Diablo - A történet

Előzmények, Cain naplója és Cinematic-videók

Diablo - A történet

Azzal nagyjából minden Diablo-játékos tisztában van, hogy nagyon erős háttértörténete van a játéknak. Sok olyan kiadvány jelent meg az évek alatt, ami ezt a történetet dolgozza fel akár könyvek vagy bármiféle audiovizuális tartalom formájában.

A youtube-on is sok ezzel kapcsolatos videó található, most ebben a cikkbe kettőt illesztek be ezek közül, amelyek talán valamennyire képbe tudják hozni azt, aki először találkozik a Diablo történetével.

Az első videóban a Diablo I és Diablo II cinematic videóit a készítő felskálázta HD minőségrte és összevágta a Deckard Cain's Journal videóval. Mindezt kronológiai sorrendben. A cinematic videók alatt van angol felirat (a youtube képest ezt fordítani magyarra), Deckard Cain naplójához pedig jópár éve készült magyar fordítás a diablo3.hu-s srácok jóvoltából, ezt ide kattintva tudjátok olvasni.

A másik videó szintén tartalmazza a naplót, és azonkívül a Diablo I előtt történtekről is kapunk információkat. Vannak benne cinematic-részletek, de a kronológiájuk elég zavaros. A történet viszont kiderül belőle. Van hozzá angol felirat.

A végére pedig egy link: megvásárolható a Diablo III: Book of Cain nevű kiadvány, ami lényegében Cain naplója. Az Amazonos linkje ide kattintva tekinhető meg.

Forrás: Youtube / diablo3.hu