Ha lesz is remaster a Diablo 2-höz, annak alig lesz köze az eredetihez

A forrásból szinte semmi sem maradt

Ha lesz is remaster a Diablo 2-höz, annak alig lesz köze az eredetihez

David Brevik, videojáték-tervező, producer és programozó, aki a Blizzard North társalapítója és elnöke volt, a Diablo 2 esetleges remasteréről feltett kérdésre válaszolt egy élő közvetítés során. A kérdés az volt, hogy szerinte a Blizzard képes-e jó remastert készíteni a játékhoz.

„Természetesen meg tudják csinálni. Nem tudom, hogy alakul ez, de bármit megtehetnek ”- mondta David. „Úgy érzem, hogy ők… azt hiszem, nagyon is lehetséges számukra. Ugyanaz a játék lesz? Kétséges."

Brevik nem gondolja, hogy a Blizzard megússza annyival, hogy csak elkészít egy remastert. „Mindenféle technikai probléma felmerül, amint már korábban elmondtam. Egy csomó dolgot elvesztettünk a fejlesztési folyamat végén." És ehhez még hozzájön a sérült adatbázis is.

„Van egy biztonsági mentési adatbázisunk, a forrásvezérlés sérült, és mindent elveszítettünk. Tehát nincs sok eszközük, ami problémát jelent. "

Az alapító azt is elmondta, hogy mennyire nehéz tovább programozni. „Nincs olyan emberük, aki dolgozott volna a kódon, vagy bármit is csinált volna ott ... a kiegyensúlyozás, a küldetések bármelyike ... ilyesmi. Nincs hozzáértésük. Szóval sok sikert, ahhoz, hogy megpróbálják kitalálni, mi a fenét csináltunk, engem soha senki nem keresett meg ezzel kapcsolatban. ”

A játékos-szempontból furcsának tartjuk, hogy soha nem került sor kapcsolatfelvételre a készítővel a sikeres fejlesztés érdekében. Hacsak nem ugyanazt a forgatókönyvet akarnák, mint a WarCraft III: Remastered esetében.

Jelenleg csak szóbeszéd, hogy jön a játék remasterje, de tekintettel a Blizzard idővonalára, nem lenne meglepő, ha valóban érkezne a Diablo 2 remasterje.

 

Forrás: Battlechat