A Diablo III és a PTR 2.7.2, avagy egy jól elbXszott Patch története

Véleménycikk

A Diablo III és a PTR 2.7.2, avagy egy jól elbXszott Patch története

A jó hír: megoldódni látszanak a Diablo II: Resurrected szerveroldali probélmái, igaz ez nem a Blizzardnak köszönhető, hanem a játékosbázis csökkenésének. Mondhatánk erre, hogy "hurrá, léphetünk tovább, foglalkozhattok egy kicsit a Diablo III-al". És itt kezdődik a rossz hír: ugyanis valóban foglalkoztak a Blizzardnál a Diablo III-al. Apró hiba, hogy már megint egy olyan ember csinált Patch-et, akinél nincs számológép.

Mondjuk ki őszintén, a PTR szerveren jelenleg is tesztelhető 2.7.2 Patch úgy ahogy van szar. Nem attól szar, hogy unalmas, fantáziátlan vagy éppen játszhatatlan a laggoltatós buildek miatt, hanem attól szar, mert túl könnyű. Ez persze elég hülyén hangzik egy eleve casual-barát játékban, de ha oda jutunk, hogy gyakorlatilag akármivel a létező legmagasabb szinten (GR 150) szólóban lehet speedelni, az baj.

Márpedig most nagyjából ez a helyzet állt elő, a Season 25 nagy durranásának tervett Soul Shard kövek egész egyszerűen túlságosan erősek, túlságosan könnyen ki lehet aknázni a tulajdonságaikat és kombinálni egymással valamint a már meglévő játékbeli buffokkal a tervezettnél lényegesen nagyobb sebzést biztosítva a karakterünknek. Több Shardnak is van olyan tulajdonsága, ami nem a fejlesztők szándéka szerinti buffot idéz elő, így gyakorlatilag a Rift Bossokat játszi könnyedséggel ölhetik a játékosok. Ez így még a hógolyókergetésnél is nagyobb gáz.

Megoldás? Nyilván a rework. Át kéne hámozni az összes Shard összes tulajdonságát, statját, ezek kombóját, egymásra, valamint a játék Legendary tulajdonságaira és Set bónuszaira gyakorolt hatását, majd újraépíteni mindet. Megcsinálják? Kizárt. Nyilván csiszolnak majd valamit, lesz némi nerfelgetés, meg bugfix, sőt még az is lehet, hogy újragondolnak ezt-azt, de olyan szintű szopócunamit szabadítottak magukra a srácok, hogy ebből kijönni a Patch kiadásáig (kb 3-4 hét) nem tudnak. Csak remélhetem, hogy megint nincs igazam, de az eddigi PTR videók alapján a cikk címében használt kifejezés kifejezetten diplomatikusnak mondható. Íme, egy kis néznivaló alacsony vérnyomás esetére:

 

Az írás egy véleménycikk, amelyhez illusztrációként Wudijo videóit használta a szerkesztő.

A cikk szerzője: CsZCsaba