Sz*póágon a Samsungosok!

Sz*póágon a Samsungosok!

Ahogy azt már szép lassan megszokjuk, nem zajlik le online videójáték indítása kisebb-nagyobb zökkenők nélkül. A Blizzard esetében ezek általában a nagyobb (= kurvanagy) kategóriába esnek, de más kiadóknál se jobb a helyzet a tapasztalatok alapján.

A Diablo Immortal tegnapi "nulladik napja" az eddig megszokottakhoz képest azonban viszonylag békésnek volt mondható: bírták a szerverek a terhelést, a Battle.net is többé-kevésbé állta a sarat, a játék szép, eddig jó is és még a telefonokon is elfut. Már amelyiken elfut...

Az indulás után ugyanis több felhasználó jelezte, hogy neki bizony játszhatatlan a játék. A legnagyobb zavar bizonyos Samsung készülékeken adódott, de úgy tűnik, hogy a Blizzard ezúttal ura a helyzetnek. Csakhamar körülhatárolták a problémát és jelezték: az Exynos chipkészlettel vannak kompatibilitási problémák.

PezRadar Community Director a Redditen a következő közleményt publikálta:

Sziasztok

Feltárjuk azokat a problémákat, amelyekkel az emberek bizonyos, Exynos lapkakészleteket használó Samsung Galaxy eszközökkel kapcsolatban tapasztalnak. Egyelőre letiltjuk a letöltéseket ezen az eszközkészleten, amíg a probléma megoldásán dolgozunk. Elnézést kérünk, és azon fogunk dolgozni, hogy a lehető leghamarabb elvégezzük a javítást.

A Galaxy-specifikus Exynos lapkakészlettel érintett eszközök listája

Galaxy A12
Galaxy A13
Galaxy A21s
Galaxy A51 5G
Galaxy A Quantum
Galaxy S10e
Galaxy S10
Galaxy S10+
Galaxy S10 5G
Galaxy Note10
Galaxy Note10 5G
Galaxy Note10+
Galaxy Note10+ 5G
Galaxy F12
Galaxy F62
Galaxy M12
Galaxy M13
Galaxy M62
Galaxy XCover 5