyezségeket kötünk, ami a Diablo IV megjelenéséig vonzó lehet a komolyabb magyar játékosoknak. Megszüntettük a casual klánt, a progresszes részleg vezetéséről lemondtunk és a legerősebb magyarokat behívtuk a szerverünkre. Ekkor alakult meg a sokak által jól ismert VRH-szövetség, amely a The Void szerver valaha volt legerősebb klánszövetségének bizonyult. Ez a szövetség egészen a végsőkig életképes volt, vagyis a koncepció működött: a HH integrálta a szerver legjobb magyar játékosait a másik két (külföldi) klán pedig hozta a pénzt és a bálnákat.

Aztán június elején jött a Diablo IV és az egész gamer szubkultúrára rárugta az ajtót. Tömegek jelentek meg az új játékban, a Diablo hirtelen mainstream játék lett és kisvártatva kiderült, hogy a mobiljátékosknak nemcsak mobiljuk, hanem játékgépük (vagy akár PC-jük) is van. Az egyébként is az elvándorlással küzdő Diablo Immortal minden eddiginél nagyobb bajba került, ha nem lettek volna a folyamatos (és egyre nagyobb) frissítések, az lett volna az ember érzése, hogy valamiféle fejlesztői szándék a nem éppen makulátlan hírnévnek örvendő mobiljáték beborítása. Természetesen nem erről van szó, sokaknak egész egyszerűen elegük lett a Trónok harca szimulátorból és egy sokkal nyugodtabb közeget választottak. Az Immortalban maradtak a mérgező légkört elviselni képes, de az endgame során komolyan számba nem vehető casual játékosok és persze azok, akik már egy autó árát eltapsolták.

A Hungarian Heroes nevét viselő klán sem kerülhette el a sorsát: két héten belül több vezetőváltás is történt, de senki sem tudta maradásra bírni a tagokat. A vergődést tegnap este unta meg a HH vezetősége, amikor az irányításunk alá már nem tartozó klán több casual játékosa és vezetője úgy döntöttek, hogy egy új, nemzetközi klánt csinálnak. Ehhez már nyilván nem tudtunk támogatást adni, így a Hungarian Heroes vezetése a szekciót teljes egészében megszűntnek nyilvánította és törölte a Discord szerverről.

A Hungarian Heroes közösségnek mostantól nincs semmiféle tevékenysége még közvetett módon sem a Diablo Immortalban. Ami innentől kezdve esetleg a nevünk alatt történik, attól közösségünk a lehető leghatározottabban elhatárolódik.

A maradóknak jó játékot, jó lootot kívánunk, Kacsa gyere a 4-be!
HH vezetőség