WTF?! A Diablo és a Critical Role?

WTF?! A Diablo és a Critical Role?

Ahogy azt nemrég megírtuk, a február 19-én kezdődő BlizzConline rendezvény második napján lesz egy "BlizzConline Presents: A Critical Role Diablo Campaign" nevű műsorelem. Akkor még arra tippeltem a leírása alapján, hogy a Diablo Immortal nevű mobiljátékkal lehet összefüggésben ez a rész. Mivel erősen baszta a csőröm a dolog, kicsit jobban utánajártam és szerencsére a Blizzplanet is így tett, úgyhogy nagyon hamar kiderült, hogy nem is tévedhettem volna nagyobbat. Nézzük, hát, mi a bánat is akar lenni ez a Critical Role.

A Critical Role egy amerikai internetes sorozat, ahol profi szinkronszínészek játszanak Dungeons & Dragons kampányokat. Matt Mercer (McCree hangja az Overwatchban) a show egyik szereplője. Szintén szerepel még benne Laura Bailey (Jaina hangja a Warcraft III / WoW-ban).

Az első kérdés, ami megfordul az ember fejében a „miért”. Miért kell egy Dungeons & Dragons Diablo-kampány a BlizzConline-ba? Erre nincs jó válasz, de egyrészt a panel leírásában megemlítik Old Tristramot, másrészt D&D Diablo kampányra van már precedens: kis kereséssel megtalálhatjuk a Jeff Grub által készített Dungeons & Dragons Diablo-kampány asztali játékot, amelyet a Wizards of the Coast adott ki 2000. május 1-jén - Dungeons & Dragons: Diablo II Edition néven.

A Dungeons & Dragons Diablo II kalandjáték tökéletes híd volt a számítógépes és a papír alapú szerepjátékok között. Tartalmazott egy szabálykönyvet, egy küldetés-könyvet, szörnyeket a Diablo II világából, öt játékra kész hőst a számítógépes játékból, a dobókockákat és a küldetéslapokat, így minden kalandot fel lehetett építeni játék közben.

Ennek a panelnek a puszta léte tehát utalhat arra, hogy a Diablo II: Resurrected-et esetleg a BlizzConline-on jelentik be, de az is lehet, hogy egy egyszerű véletlen. Márpedig az igazságot csak egy módon tudhatjuk meg…

Eközben a Critical Role Twitter fiókjában:

A Critical Role elérhetőségei:

Twitter: https://twitter.com/CriticalRole

Web: https://critrole.com/show-schedule/

 

Forrás: Blizzplanet