Kiszivárgott! Nagyon jól állhat a Diablo IV fejlesztése

Kiszivárgott! Nagyon jól állhat a Diablo IV fejlesztése

A Blizzard ritkán árul el információkat a Diablo IV fejlesztésének állásáról, de a rajongók időről időre bányásznak mindig valamit. Nemrég például arra bukkant egy szemfüles fanatikus (aki a redditen RandomMan00 néven meg is osztotta velünk a felfedezését), hogy a játék fejlesztői verziója nagyot ugorva 0.0.1-ről megkapta a 0.2.0 verziószámot. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a Diablo IV alapjainak fejlesztése befejeződhetett. A rajongók által nagyon várt Diablo II: Resurrected 2021 szeptemberében jelenik meg, így várhatóan nagyobb figyelem hárul majd a Diablo 4 –re is, a menny és a pokol közötti háború következő fejezetére. (Ez valószínűleg így is lesz, de a cikk írásának napjaiban a rajongók a fejlesztőcég körül kialakult egyre nagyobb botrányra fordítanak egyre nagyobb figyelmet – a szerk.)

Bár nem mondhatjuk biztosan, hogy RandomMan00 felfedezése azt jelenti, hogy a játékfejlesztés befejeződött, de a rajongók feltételezése szerint a játék alapja elkészült. Néhány rajongó találgatott: Lehet, hogy a játék az elejétől a végéig játszható, de az események, a küldetések nagy része és néhány egyéb tartalom még nincsenek készen.

A fejlesztői verziók titkosítottak, nem lehet őket sem megnyitni, sem letölteni, de a spekulációval kapcsolatban a hozzászólások többsége optimista. Az egyik hozzászóló azt mondta, hogy a frissítés verziószámait tekintve a Blizzard általában ezt követi:

  • x.0.0: új bővítés (elő) patch
  • 1.x.0: main patch, általában új funkciókkal/mechanizmusokkal/tartalommal
  • 1.0. x: Kis javítások, általában csak az balanszolások és a hibajavítások.

Mindez azt jelentheti, hogy sok új mechanizmus és tartalom kerülhetett a játékba, és a Diablo IV végre formát ölthet.

Hírek érkeztek arról is, hogy az Oberon kódnevű, feltételezett alfa tesztverziót feltöltötték a PlayStation Store-ba. Bár ez teljesen véletlen lehet, a tényekből arra lehet következtetni, hogy a játék korai tesztverziójának valamilyen formája az év végén nyilvánosságra kerülhet.

A Diablo IV aktuális verziója itt tekinthető meg: https://blizztrack.com/#diablo-iv
A DiabloNext a kezdetek óta nyomon követi a verziókat: https://www.diablonext.com/versiones-de-diablo/

 

Forrás: Realmicentral / Reddit