Diablo III PTR Patch Notes 2.7.2 MAGYARUL!

Diablo III PTR Patch Notes 2.7.2 MAGYARUL!

A Diablo III 2.7.2 verziószámú frissítés kéthetes PTR-tesztidőszaka november 4-én kezdődik. Az alábbiakban betekintést kaphattok a PTR Patch részleteibe és kitalálhatjátok, hogyan lehet kihozni a legtöbbet a Soul Shard rendszerből és az Itemek változásaiból.

 

Patch Notes

Season

Az új évad témája: A 25. season a foglalatba helyezhető Itemek egy új típusát vezeti be Soul Shard néven. A Nephalem 7 egyedi lélekszilánkot (Soul Shard) találhat a pokol urainak megfelelően, és ezek új démonikus erőt fognak adni a játékosoknak. A három főgonosz (Prime Evil) Soul Shard-ja sisakba lesz szerelhető, a négy kisebb gonosz (LesserEvil) szilánkjai pedig a fegyverbe. Minden Soul Shard háromszor frissíthető egy új season-exkluzív eszköz, a Hellforge Ember használatával.

A SoulShard és a Hellforge Ember bárhonnan eshet a Sanctuaryban, de a Boss-okból a SoulShard kiesésének nagyobb az esélye. A szilánkokkal nem lehet kereskedni, de a kovácsnál szétzúzható vagy a Canai’s Cube Caldesann's Despair receptjében (Augment) felhasználható. Egyszerre csak egy Prime Evil Soul Shard és egy Lesser Evil Soul Shard szerelhető fel. Fontos, hogy a SoulShard-ok és a Hellforge Ember csak a szezonális játékban esnek és a season végén nem kerül át a nem-szezonális karakterekre.

Fejlesztői megjegyzés: A Diablo Franchise közelgő 25. évfordulója alkalmából azt akartuk, hogy elmélyedjetek a Nephalem múltjának sötétebb oldalában. A 25. season-ben magatokévá tehetitek a gonoszt, ha átitatnak benneteket a pokol urainak esszenciái. Egy utazásra indultok, hogy felfedezzétek a pokol hét urán alapuló démoni lélekszilánkokat. A Prime és a Lesser Evil megtestesítésével a játékosok a fájdalom és a szenvedés új formáit okozzák a Sanctuary démonainak.

Itemek

 • Remorseless: Míg a Wrath of the Berserker és a Call of the Ancients is aktív, a Hammer of the Ancients 600-800%-kal nagyobb sebzést okoz (az eddigi 200-250 helyett).

Fejlesztői megjegyzés: A barbár Hammer of the Ancients játékstílusát szerettük volna csiszolni anélkül, hogy egy adott szettet buffolnánk.

 • Shukrani's Triumph: A Spirit Walk addig tart, amíg háromszor nem támadsz, vagy amíg egy elit ellenség 20 yardon belülre nem kerül. A szellembirodalomban végrehajtott támadások 75-100%-kal növelik a sebzést (eddig egy támadásig tartott, 30 yardos távolságon belül, sebzésbónusz nélkül).
 • Lakumba's Ornament: Csökkenti az összes bekapott sebzést 60%-kal, ha a Soul Harvest stacked legalább (1-3), és további 2%-kal minden egyes Soul Harvest stack után (eddig 6% volt a csökkentés stackenként).
 • The Spider Queen's Grasp: A Corpse Spider-ek további 600-800%-os sebzést okoznak, és hálót vetnek ki, amely érintkezéskor 80%-kal lassítja az ellenséget (eddig csak hálót szőttek és 60%-kal lassítottak).
 • Brood of Araneae: A CorpseSpider-ek további 75-100%-os sebzést okoznak, és minden pókcsípés a célpont további 1%-os sebződését okozza a pókok által 5 másodpercig.
 • Spirit of Arachyr (2 darabos bónusz): A Corpse Spider-ek immár élettel rendelkeznek és kétszer gyorsabban támadnak.
 • Spirit of Arachyr (4 darabos bónusz): Megidéz egy állandó Pókkirálynőt, aki 15 másodpercig tartó hálót hagy maga után, és lelassítja az ellenségeket. Amíg a hálóban vagy, 75%-kal csökkenti a bekapott sebzést. A Pókkirálynő parancsot kapott, hogy menjen oda, ahová a Corpse Spider-eket idézed.

Fejlesztői megjegyzés: Átdolgoztuk a Witch Doctor Spirit of Arachyr szettjét, valamint számos legendás Witch Doctor Itemet. Ezekkel a változtatásokkal reméljük, hogy a Spirit of Arachyr különleges lesz és a Witch Doctor megkapja a számára szükséges buffot.

 • Embodiment of the Marauder (4 darabos bónusz): A Sentry-k 400%-kal megnövelt sebzést okoznak, és Elemental Arrow-t, Chakramot, Impale-t, Multishot-ot és ClusterArrow-t lőnek, amikor te is, valamint automatikusan castolják a beállított Hatred spender skilleket.

Frissítés: A Sentryk nem kapnak damagebuffot a 4-es bónuszban

 • Embodiment of the Marauder(6 darabos bónusz): A primary skillek, az Elemental Arrow, a Chakram, az Impale, a Multishot, a ClusterArrow, a Companion, a Vengeance és a Sentry 12000%-kal megnövelt sebzést okoznak minden aktív Sentry után.
 • The Shadow's Mantle (6 darabos bónusz): Az Impale 75000%-al megnövelt fegyversebzést okoz az először eltalált ellenségnek és 25000%-al megnövelt sebzést a többi eltalált ellenségnek.

Fejlesztői megjegyzés: A Demon Hunter Embodiment of the Marauder szettjét úgy alakítottuk át, hogy visszaadjuk a régi funkcióinak egy részét, és visszahelyeztük az erőt a Sentrykre. Ezenkívül a The Shadow's Mantle szetten is csiszoltunk, hogy hatékonyabb legyen több célponttal szemben.

 • Bones of Rathma (6 darabos bónusz): Minden állandó aktív minion 1750%-kal növeli az Army of the Dead sebzését 31500%-ig.

Fejlesztői megjegyzés: A Necromancer Bones of Rathma szettjének újratervezése nem volt olyan erős, mint azt eredetileg reméltük, ezért növeltük az erejét.

 • Firebird's Finery (2 darabos bónusz): A Disintegrate meggyújtja az ellenségeket, aminek következtében másodpercenként 1500%-os fegyversebzést szenvednek el, amíg meg nem halnak. Amikor meghalsz, egy meteor esik le az égből, és feléleszt. Ez a hatás 60 másodperces újratöltési idővel rendelkezik.
 • Firebird's Finery (6 darabos bónusz): Amikor az Ignite egy ellenfélre rákerül, 2500%-kal nagyobbat sebzel. Ha nem-channeling tűzvarázslattal sebzel egy meggyújtott ellenséget egy nem csatornázó tűzvarázslattal, az Ignite sebzése szorzódik a Combustion stack értékével.

Fejlesztői megjegyzés: A Wizard Firebird's Finery szettje a 2.7.0-s javításban született újjá, és azóta is az egyik legerősebb build a játékban minden tevékenységhez. Ideje volt csökkenteni a Firebird's Finery erejét, hogy jobban összhangba kerüljön más karakterosztályokkal és buildekkel.

PTR részletek

A 2.7.2 Patch PTR-tesztje november 4-én kezdődik és két hétig fog tartani. Ez idő alatt időszakos karbantartások, leállások, gyorsjavítások vagy kisebb javítások történhetnek.

 • Három aktív, PTR-re specializált buff lesz, amely segíti a tesztelést: megnövelt Legendary droprate, megnövelt XP és megduplázott Blood Shard drop. Új felszerelést is vásárolhatunk tesztelésre a PTR-exkluzív vendortól, Djank Mi'emtől, aki a Blood Shardot kicseréli osztály-specifikus, szett- illetve legendary cikkekkel teli táskákra.
 • Osztály- és egyensúlyi változások: Annak biztosítása érdekében, hogy a legjelentősebb változások bőséges figyelmet kapjanak, a fejlesztők kérik, hogy összpontosítsatok a Barbarian, a Wizard, a Witch Doctor, a Demon Hunter és a Necromancer tesztelésére.
 • Új season-téma: Szeretnének visszajelzéseket gyűjteni a Soul Shard témához kapcsolódó tartalmakról a PTR Feedback fórumon, illetve a PTR Bug Report fórumon.

 

Hogyan lehet részt venni

A nyilvános teszten való részvételhez rendelkezni kell egy Battle.net-fiókhoz csatolt Diablo III játéklicenszszel (olyannal, amelyet nem függesztettek fel vagy nem tiltottak le). Ezen felül le kell tölteni és telepíteni kell a Blizzard Battle.net asztali alkalmazást is.

 • 1. lépés: Indítsuk újra a Battle.net asztali alkalmazást.
 • 2. lépés: Keressük meg a bal oldali menü Diablo III lapját.
 • 3. lépés: A Diablo III képernyőn egy legördülő menü található közvetlenül a "Play" gomb felett (ez azt is jelezheti, hogy "Install", ha még nincs telepítve a Diablo III). A folytatás előtt válasszuk ki a "PTR: Diablo III" elemet ebben a legördülő menüben.
 • 4. lépés: Kattintsunk a Telepítés gombra a telepítési folyamat megkezdéséhez.

PTR-fiókunk automatikusan létrejön, ha még nem rendelkeztünk ilyennel. A PTR minden támogatott nyelven elérhető, és az összes régió fiókjai jogosultak a részvételre.

 

PTR karakter másolás

A meglévő Diablo III karakterek élő fiókjából a PTR-be történő másolásának lehetősége rendelkezésre áll, és közvetlenül a PTR kliensen keresztül megtehető. Fiókonként azonban egyszerre csak egy régió másolható. Tehát, ha úgy döntünk, hogy a fiókunkból más régióba másolunk karaktereket, akkor a korábban másolt PTR karakterek elvesznek.

 • 1. lépés: Jelentkezzünk be az élő játékba, majd jelentkezzünk ki.
 • 2. lépés: Jelentkezzünk be a PTR kliensbe, és hozzunk létre egy 1. szintű karaktert. Miután végeztünk, térjünk vissza a fő karakter képernyőre.
 • 3. lépés: Kattintsunk a jobb felső sarokban található "PTR Copy" gombra. (A PTR Másolás gomb addig nem jelenik meg a játékban, amíg nem jön létre új, 1. szintű karakter.)
 • 4. lépés: Válasszuk ki a régiót.
 • 5. lépés: Kattintsunk a "Másolás" gombra. Ez a fiók összes karakterét átmásolja a kiválasztott régióból.
 • 6. lépés: Kilépünk a PTR kliensből.
 • 7. lépés: Jelentkezzünk be újra. A másolt karakterek játszhatók lesznek.

Egyszerre csak egy játékterületről másolhatunk karaktereket. Ha más régióból származó karaktereket szeretnénk másolni, akkor a korábban másolt PTR karakterek elvesznek, ezenkívül a karaktereket csak 24 óránként lehet átmásolni.

 

Forrás: us.diablo3.com

Fordítás: CsZCsaba