A Blizzard tényleg kizárná a fél világot az Immortalból!

Egy Reddit posztban reagált a Community Manager a készülő mobiljáték eddigi legnagyobb botrányára

A Blizzard tényleg kizárná a fél világot az Immortalból!

Mint azt nemrég megírtuk, december 3-án frissült a Diablo Immortal a Google Play áruházban. Több (leendő) felhasználó ekkor szomorúan konstatálta, hogy az ő telefonjáról már nem is elérhető a játék adatlapja. A botrány akkor tört ki, amikor kiderült ennek az oka: az érintett telefonok nem kompatibilisek a játék jelenlegi verziójával. Ahogy az ilyenkor lenni szokott beindult a népharag, különböző fórumokon, kommentekből(!) lehetett megtudni, hogy egy-egy telefontípus tulajdonosai játékosok lesznek-e avagy jó mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk. A világon jelenleg használt okostelefonok túlnyomó része nem kompatibilis, el lehet képzelni a Blizzard felé áradó "szeretetáradatot", amit az egyébként sem zökkenőmentes fejlesztés újabb botrányos fejezete kiváltott.

A felhasználók azon része, akik a legújabb, vagy a viszonylag újnak számító - jellemzően kínai - készülékeket használják, köszönik szépen, nagyon várják a megjelenést, a többiek azonban szétszedik az összes létező fórumot és reménykednek abban, hogy a frissítésnél rontottak el valamit. Tegyük hozzá: jogosan.

Adott tehát egy újabb combos botrány, amire valamit reagálni kéne. Meg is jött a reakció, sok köszönet nincs benne. Íme PezRadar, a Diablo Community Managere egyik Reddit posztjának magyar fordítása:

"Amint már észrevehettétek, a 2018-as bejelentés óta módosítottuk a Diablo Immortal minimális követelményeit. Ezekkel a kiigazításokkal az a szándékunk, hogy a jövőbeni tesztelési fázisokban részt vevő felhasználók a lehető legjobb tapasztalattal rendelkezzenek a játék során. Feljavítottuk azokat a hardver specifikációkat, amelyek reményeink szerint alapos tesztelést kapnak a következő fejlesztési fázisokban, és ezt tükrözik a legújabb követelmények is. Bár nem ígérhetek semmit, azt mondom, hogy a csapat a jövőben a minimális követelmények kibővítésére törekszik, és mindig keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a Diablo Immortal több eszközhöz juthat, amint közelebb kerülünk az induláshoz."

Vagyis a kompatibilitási botrány nem véletlen balfaszkodás, hanem teljesen szándékos „fejlesztés” következménye. Nem igérnek semmit, de „törekednek” arra, hogy több eszközön fusson majd a játék.
Megértettük. Azért azt nem árt átgondolni, hogy ha minden így marad, akkor a megjelenéskor nagyon-nagyon sok haragos felhasználó fogja azt üzenni egy új telefon vásárlása helyett, hogy „soon”.

 

Forrás: Reddit