Megérkezett a Diablo Immortal eddigi legnagyobb frissítése – Minden tudnivaló MAGYARUL!

Megérkezett a Diablo Immortal eddigi legnagyobb frissítése – Minden tudnivaló MAGYARUL!

Üdv, kalandorok!

A Diablo Immortal legutóbbi frissítéseiben sokan szembesülhettetek a jeges halállal Vitaath elleni harcban, áldásokat szerezhettetek a Hungering Moon event során, és vitézségetek által biztonságban tartottátok Sanctuary lakóit.

A legújabb frissítésben a Blizzard bemutatta az új karakterosztály-váltó mechanikát, két játékon belüli eseményt, az eddigi leghalálosabb Helliquary Bosst és még sok mást. Az alább említett elemek július 20-án, szerveridő szerint hajnali 3-kor léptek érvénybe (a későbbiekben elérhető tartalmak konkrét dátumai alább találhatók). Lássuk tehát, íme a Blizzard cikkének magyar változata az 1.5.2 Patch változásairól! 

 

Karakterosztály váltás

A Diablo játékokban kalandozásod egy fontos választással kezdődik: melyik karakterrel fogsz játszani? Annak érdekében, hogy enyhítsük a választással járó kockázatot, és hogy a játékosokat rugalmasabbá tegyük a játékmódban, egy új osztályváltási mechanikát adunk a Diablo Immortalhoz.

Miután barbárként közelharcot vívtál, talán készen állsz arra, hogy félre tedd a kardod és varázslóként manipuláld a misztikus erőket. Az osztályváltás lehetőséget kínál az újrakezdésre, miközben megtartja korábbi fejlődésed nagy részét. Ha Sanctuaryt egy másik karakterrel is szeretnéd megvédeni, először látogass el a Shifting Flames nevű tűzoltárhoz Westmarchban.

Néhány szabály az osztályváltási mechanikával kapcsolatban:

 • Az osztályváltás a karakter 35. szintjétől válik elérhetővé
 • Hétnaponként egyszer válthatsz karakterosztályt (ingyenesen) és van egy egyszeri lehetőség arra is, hogy azonnal visszatérhess az előző kasztodhoz, a hét napos várakozási idő nélkül. Jelenleg nem tervezünk olyan opciót, hogy a játékosok gyakrabban vásárolhassanak osztályváltási lehetőséget.
 • Amikor először váltasz az egyes osztályokra, beállíthatod a karaktered megjelenését, és megkapod a teljes paragonfát, alaphelyzetbe állítva.
 • Amikor először váltasz át az egyes karakterosztályokra, olyan felszerelést kapsz, amellyel tudod tartani a helyezésed. Ennek a felszerelésnek a rangja megegyezik az előző osztályodban korábban használt felszereléssel.
 • A klántagságod, a warband-tagságod és egyéb közösségi tagságaid megmaradnak az osztályváltás után is.
 • Egyes osztályspecifikus kozmetikai elemek és felszerelések nem maradnak meg az osztályváltáskor. Az előző osztályoddal használt összes felszerelés elérhető lesz a készletedben, vagyis az adott osztályhoz tartozó kozmetikumok az adott osztályon maradnak és visszaváltáskor elérhetők lesznek.

 

Hero’s Journey

Az előttünk álló út bővelkedik elmondhatatlan dicsőségben és igazságos jutalmakban. A Hero's Journey egy új endgame élmény, amely a fő küldetésvonal Frozen Tundra része alatt válik elérhetővé. Négy fejezetből áll, és még kettőt terveznek a jövőben. A Hero's Journey során megkapod a feladatokat, amelyek próbára teszik a felkészültséged és amelyek a Paragon szint emelkedésével egyre nehezebbé válnak.

Ha be tudod bizonyítani, hogy készen állsz a feladatra, minden fejezet elvégzése után rengeteg jutalom vár rád. Ezek a nagy mennyiségű aranytól vagy platinától az Aspirant's Keys-ig, a Legendary Crests-ig és a Glorious Journey Portré Frame -ig terjednek.

 

Adventurer’s Path - korlátozott időtartamú esemény

Sanctuaryban kevesen képesek szembeszállni a sötétséggel és életüket adni a védtelenekért. De te kalandor, arra áldoztad a napjaidat, hogy ritkítsd a pokol seregeinek sorait. Az elesettek felnéznek rád, és ahhoz, hogy továbbra is szolgálhasd őket, be kell járnod a Kalandor ösvényét.

Július 20- tól (hajnali 3:00-tól) augusztus 3-án 3:00-ig (szerveridőben), miközben teljesíted az Adventurer’s Path feladatait, aranyat, enchanted dust-ot és scrap materials-t kapsz hőstetteidért. Ha elegendő számú feladat gyűjt össze, akkor mérföldkő jutalmakat is nyerhetsz:

 • Nyolc feladat elvégzése után: 10 Aspirant’s keys
 • 16 feladat elvégzése után: Adventurer’s Laurel portrékeret
 • 20 feladat elvégzése után: egy Legendary Crest

 

Új Helliquary Boss: Gorgothra the Claimer

Rayek talált egy másikat! De szüksége lesz néhány nagy harcos segítségére, hogy elhárítsa ezt a hatalmas és hihetetlenül ősi fenyegetést. Gorgothra a harmadik a Wrathborne démonok közül, akik Sanctuary-t gyötrik. Számtalan démon hódolt be neki az idők során, de nem idegen tőle a harc – kővé dermesztő sugarai, méregfogai és kígyócsápjai mellett Lassal és Vitaath ereje eltörpül.

Rendelkezel azzal a képességgel, amely Gorgothra haragjának leküzdéséhez szükséges? Vagy egy újabb megcsontosodott holttest leszel, aki az odúját díszíti? Gyűjtsd össze csapatodat a Helliquaryban, mert a Gorgothra augusztus 2 -án megjelenik!

 

Hungering Moon - korlátozott időtartamú esemény

A Hold másodpercekre visszatér, és több vért követel… talán még a tiéd is! A Hold követelményeinek teljesítése során Moonsliver-t fogsz szerezni, amelyet megáldva (Blessing) véletlenszerű jutalmakra tehetsz szert, mint például: Enchanted Dust, Glowing Shards és Legendás itemek. Adj elég áldást a Holdra, és az megajándékoz téged – kaphatsz egy csomagot, amely egy Legendary Crest-ből és még sok másból áll.

Szeretettel várjuk a bátor kalandozókat, hogy segítsenek a holdéhség csillapításában július 29-én 3:00-tól július 31-én 3:00 óráig.

 

Amber Blades kozmetikai készlet

Az Amber Blades az egyik legjelentősebb sivatagi banda, amely Shassar irányításáért verseng, és kevésbé gonosz, mint legnagyobb ellenfelük, a Sand Scorpions. A Pengék elítélik a skorpiók által alkalmazott kényszermunkát valamint a karavánok elleni támadásokat, és minden lehetőséget megragadnak, hogy megzavarják leggonoszabb terveiket. Hogy ez a megközelítés erkölcsi kérdés vagy toborzási technika, azt csak maguk az Amber Blades tagjai tudják.

Védd meg magad a nap rendíthetetlen sugaraitól, miközben a homoktengerben sétálsz az Amber Blades kozmetikai készlettel – amely megvásárolható a játékon belüli boltban.

A Diablo Immortal gyorsjavításainak és különböző hbajavításaiank listáját ezen a linken találod, a csak a PC-s kliensre kiadott gyorsjavításokat pedig ezen a linken.

 

Találkozunk Sanctuaryban!
A Diablo Immortal csapata

 

Funkciófrissítések

Warband Raid

 • A heti Warband Raid teljesítése most lehetővé teszi, hogy Eternal Legendary Crest-et vásárolj 1600 platináért a Westmarch-i Crest Merchant-tól, Jondo Mourentől.

Fejlesztői megjegyzés: Mivel a megvásárolható Crest Eternal típusú, ez további lehetőséget biztosít számodra a Piactéren eladható drágakövek beszerzésére.

Fading Ember

 • A Fading Ember maximuma 200-ról 280-ra nőtt.
 • 22 Fa rúnát cserélhetsz egy Eternal Legendary Crest-re.

Fejlesztői megjegyzés: Ez azt jelenti, hogy mostantól hetente egyszer készíthetsz egy véletlenszerű Legendás Gem-et, ha maximalizálod a Fading Embersedet.

Új szörny Affixek

 • Shell: Megidéz egy védelmi pajzsot, ami megakadályozza az életpont-vesztést, amíg meg nem semmisül.
 • Siphon: Egy sugarat irányít egy célpontra, amely lassítja és 5 másodpercig lopja az életét.

Zwenson’s Haunting

 • A képesség leírása a következőre módosult: Amikor legyőzöl egy ellenséget, egy sötét vadállat megtámadja a közeli ellenségeket, X% alapsebzést okozva. X másodpercenként nem fordulhat elő többször.

Fejlesztői megjegyzés: Az előző leírás helytelenül hivatkozott az idézésre, ami miatt a képesség inkább idézési képességnek, mint támadásnak hangzott.

Blood-Soaked Jade

 • A képesség leírása a következőre módosult: Akár X%-kal növeli az általad okozott sebzést, amíg az életed a maximumon van és minimun Y%-os bónusz mellett, ha az életed alacsonyan van. Növeli a mozgási sebességet Z%-kal.

Fejlesztői megjegyzés: Az előző leírásban nem volt teljesen világos, hogy a Movement Speed egy sima buff volt, míg a sebzésbónuszt az életed befolyásolta.

Harminchat új osztályspecifikus Legendary Item

 • A Legendary Itemek ezen köre elsősorban arra irányul, hogy több lehetőséget biztosítson a játékosoknak az idő múlásával okozott sebzések kihasználására. Alig várjuk, hogy meglássuk, hogyan hatnak ezek az affixek a buildekre és hogyan adnak teret új játékstílusoknak.

Barbarian

 • Compromise is Loss: A Ground Stomp most felhasítja a földet, és sebzést okoz az előtted lévő ellenségeknek. Maximum X töltés.
 • Doom of the Cowed: A Wrath of the Berserker aktiválása azonnal X%-kal csökkenti az összes közeli ellenség mozgási sebességét.
 • Five Fresh Claws: A Whirlwind most felaprítja a páncélt, X%-kal növelve az ellenség által elszenvedett összes sebzést, és akár ötször is stackelhet.
 • Lunatic Twin: Amikor a Frenzy teljesen felstackel, minden támadás X sebzést szabadít fel az összes előtted lévő ellenségre. Nem fordulhat elő gyakrabban, mint Y másodpercenként.
 • Paste and Powder: A Hammer of the Ancients most véletlenszerűen többször is leejti a kalapácsokat a megcélzott területre.
 • The Trembling: Az Undying Rage X%-kal növeli a mozgási sebességedet is.

Crusader

 • Forgotten Savior: A Falling Sword most lángokat hív az égből, amelyek ellenségeket égetnek el.
 • Torrential Refrain: A Condemn azonnal felrobbantja az összes sebzését az ellenségre, akit eltalál.
 • Daybreak: A Consecration mostantól megvéd téged és a közeli csapattagokat, X%-kal csökkentve a sebzést.
 • Equal Portions: A Sacred Chain többé nem korlátozza az ellenséget, hanem lángoló láncot képez az ellenségek között, amely megégeti a többi ellenséget, akik hozzáérnek.
 • Stare of Wroth: A Shield Glare megégeti az ellenséget X sebzést okozva Y másodpercig.
 • Heaven Squints: A Judgment folyamatos fénysugarat varázsol az égből, amely az irányításod alatt mozog

Demon Hunter

 • Hunter-Gatherer: Az Escape mostantól X rakétát indít a közeli ellenségekre, amikor aktiválják, és mindegyik Y sebzést okoz.
 • Murdermost: A Vengeance most X%-kal növeli a kritikus ütés esélyét, de minden másodpercben elveszíted az életed Y%-át.
 • Pinpoint Overflow: A Multishot mostantól minden nyilat célzott irányba lő ki, és többször is eltalálhatja ugyanazt az ellenséget.
 • Puncta Obscura: Az Impale mostantól az ellenséget vérezteti X sebzéssel Y másodpercen keresztül.
 • Scrapdacks: A Knife Trap most több aknát szór szét, amelyek rálépéskor felrobbannak, de már nem lehet több töltete.
 • Suit Mordant: A Smoke Screen most egy savas bombát dob, amely folyamatosan károsítja az ellenséget.

Monk

 • Endless Trial: Az Imprisoned Fist mostantól folyamatosan ütéseket indít olyan irányba, amelyet channeling közben megváltoztathatsz. Az Imprisoned Fist használata lassan felemészti az energiádat, ami regenerálódik, amíg az Imprisoned Fist nincs használatban.
 • Numb Realization: Az Exploding Palm vérzés-effektjének X% az esélye, hogy más támadások robbantsák fel.
 • Pugilist’s Presence: A Seven-Sided Strike most ismétlődően ugyanabban az irányban támad, minden alkalommal hátrataszítva az ellenséget.
 • Rattling Arm: A Wave Strike egy pneumatikus labdává alakul, amely behúzza és folyamatosan sebzi az ellenséget.
 • Starving Mosquito: A Flying Dragon sebzése X%-kal nőtt minden ellenséges találat után, egészen Y%-os növekedésig.
 • Typhlot Robe: A Cyclone Strike most olyan porvihart kelt, amely rontja az ellenség látását és csökkenti az ellenség mozgási sebességét.

Necromancer

 • Arc of Misery: A Falling Sword most lángokat hív az égből, amelyek megégetik az ellenséget.
 • Cloak of Quills: A Bone Armor arra készteti a leidézett szövetségeseidet (summon), hogy folyamatosan sebezzék a közeli ellenségeket, de már nem védi meg őket.
 • Hissing Skin: A Grim Scythe mostantól X%-kal növeli az összes sebzésedet minden ellenséges találat után, egészen Y%-ig Z másodpercig.
 • Shared Service: A Bone Armor mostantól X%-kal csökkenti az összes folyamatos sebzést.
 • Studied Menace: A Corpse Lance pusztítja az ellenséget, Y másodpercig X sebzést okozva.
 • Vesperguard: A Skeletal Mage-ek mostantól folyamatos sugarakat lőnek az ellenségre

Wizard

 • The Aimless One: Az Arcane Torrent rakétákat indít a körülötted lévő véletlenszerű ellenségekre.
 • The Enervators: A Ray of Frost egy jégpajzsot hoz létre minden alkalommal, amikor megsebzi az ellenséget. Ez a pajzs elnyel X sebzést és akár 10-szer is stackelődhet.
 • Fireflurry: A Scorch egy magmagolyót dob fel, amely kitör, amikor eltalál egy ellenséget, és magma-tócsát hoz létre, amely megégeti és elkábítja az ellenségeket.
 • Ninety-Nine Wild Arcana: Az Arcane Torrent sebzése X%-kal nőtt.
 • Waking Invocation: A Ray of Frost most olyan illúziót kelt, amely a fagysugarat a megcélzott irányba irányítja.
 • Weathering Eye: Az Arcane Wind sebzése ezentúl X%-kal csökkenti a mozgási sebességet Y másodpercig.

 

Forrás: Blizzard

Fordítás: CsZCsaba