Diablo IV: Gauntlet problémák, találgatások, okfejtések...

Gauntlet problémáinak taglalása , okfejtés, találgatások.

Diablo IV: Gauntlet problémák, találgatások, okfejtések...

Sziasztok Kedves Klántagok,

Mai napon hoztam nektek egy nagyon megosztó cikket , melyet a WoWhead-en tárgyaltak ki. Semmiképp nem szeretnék vitát indítani , de ezek a problémák sajnos léteznek. Vtom-nak pedig nagyon szépen köszönjük a fordítást. Fogadjátok sok szeretettel.

Néhány téma a Diablo közösségben mindig is vitákat fog kiváltani - a ládában mennyi hely van, a drop rate, az itemizáció és a játékon belüli vásárlások. Ezek a Diablo 4 megjelenése óta a legforróbb témák közé tartozik.Nekünk is megvan a saját véleményünk a Gauntletről és a Diablo 4-ben a privát profilokat lehetővé tevő Leaderboardokról!Már egy hete tart a Gauntlet, a Blizzard legújabb Diablo 4 funkciója, és a visszajelzések inkább a negatív irányba hajlanak. Néhány játékos nem érti, hogy ennek a statikus elrendezésű dungeonnak a kifejlesztése miért tartott  kilenc hónapig, míg mások egyszerűen nem elégedettek a kapott jutalmakkal. Amiben a legtöbb játékos egyetért, az az, hogy a ranglisták sok kívánnivalót hagynak maguk után. A Diablo korábbi részeivel ellentétben a játékosok nagy többsége a ranglistákon privát profilra van állítva, így a felszerelésük és aktív képességeik láthatatlanok.

Itt két fő kérdés merül fel, az első, hogy a Blizzard miért vezet be egy olyan funkciót egy kompetitív ARPG-be, amely megakadályozza, hogy a játékosok lássák a többi játékos buildjét. Bár minden klasszhoz több életképes build is létezik, nem valószínű, hogy a legjobb sorcerer, aki az Arc Lash használja a többi játékosnak tisztességtelen előnyt biztosítana. Vajon az, hogy a többi játékos tudja, hogy a Barbarian Sorcerer az egyik legjobb duó, tényleg meghatározná a metát? És ez rossz dolog lenne? A 2, 3 és 4 játékosok ranglistáin még a privát profiloknál sem láthatod, hogy ki milyen klasszt játszik - kinek használ ez?Egyes játékosok számára az, hogy a ranglistákon többen privát profillal szerepelnek, csökkenti a büszkeség érzését, amit azért érezhetnének, mert az egyik legjobbak közé tartoznak. Mások számára ez a sebezhetőség érzését kelti, ami arra készteti őket, hogy szintén privátra állítsák be a profiljukat.

 

Ez elvezet minket a második kérdésünkhöz: miért van szinte minden profil a ranglistákon privátra állítva? Eltekintve azoktól, akik azért rejtik el a profiljukat, mert mindenki más is ezt teszi, a legészszerűbb magyarázat erre az, hogy a világ legjobb Diablo 4 játékosai szeretnék megtartani maguknak a buildjeiket. Elképzelhető, hogy az egyes osztályok legjobb 10, 50, sőt 100 játékosa eléggé játékmegváltónak tartja a buildjét ahhoz, hogy ne akarja, hogy a versenytársai megtudják.

Ez némiképp érthető, vagy inkább az lenne, ha nem lennének a legjobb versenyzők, akiknek a profiljait azonos vagy közel azonos aktív képességekkel, legendás aspektusokkal és unique itemekkel ne lehetne megtekinteni. Néhány jól ismert játékosnak - akik vitathatatlanul a legjobban értik a Diablo IV-et - a Gauntlet megjelenése óta is nyilvános a profilja, miközben továbbra is rendkívül magasan állnak a ranglistákon. Ha a világ néhány legjobb, buildek kitalálásában úttörő játékosának nem érdeke, hogy a kártyáit titokban tartsa, akkor miért teszi ezt szinte mindenki más? És ha erre az a magyarázat, hogy a Hall of Ancient-be kerüljenek akkor miért van majdnem minden 500-1000. helyezett profil privátra állítva?

Egy másik lehetséges magyarázat az, hogy a játékosok rejtegetnek valamit, amit nem akarnak, hogy mások lássanak. Ha egy játékos a Harlequin Crest-et (Shako), Grandfather-t, és Ring of Starless Skies használ egy egynapos karakterrel, ott valami nem stimmel. Lehet, hogy ez egy alt kari, aki Uber Unique-okat használ a fő karkateréről, vagy vannak barátai, akik Duriel matit gyűjtögetnek, vagy ez a játékos az összes megszerzett vagyonát idézőanyagokra váltotta be, vagy csak nagyon szerencsés volt a dropokkal. Nehéz azonban elhinni, hogy ezek közül a játékosok közül mindegyiknek ekkora szerencséje volt a drop rate-tel, a baráti körével és a szükséges matikkal, amelyek ezekhez az Uber Unique-okhoz szükségesek.

Nehéz elképzelni, hogy bármelyik Leaderboardon a top 100 játékoson kívül bárki is olyan úttörőnek tartaná a buildjét, hogy ebben a helyzetben ezt eltitkolja, bár egyértelműen látjuk, hogy ez a helyzet.

 

Ez nem azt jelenti, hogy bárki is tartozik a nyilvánosságnak azzal, hogy mélyreható betekintést engedjen a buildje legintimebb részleteibe, de eleve nem is erről van szó. A passzív képességek és még az aktív képességek sem jelennek meg a profilokon, ha nincsenek hozzárendelve a képességsávhoz. Nem hibáztathatjuk a játékosokat azért, mert úgy használják a funkciót, ahogyan azt tervezték, de azt mindenképpen megkérdőjelezhető, hogy miért létezik ez a funkció egyáltalán. Egy olyan játékban, amely sikeres, versenyképes ARPG szeretne lenni, egy olyan funkció bevezetése, amely teljes titoktartást tesz lehetővé a ranglistákon, a legjobb esetben is véleményesnek tűnik.

Forrás: WoWHead