Diablo-történet: A Nephalem eredete

"A nephalem napja - ahogy mondják - már régen lejárt. Egytől egyig én és a fajtám megszűnik létezni. Ráadásul most kevesebb van, mint a csata során. A jövő az, ami fontos." - Rathma, Lilith fia

Diablo-történet: A Nephalem eredete

A Nephalem az emberiség őse. Inarius, az elfajzott angyal és Mephisto lánya, Lilith démonhercegnő utódai. Amikor Inarius elhagyta az Angiris Tanácsát, feleségével, Lilith-tel vezette a renegát démonok és angyalok csoportját annak érdekében, hogy egy új világot hozzon létre, amit Menedéknek (Sanctuary) neveztek el. Az ellopott világkővel sikerült megszökniük a nagy konfliktusból és Menedék békés területein egy teljesen új fajt teremtettek, a Nephalemet.


Lilith és Inarius

Az ősök

A Nephalem első generációját ősöknek hívták. Az ősök szenvedélye a Menedék felfedezése, válaszok keresése és azok megértése volt. Az ősök közül csak Bul-Kathos, Vaszily, Esy és Rathma ismert. Azt pletykálják, hogy ősök ezrei léteztek ebben az időben. Hamarosan mind a bukott angyalok, mind a démonok rájöttek, hogy a Nephalem sokkal hatalmasabb, mint akár az angyalok, akár a démonok. Inarius és Lilith attól tartottak, hogy a mennyekben vagy a pokolban észreveszik ezt az új erőforrást.


Az ősök a Diablo 2-ben

Inarius tanácsadói közül sokan a Menedék és lakóinak teljes felszámolását javasolták. Az angyal azonban nem akarta megölni saját gyermekeit, ezért egy ideje igyekezett megtalálni a kevésbé brutális megoldást. Lilith anyaként azonban felháborodott a gyermekei kipusztításának terve miatt. Vérszomjas tombolást hajtott végre, megölve több társát, bukott angyalokat és démonokat is. Inarius nem tudta megölni szeretett feleségét, ezért inkább az Ürességbe száműzte. A Világkövet is áthangolta annak érdekében, hogy csökkentse a Nephalem hatalmát.


Rathma, Lilith fia, az egyik ismert ős

Sötét korszak

Az évek során a Nephalem hatalma elhalványult, élettartama csökkent. A válaszok végtelen keresése során néhányan megértették Inarius terveit és kihívtást jelentettek az angyallal szemben. Inarius egyenként megölte a lázadókat. A Nephalem többi része, figyelmen kívül hagyva Inarius beavatkozását, belépett egy sötét korba és lassan egyre halandóbbá vált. Végül a Nephalem emberré vált, gyengébb és törékenyebb fajjá, eredete és az ősök ismerete nélkül. Nagyon rövid ideig, ritkán előfordultak Nephalem és Ember közötti párosodások.

Menedék

A bűn háborúja

Sajnos Inarius elfelejtett egy egyszerű tényt. Az embereknek még mindig meg volt a hatalmuk, hogy visszaállítsák a Nephalemet, ha a Világkő valaha megromlik. Ez a lehetőség felhívta Mephisto figyelmét, aki azt tanácsolta a legfőbb gonoszoknak, hogy állítsák le a nagy konfliktust és dolgozzanak az emberiség befolyásolásán. Hamarosan Mephisto és testvérei befolyásolták a halandó lényeket, és elterjesztették démoni ötleteiket a Menedékben. Gonosz szóbeszédeik a Triune létrejöttéhez vezettek, egy olyan valláshoz, ahol minden egyes főgonosz látszólag együttérző istenség szerepét töltötte be.

Amikor Inarius felfedezte ezt a hamis vallást, megalapította a Fény katedrálisát, hogy megvédje befolyásukat. Így kezdődött a bűn háborúja, az angyalok és a démonok közötti háború az emberiség feletti irányításért. A Menny, A Pokol és az emberek (Edyrem) erői között folytatott több csatát követően mindegyik fél nagy veszteségeket szenvedett. A háború alatt egy Uldyssian nevű ember megváltoztatta a Világkövet, és Edyrem követőivel elkezdte egy Nephalem-hatalom kifejlesztését. Amikor rájött, hogy ekkora hatalom őrülten veszélyes, áldozatként megölte magát, helyreállítva a Világkő korábbi „beállításait”.


Uldyssian versus Inarius

Mephisto megrémült és úgy döntött, az lesz a bölcs cselekedet, ha fegyverszünetet köt. Találkozott az Angiris Tanáccsal és ajánlatot tett nekik. A Menedéket az angyalok és a démonok is érintetlenül hagyják, hogy lássák a gyermekek egyedül jóvá vagy rosszá válnak. Megállapodás született arról, hogy Mephisto a Fény katedrálisának romjaira helyezi a jelét, hogy lepecsételje az átjárást a világok között, cserébe Mephistonak adták Inariust. A bűn háborúja véget ért.

Inariust fogolyként a pokolba vitték. Mephisto leláncolta őt és hatalmas szúrós horgokat használtak arra, hogy elszakítsák a bőrét és megsemmisítsék az arcát. A főgonosz lassan letépte Inarius szárnyát a hátáról. Hetekig tartó kínzások után Mephisto átvitte az Angyalt egy tükrökkel teli kamrába, és kinyitotta a szemét, hogy az örökkévalóságig nézhesse eltorzult formáját. Jelenleg nem ismeretes, hogy a mennyek erői miért állapodtak meg Inarius átadásáról Mephisto részére.


Mephisto, a gyűlölet ura és Lilith apja

A világkő megrontása

1265-ben a Tyrael arkangyal elpusztította a Világkövet, hogy megvédje az emberiséget Baal megrontásával szemben. A kő megsemmisítésével a halandó birodalom mind a Mennyország, mind a Pokol hatásával szemben védtelenné vált. Megjelent a Nephalem új generációja, amelynek sikerült legyőznie Diablo-t, és véget vetni a nagy konfliktusnak egyszer és mindenkorra. Ugyanez a Nephalem legyőzte az Angiris-tanács bukott arkangyalát, Malthaelt.


A bukott angyal, Malthael

 

Forrás: Foivos Karkanis