Így játszhatsz a Diablo IV zárt Bétával

Így játszhatsz a Diablo IV zárt Bétával

Közeledik a Diablo IV zárt bétaverziójának tesztje

Ahogy haladunk a Diablo IV 2023-as kiadása felé, jelentős mérföldkőhöz érkeztünk – lehetővé vált a közösség tagjai számára, hogy részt vegyenek a játék korai verzióinak tesztelésében, és visszajelzést adjanak. A zárt endgame béta egy lehetőség a kiválasztott játékosok számára, hogy megtapasztalják a Diablo IV kínálatát. A játékosok felkérést kapnak, hogy teszteljék a Diablo IV robusztus végjáték-kínálatát meghatározott játékadatok felhasználásával.

Ez a zárt béta bizalmas, ami azt jelenti, hogy a meghívott játékosok nem beszélhetnek nyilvánosan játékélményükről, illetve nem oszthatják meg másokkal sem. Ezenkívül a Closed End Game béta PC-n és Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 és PlayStation 4 konzolokon is játszható lesz – a cross-play és a cross-progress is támogatott lesz minden platformon.

Az alábbi videóban videót Joe Shely game director és Rod Fergusson franchise general manager beszélnek a Diablo IV zárt végű játék bétaverziójának részleteiről:

Úgy döntöttünk, hogy a zárt bétát a Diablo IV end-game kínálatára összpontosítjuk. Lilith Sanctuary-be való visszatérésének teljes történetét nem szeretnénk elrontani a megjelenés előtt – a játékosok a kampány utáni Sanctuary-t tapasztalhatják meg a Closed End Game Béta alatt. Emellett sokak kedvence az end-game tartalom a Diablo játékokban és szeretnénk kielégítő, változatos és kihívásokkal teli érzést nyújtani. Ennek elérése érdekében összegyűjtjük a közösségi visszajelzéseket, hogy még a megjelenés előtt integrálható legyen a Diablo IV-be. Azok a játékosok, akiket kiválasztottak a Closed End Game Bétában való részvételre, egy játékon belüli visszajelzési eszköz segítségével visszajelzést adhatnak a démonok kiírtása közben.

Íme, a Closed End Game Beta verziójában található végjáték kínálata: Helltide, Nightmare Dungeons, Whispers of the Dead, Fields of Hatred és Paragon Boards. Vedd számba azokat a készségeket és ismereteket, amelyeket a játék során sajátítasz el ezekkel a funkciókkal, minden rendelkezésre álló eszközre szükséged lesz a Closed End Game Béta Boss legyőzéséhez!

 

Helltide

Amikor gyalogosan vagy megbízható hátasod nyergében barangolsz Sanctuary-ban, ügyelned kell a környezetre, mert előfordulhat, hogy a Helltide-ban, a pokol bugyraiban találod magad. Ez egy új, az egész régióra kiterjedő esemény, amely csak akkor válik elérhetővé a hősök számára, ha elérték a World Tier Three: Nightmare nehézséget. A Helltide-ban Lilith szolgái megerősödnek, nehézségi szintjük megnő, de a veszélyhez méltó zsákmányt dobnak ki. Lilith leghatalmasabb csatlósai is nagyobb erővel bírnak és amennyire tudható, Sanctuary területénak túlnyomó részét is a démoni tevékenység megnövekedése változtatta meg.

Amint lekaszabolod a pokolvidéken lakó szörnyetegeket, potenciálisan kidobják a Cinders-t , egy új fizetőeszközt, amelyet el lehet költeni az adott régióban szétszórt Helltide ládák megnyitására. Ezek a ládák kizárólag olyan egyedi tárgyakat tartalmaznak, mint például a Torso, Legs, vagy a kétkezes fegyverek. Légy óvatos, ha felhalmozod a Cinders-t és elesel a csatában, elveszted mind és vissza kell őket szerezned.

 

Nightmare Dungeons

Közvetlenül a rémálmaidból készítettünk egy Diablo-dungeont. Najó, nem egészen! A Diablo IV Nightmare-nehézségű kazamatái az első Nightmare Sigil megtalálásakor oldódnak fel. Minden Sigil megfelel egy adott Dungeon-nak valahol a Sanctuary-n belül. Ezek a pecsétek speciális módosítókat adnak a Dungeonhoz, növelve a rád váró pokolfajzatok kegyetlenségét és értékesebb lootot biztosítanak. A Nightmare Dungeon-ok teljesítésével még erőteljesebb Sigil-ekre tehetsz szert és egyre vadabb módosítások és kihívások elé állíthatod magad. Ahogy haladsz a magasabb és nagyobb kihívást jelentő szintek felé, új Nightmare Dungeon válik felfedezhetővé.

 

Whispers of the Dead

A Suttogás Fájának van néhány laza ága, és a te segítségedre is szükség van a megkötésükhöz. A térképen a játékosok különféle suttogásokat fognak látni elszórtan a Sanctuaryban. Hajtsd végre a kapcsolódó feladatot, és szerezz tapasztalatot, aranyat és Grim Favors fizetőeszközt. A Suttogás teljesítése után kapott Grim Favors száma változó, de miután összegyűjtöttél tízet, a Tree of Whispers-nél becserélheted egy rakás zsákmányra és tapasztalatra, amellyel jutalmazhatod hősödet.

A játékos által a térképen látható suttogástípusok gyakran váltakoznak, és a nap folyamán újak lesznek elérhetők, amelyeket nyomon követhet. Minden suttogás (Whisper) különböző jutalmakat és tapasztalatokat kínál a teljesítésekor.

Hagyományosan a Whispers of the Dead rendszer csak azután válik elérhetővé a játékosok számára, hogy a fő küldetésvonal egy meghatározott fejezetét teljesítették. A zárt béta esetében a játékosok rögtön a kapun kívül használhatják ezt a rendszert.

 

Fields of Hatred

Mephisto Sanctuary bizonyos területeit elátkozta, és a gyűlölet halálos mezejévé változtatta azokat. Ezek a kijelölt PvP zónák a bizonyítási helyszínek azoknak a játékosoknak, akik vérrel és fanatizmussal szeretnének hírnevet szerezni maguknak. A Fields of Hatred területén belül a játékosok démonokat ölhetnek, hogy összegyűjtsék a Gyűlölet magvait (Seeds of Hatred). Ahhoz, hogy felhasználhasd ezeket a magvakat, el kell vinned őket a Kitermelés Oltárához (Altar of Extraction), ahol vörös porrá (Red Dust) zúzhatod őket. Gyorsan kell az átalakítást elvégezned, mert a zónában leselkedő többi játékos is ezekre vágyik és ha elég képzettek ahhoz, hogy legyőzzenek téged a harcban, a Gyűlölet-magjaidat elrabolják.

A Red Dust nem vész el, ha legyőznek, valamint elkölthető díszítő-jellegű jutalmakra a PvP Cosmetic és a Mount Vendoroknál. Vajon képes leszel hírnevet szerezni magadnak ezeken az elátkozott vidékeken?

 

Paragon Boards

Az 50. szint elérésekor feloldódik a Paragon Boards, egy végjáték-karakternövekedési rendszer, amely a hősöd megerősítésére szolgál. Ahogy hősöd tapasztalatokat szerez, Paragon pontokat kap. Ezeket a pontokat elköltheted új csempék, foglalatok és még további Paragon táblák feloldására, hogy tovább csiszolhasd hősödet, és új magasságokba emelkedhess!

A Paragon Boards rendszerrel kapcsolatos alaposabb áttekintésért tekintsd meg a Diablo IV negyedéves frissítés – 2021. decemberi blogunkat.

 

Kiket hívnak meg a tesztre?

Annak érdekében, hogy a Diablo IV végjátéka izgalmas, folyamatosan fejlődő élményt nyújtson, szakértőkre van szükségünk, talán még olyan játékosokra is, mint te.

Pontosabban, a játékmeneti adatok felhasználásával korlátozott számú Diablo-játékost hívunk meg, akik a közelmúltban jelentős időt töltöttek a Diablo II: Resurrected, Diablo III és Diablo Immortal endgame tartalmaival. Ha úgy gondolod, hogy megfelelsz a követelményeknek és a kiválasztott játékosok közé szeretnél tartozni, az alábbi lépések végrehajtásával segíthetsz abban, hogy a Closed End Game Bétára való meghívásunk eljusson hozzád:

 • Látogasd meg a Battle.net webhelyet, vagy indítsd el a Battle.net Launchert
 • Kattints a képernyő jobb felső sarkában megjelenő felhasználónevére, majd kattints a „Account Settings” vagy a „View Account” lehetőségre a platformtól függően.
 • Kattints a „Privacy & Communication” menüpontra, majd görgess le a „Communication Preferences” részhez.

 • Kattints az „Update” gombra, és győződj meg arról, hogy a „News and Special Offers from Battle.net” opció engedélyezve van.

A fent részletezett lépéseket október 11-ig kell elvégezned.

Bármikor leiratkozhatsz a marketingkommunikáció fogadásáról. Kövesd a fenti utasításokat a „News and Special Offers from Battle.net” kijelölésének törléséhez. Alternatív megoldásként kattints az e-mailjeink alján található „Leiratkozás” gombra.

A fenti lépések követésével meghívót küldhetünk az általad megadott e-mail-címre, ha kiválasztottunk. Abban az esetben, ha kiválasztanak a Diablo IV zárt végű játék bétaverziójában való részvételre, további utasításokat tartalmazó e-mail-meghívót kapsz a noreply@e.blizzard.com címről.

Ha november 18-ig nem kapsz e-mailes meghívót a Diablo IV zárt bétaverziójára, akkor nem választottunk ki a részvételre. De ne aggódj, a nyilvános tesztelési szakaszok jövő év elején kezdődnek. Ha naprakész szeretnél maradni a Diablo IV legújabb információival kapcsolatban, nézd meg híroldalunkat, és kövesd a @Diablot a Twitteren.

Találkozunk a Sanctuaryban!
A Diablo IV csapata 

 

A kiválasztottaknak jelentkezniük kell a Beta tesztre (október 11-ig) és meg kell adniuk a játékplatformot, amelyet preferálnak. Ezáltal kapnak esélyt arra, hogy valóban részt vegyenek a teszten. Fontos, hogy a levél megosztását nem engedélyezi a Blizzard, sőt „további retorziókat” is kilátásba helyeznek a szivárogtatókkal szemben. További tiltások:

A játék, de még a játékot futtató eszköz sem ruházható át harmadik félre

 • Minden információt bizalmasan kell kezelni
 • Tilos hozzáférést biztosítani másnak a játékhoz, nem lehet (nyilvánosan) megvitatni a tesztet
 • Tilos tesztelni nyilvánosan, vagy olyan helyen, ahol harmadik fél is hozzáférhet
 • Semmilyen felvétel vagy stream készítése nem lehetséges
 • Semmilyen, a teszttel kapcsolatos információ közzététele nem lehetséges
 • A Blizzard megtartja az accountokkal kapcsolatos játékadatokat a hibaelemzés és a teljesítmény nyomon követése céljából
 • A teszt feltételeinek megsértése akár az account bezárását is vonhatja maga után

 

 

Forrás: Blizzard News

Fordítás: CsZCsaba