Demon Hunter speed

A 2.6.9 PTR Patch update meghozza az áttörést a régóta háttérbe szorított karakterosztály számára?

Demon Hunter speed

Nos... adott egy olyan karakterosztály, amely csak nagyritkán, 1-1 seasonra tud a pushmetába bekerülni, a speedbe meg szinte soha. Jó kb mindenre: trashre, bossra, szupportnak. De nem a legjobb. Emiatt parti setupokban szinte sosem találkozunk vele, jellemzően szóló speedelésre, bounty farmolásra használják. Ez a karakter amúgy a Diablo III legnépszerűbb kasztja: a Demon Hunter.

Bár jelenleg még csak a PTR-en lehet tesztelni (éppen egy update után vagyunk), de úgy néz ki, hogy a 2.6.9 Patch-ben eljöhet az idő, hogy megváltozzon a helyzet és a hunterek visszatérhetnek a metába, és van rá esély, hogy sokáig ott is maradjanak. Sőt! Arra is van esély, hogy a speed partikban meghatározó karakter legyen a DH.

Egyrészt. Az Odyssey's End bow úgy tűnik, hogy brutális buffot fog kapni, ezáltal egy rendkívül hatékony szupport képesség birtokába jut a karakter, Máris ellepték a PTR leaderboardot a DH szupportok, a kérdés csak az, mennyire lesz képes kiszorítani az eddig kirobbanthatatlannak hitt zbarbárt és zmonkot.

Másrészt. A 2.6.9 Patch során bevezetni szándékozott új szett, a Gears of Dreadlands, a kezdeti botladozások után (kb használhatatlan volt) egy update során normális mechanizmust kapott, valamit a patch során a hungering arrow tegezét, a The Ninth Cirri Satchel-t egy kegyetlen nagy, 600%-os buffal javították fel. A két buff máris elegendő lett arra, hogy megfelelő játékmechanikával versenyképes legyen az új build. Tessék csak nézni, hogyan viselkedik a Hungering arrow egy jól összehúzott kupacon:

A feladat tehát adott: kell valami, ami összehúz, kell egy szupport, ami damage buffot ad, valamit kell egy Hungering Arrow DH és a mobok javát máris le lehet vadászni. Nézzük meg, mit talált ki erre a munkamegosztásra az az ember, aki DH-ügyben talán a legilletékesebb az egész világon.

Igen. 125 speed. Bár mindez magas paragonnal sikerült nekik, de ha nem ilyen magas szintben gondolkodunk, akkor alacsonyabb progresszel is működik a setup. Megtaláltam a fenti videó szereplőit egy továbbfejlesztett setupban a leaderboardon: betettek egy crusadert az elitek miatt, így a 130-as gr-t levitték négy perc alatt. A PTR galériánk "DH Speed Wudijo" megtekinthető, hogy milyen gearekben mentek:

Egy másik csapat szintén DH-val, pontosabban DH-kkal speedel. Itt megmaradt a monk és van benne egy xp-barbár is. 120-at mentek kb ugyanakkora paragonokkal, mint a fenti társaság, őket a fenti galéria "DH Speed monkkal" fülén lehet megnézni.

Nos. Látható talán már ennyiből is, hogy hacsak nem nerfelnek a karakteren, a Hungering GoD DH és a szupport vastagon alkalmas lesz arra, hogy benne legyen a speed metában. Említést érdemel még a Shadow Impale build is (a Holy Point Shot ugyanis kapott egy csinos kis buffot), amely bejelentkezett a bosskiller pozícióra és bár a Crusader még mindig erősebbnek számít, de egy alternatív setupban el lehet képzeni a buildet. Sőt! Ha a Bola skillre épülő összehúzó képességet és az Entangling Shot-ra épülő "jelölő" képességet szétválsztjuk, akkor 4 DH-s setupban tudunk játszani. Érdemes tehát figyelemmel kisérni a PTR 4 fős leaderboardját, nagy változások vannak seed-fronton.