Elindult a Diablo Immortal zárt Beta tesztje – minden infó MAGYARUL

Elindult a Diablo Immortal zárt Beta tesztje – minden infó MAGYARUL

Egy újabb lépést tett a Blizzard a hányatatott sorsú mobiljáték, a Diablo Immortal megjelenése felé. Október 28-án elindult a zárt Beta teszt, persze ahogy az eddigi tesztelések során mindig, ezúttal is az európai régió kihagyásával. És mégcsak nem is ez a legnagyobb gond a játékkal: a "Shop" menü tanulmányozása után ugyanis erősen "Pay To Win" érzés lesz úrrá az emberen és ezen az érzésen a tesztelők első reakciói sem tompítanak. Mi is írtunk pár keresetlen sort a Shop-ról, ide kattintva el lehet olvasni és megnézni pár videót.

Miután mindenki eldöntötte magában, hogy kipróbálja-e majd az egyébként ingyenes játékot, beleolvashat a Blizzard által kiadott cikk magyar fordításába. Íme:

 

A Diablo Immortal zárt béta áttekintése

Kalandorok, készüljetek! A Diablo Immortal a béta tesztelési szakaszába lép, amivel egy lépéssel közelebb kerülünk a világméretű elindításhoz. A résztvevők számos izgalmas új funkcióval és frissítéssel találkozhatnak. A teszt Kanadában és Ausztráliában lesz elérhető október 28-tól.

Egy későbbi időpontban kiterjesztjük a zárt béta hozzáférést a dél-koreai, a japán és a kínai felhasználókra. Örömmel mutatjuk be a Necromancer osztályt, az új kihívásokkal teli PvE-tartalmakat, a halhatatlanná válásért vívott epikus csatákat, a kontroller támogatást és még sok minden mást!

Csapatunk még augusztusban megosztott egy fejlesztési frissítést a Diablo Immortalról, kiemelve azokat a kulcsfontosságú területeket, amelyekre a Closed Alpha tesztet követően újra vissza fogunk térni, és fejleszteni akarjuk. Miután belemerültünk az olyan csatornáktól származó visszajelzésekbe, mint a Reddit, a közösségi média, a játékon belüli felmérések, és még a közösségünk játékosaival is együttműködtünk, számos lehetőséget láttunk a kulcsfontosságú játékrendszerek átfésülésére, ahogy haladtunk a béta felé vezető úton. Ma elindítjuk a Zárt Bétát, és alig várjuk, hogy megosszuk az izgalmas változásokat. Merüljünk el!

FIGYELEM! A Diablo Immortal még fejlesztés alatt áll. A játék tartalma a Zárt Bétában nem végleges, és változhat.

 

Új karakterosztály

Kísértsd ellenségeidet a halottakkal, hogy még a Lángoló Pokol démonai is rettegjenek.

Éleszd fel a holttesteket, hogy megvédd az élőket! Átkozd meg az átkozottakat és hozz rájuk dögvészt! Akik kiátkoztak a társadalomból és elidegenítettek, nem ismerik súlyos hibájukat. Csak a parancsaid visszhangoznak az örökkévalóságban.

Bemutatkozik a Necromancer, a hat karakter egyike, amelyek közül választani lehet majd az induláskor.

 

Cycle of Strife frissítés

Az Örök Koronáért (EternalCrown) vívott verseny fáradságos és lebilincselő. A Száműzetés Rítusa (Rite of Exile) megköveteli az Árnyék-játékosoktól (Shadow), hogy egyetlen zászló alatt gyűljenek össze és megalakítsanak egy Sötét Házat (Dark House), majd harcoljanak más Árnyak ellen, akik egy másik Sötét Házat képviselnek. Végül a legjobb Sötét Ház lesz méltó arra, hogy kihívja a Halhatatlanokat (Immortals). A Rite of Exile-t megnyerő Árnyak egy új PvP-végjátékba lépnek: egy elkeseredett küzdelemben a Halhatatlan az ősi erőket fogja felhasználni, hogy megvédje uralmát, mint raidboss. A Halhatatlan Kihívása 30 játékost (Árnyat) állít szembe 1 játékossal (Halhatatlan), amely egy nagyobb küzdelemsorozat (Cycle of Strife) döntő pillanata lesz. Az eredmény az egész világban érződni fog.

 

PvP frissítések

A Cycle of Strife izgalmas funkciója mellett más PvP rendszerek is debütálnak.

Azok, akiknek az a céljuk, hogy a legjobb PvP játékosok legyenek, kockáztathatnak: érkezik a Battleground Ladder, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy összemérhessék tudásukat a többiekkel.

A karakterosztályok egyensúlyát, az ölés idejét és a Battleground PvP egyéb elemeit is megváltoztattuk a Diablo Immortalban.

 

Set Itemek

A fenti változásokon felül egy új endgame-gear rendszert vezettünk be. A zárt bétaverzióban a Set Itemek elérhetővé válnak a másodlagos gear-slotokban. Ha egy játékos elegendő számú tárgyat visel ugyanabból a készletből, bónuszt fog kapni.

Az új rendszer kidolgozása érdekében minden "Szett" ugyanarra a hat helyre tartozik, így viselhető lesz kesztyű, csizma, gyűrű (2), nyaklánc és öv. Minden szettnek két egyedi bónusza van: az egyik három darab, a másik pedig hat darab viselése esetén. Viselhetsz tehát egy teljes szettet két bónuszért, vagy két különböző szett három-három darabját két különböző háromrészes bónuszért.

A szettek bónusza különböző buffokat tartalmazhat például az elsődleges támadásokhoz, a túlélés/életerő, a gyorsabb mozgás, az idő múlásával okozott sebzés, a petek megidézése vagy a mozgást korlátozó ellenségek elleni harchoz kapcsolódóan.

 

Fejlesztett Loot rendszer

Az aktív játékosok, akik haladnak előre a Paragon szinteken, vagy kihívásokat keresnek azáltal, hogy magasabb nehézségű tartalomban kalandoznak, nagyobb jutalmat kapnak. Mindkét út lehetővé teszi, hogy a játék erősebb tárgyakat dobjon. Az erősebb tárgyak használatával nagyobb nehézségen küzdhetnek a pokol csatlósai ellen, még nagyobb jutalomért.

 

A Helliquary frissítése

Gyűjtsd össze a bátorságodat, és gyűljetek össze a barátaiddal, mert újabb káosz jön a Helliquary-ben! A Helliquary bossokat immár nyolcfős raidek-re tervezték. A sok PvE változtatás egyike, hogy nagyobb kihívást jelentsen és kifizetődőbb legyen azon játékosok számára, akik hetente teljesítik ezeket a célokat.

 

PvE frissítések

A Helliquary-n kívül változtatásokat hajtunk végre a különféle PvE tartalmakban. Választási lehetőséget akarunk kínálni a játékosoknak, hogy Bounty-t, ElderRift-et vagy Dungeon-t csináljanak-e inkább karakterük fejlesztése érdekében. Kiválaszthatod, hogy melyik tevékenységekben szeretnél részt venni, és nem számít, mit választasz, előrelépést kapsz a Battle Pass-ban. A Bounty jutalmait áthelyezték a Battle Pass-ba, így a játékosok rugalmasan, a nekik tetsző módon szerezhetik meg a jutalmakat.

A Dungeon-ok felderítése a Diablo-élmény egyik jellemzője, az új felszerelések megszerzése játékainkban a szórakozás képletének kritikus összetevője. A Challenge Rifteket a felszerelések fejlesztésének alapvető részévé tettük, különösen a magasabb szintű Challenge Rifteket. Azok a játékosok, akik a legmagasabb szintű felszerelésre vágynak, olyan materialokat kereshetnek a Challenge Riftekben, amelyeket más módon nem lehet megszerezni.

 

Kontroller támogatás

Hangosan és tisztán hallottuk a játékosokat, és hosszú távú célunk az, hogy teljes kontroller támogatást nyújtsunk a Diablo Immortal számára. Még nem tartunk ott, és van még tennivaló. A zárt béta a játékosok számára egy korai betekintést biztosít ehhez a funkcióhoz. Ez korai támogatás lehetővé teszi, hogy egy kontrollert használjunk a navigációhoz és a szörnyekkel való harchoz. Ez a korai funkció néhány fontos figyelmeztetéssel jár:

A zárt béta nem tartalmazza a vezérlők támogatását a felhasználói felület menüihez, mint például az Inventory, a Skillek, a Codex, a Paragon vagy a Vendorok. A játékosoknak továbbra is az érintőképernyőt kell használniuk a felhasználói felületen történő navigálásához.

Nem minden vezérlő támogatott. Az eszközkompatibilitás a zárt béta során a tesztelési céljaink része. Előfordulhat néhány technikai probléma, például a vezérlő leválása.

A zárt béta által támogatott vezérlők:

  • Xbox One Wireless Bluetooth Controller
  • Xbox Series X|S Bluetooth Controller
  • Xbox Elite Controller Series 2
  • Xbox Adaptive Controller
  • Sony Dualshock 4
  • Razer Kishi

MEGJEGYZÉS: A globális kiadáskor több mobil-kompatibilis vezérlőt is támogatni fogunk.

Várjuk visszajelzéseiteket, miközben azon dolgozunk, hogy mindenki számára elérhetőbbé tegyük a játékot.

 

Vegyes változások

Az izgalmas PvP és PvE változásokon túl még több hangolás és finomítás történik, ami a Codex, a Paragon és az XP rendszereket érinti. Ezen finomítások és változtatások közül sok a szintezés és az előrehaladás élményének simítását célozza. Például a Codex Power Progression UI-t továbbfejlesztették, hogy a játékosok egyértelműbb utat kapjanak a fejlődéshez a Tutorial-okon és a küldetéseken keresztül.

 

Opcionális játékon belüli vásárlások

A zárt béta első alkalommal teszi lehetővé a játékon belüli vásárlást Android-eszközökön. Ez egy fontos mérföldkő a fejlődésben, ahogy haladunk előre. Azt akarjuk, hogy minden Diablo Immortal játékos jól érezze magát a játékban eltöltött idő során, és hogy minden vásárlása hozza az általa elvárt értéket. A játék vonzerejének ily módon történő érvényesítése fontos eleme a zökkenőmentes indulásnak, ugyanakkor lehetővé teszi számunkra, hogy az elkövetkező években támogassuk a játékot. A játékosok megvásárolhatják az Empowered Battle Pass-t, az Eternal Orbs-t (amelyek fogyóeszközök, például játékon belüli címerek vásárlására használhatók) és promóciós csomagokat.

FIGYELEM: A Zárt Béta alatt végrehajtott összes vásárlás a játék indításakor a játékon belüli egyenlegként használt számlán jóváírásra kerül. A játékon belül elért progressz azonban törlődik, amikor a zárt béta befejeződik. Például: Ha 5,00 USD-t költ egy játékos a zárt béta alatt, a Diablo Immortal hivatalos induláskor a Battle.net-fiókján 5,00 USD játékon belüli jóváírást kap, amelyet csak a Diablo Immortalban használhat fel.

 

Várjuk a visszajelzéseket!

Szeretnénk hallani a zárt béta résztvevőinek véleményét! Oszd meg benyomásaid és visszajelzéseid a r/DiabloImmortal subredditen vagy más csatornáinkon keresztül. Ahogy haladunk előre, értékeljük ezeket , hogy egy fantasztikus Diablo-élményt teremtsünk.

Ha többet szeretnél megtudni a Diablo Immortalról, nézd meg weboldalunkat itt, vagy kövesd hivatalos Twitterünket a @DiabloImmortal címen!

 

Köszönjük nektek Sanctuary hősei és jó szórakozást kívánunk a pokol felfedezéséhez ebben a Halloween-i időszakban!

 

Gyakran Ismételt kérdések

K: Miért csak Android-eszközökön érhető el a zárt béta?
V: A zárt béta esetében úgy döntöttünk, hogy csak Androidon tesztelünk, hogy elérjük és tanulmányozzuk az opcionális játékon belüli vásárlási élményt.

K: Hogyan vehetek részt a Zárt Bétában?
V: Jelenleg a zárt béta elsősorban az Android-felhasználókra korlátozódik Kanadában, Ausztráliában, Dél-Koreában, Japánban és Kínában.

K: Hány játékos vesz részt a Zárt Bétában?
V: Várakozásaink szerint több tízezren vehetnek majd részt a Zárt Bétában. A mobiljáték-fejlesztés gyakran profitálhat a többszöri nyilvános tesztelésből. Ha ezt a zárt bétaverziót korlátozott régiókban tartjuk, értékes szerverstabilitási és kliensteljesítmény-adatokat, valamint kritikus játékmeneti visszajelzéseket tudunk fogadni annak érdekében, hogy a Diablo Immortal csodálatos élmény legyen, mielőtt a jövőben szélesebb körben folytatnánk a tesztelést.

K: Mennyi ideig tart a zárt béta?
V: Célunk, hogy a zárt béta három hónapig működjön. Ezúttal több játékrendszert és kontroller-támogatást fogunk tesztelni, azért tart ennyi ideig, hogy a játékosoknak elegendő idejük legyen mindegyiket végigjátszani.

K: Milyen eszközöket támogat a Diablo Immortal?
V: Célunk, hogy a legendás Diablo játékmenetet a lehető legtöbb eszközhöz és játékoshoz eljuttassuk. A Diablo Immortal zárt béta Android-eszközökön játszható és a következő minimális követelményei vannak:

  • CPU - Snapdragon 670 / Exynos 8895 és újabb
  • GPU - Adreno 615 / Mali-G71 MP20 és újabb
  • RAM - 2 GB RAM és több
  • Verzió – Android OS 5.0 (Lollipop) és újabb

K: Mikor jelenik meg a Diablo Immortal?
V: A Diablo Immortal megjelenését 2022 első felében tervezzük.

 

Forrás: Blizzard