Blizzard: Az Immortal mikrotranzakciói nem kerülik ki az alapvető játékmenetet

Immortal

Blizzard: Az Immortal mikrotranzakciói nem kerülik ki az alapvető játékmenetet

Noha úgy tűnik, hogy a Diablo Immortal mikrotranzakciói megakadályozzák a játék használatát Belgiumban és Hollandiában, a fejlesztők határozottan kitartanak amellett, hogy ezek a játékon belüli vásárlások a hamarosan megjelenő ingyenesen játszható játékban teljesen opcionálisak, és "soha nem kerülik meg az alap játékmenetet".

"Sok időnyi megbeszélés ment el a filozófiánkra, mivel az opcionális vásárlások mindig bónuszt jelentenek, és soha nem kerülik ki az alapvető játékmenetet" – mondja Joe Grubb fő tervező. "Még mindig szükséged van készségekre, hogy játszd az osztályodat, és még mindig tudnod kell, hogyan kell barbárt játszani ahhoz, hogy sikeres legyél barbárként."

A Diablo Immortal készpénzes boltja különféle pénznemeket, harci kártyát és különféle booster-típusokat kínál, amelyek felgyorsíthatják a csatamenet előrehaladását vagy garantálhatják a Rifts jutalmait, de Grubb szerint nincs mód a szintlépéshez használt felszerelés vagy tapasztalati pontok vásárlására. "Az egyik alappillérünk az, hogy a Diablo Immortalban a hatalom megszerzésének legjobb módja a játék" – mondja.

Míg egyes játékos aggodalmát fejezte ki a mikrotranzakciók jelenléte miatt a Diablo-játékokban, különösen most, hogy PC-re és mobilra is érkezik, Rod Fergusson franchise-vezérigazgató azt mondja, hogy a mobilról PC-re crossplay játékok, mint például a Fortnite és a Genshin Impact egyre jobban megnőtt. Nagyon sok lett a mobil, és  PC-játékos, aki már jól ismeri a free-to-play üzleti modelleket. "Számomra az az elképesztő, hogy ha van egy ilyen játékod, akkor ennek a játéknak minden aspektusát ingyen játszhatod" – mondja Fergusson. "A teljes kampányt ingyen lejátszhatod, a raideket, a Cycle of Strife-et és mindent ingyen játszhatsz. És támogatni fogjuk új zónákkal, kazamatákkal és új karakterosztályokkal a bevezetés után, ingyenesen."

Grubb és Fergusson is azt mondta, hogy a free-to-play modellre való átállás a Diablot elérhetővé teszi olyan új játékosok számára, akik egyébként soha nem játszottak volna vele pénzért. "Azt szeretem a free-to-play-ben, hogy ha rendelkezel ezzel a fajta hozzáféréssel, nincs előzetes költség, hogy játszhass" – mondja Fergusson. "Ami szerintem nagyszerű lesz a Diablo franchise számára, mert olyan játékosokat fog hozni, akik korábban nem feltétlenül játszottak Diablo-val."

A játékon belüli vásárlások – a boosterek, a platinacsomagok és a felhatalmazott csatabérlet – opcionális bónusznak számítanak, mondja Grubb. "Ott vannak azok számára, akik akarják őket, de a játék lényegét úgy tervezték, hogy elérhető legyen, és teljesen ingyenes!"

 

Konklúzió:

Úgy néz ki (egyenlőre), hogy lehet normálisan játszani majd, many nélkül is...

Az ember amíg él, remél :)

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket:

Voltam, Vagyok, Leszek:

                                       realfalcon

 

Kapcsolódó cikkünk: A Belga szerencsejáték-törvények értelmében illegálisnak nyilvánították a Loot box-okat!