Diablo Immortal: Gigantikus botrány vagy csak bénázás?

A telefonok túlnyomó része nem kompatibilis a játék jelenlegi verziójával

Diablo Immortal: Gigantikus botrány vagy csak bénázás?
DIABLO IMMORTAL BOTRÁNY vs. BÉNÁZÁS?

December 3-án ismét frissült a Diablo Immortal a Google Play-ben. Ezúttal egy igen komoly és a játék történetének talán eddigi leghangosabb reakciót kiváltó frissítésről van szó. A hányatott sorsú mobil platformra készülő Diablo-játék eddigi történetét ismerve talán túlzónak tűnhet azt állítani, hogy a legnagyobb botrány van kialakulóban, de az alábbiakban ki fog derülni, hogy ez a jelző egyáltalán nem túlzó.

Történt ugyanis, hogy a frissítés után a felhasznlók nagy részének elérhetetlenné vált a játék adatlapja a Play áruházban, mégpedig azért, mert a készüléke nem kompatibilis a játék jelenlegi verziójával. Ha a játék weboldaláról megyünk a Play-re, akkor ezesetben megjelenik az adatlap, de a közkedvelt mondattal tarkítva: The device not compatible!

A találgatások már elidultak a neten, miszerint elindult a regionális teszt Kínában, és ezért van a "hiba", vagy a december 3.-i Immortal-frissités közben elrontottak valamit.

Az érintett telefonok adatbázisa egyre nagyobb, egy Reddit oldalon bárki megnézheti, hogy nála mi a helyzet, illetve ő maga is megadhat (regisztráció után) információkat:
https://www.reddit.com/r/DiabloImmortal/comments/k6bz17/share_your_compatible_and_not_compatible_specs/

Itt 7 kérdésre kell válaszolnod:

 1. Egyelőre kompatibilis-e a telefonod
 2. Telefonod típusa
 3. Milyen Android verziót futtatsz?
 4. Milyen CPU ketyeg a telefonodban
 5. Mennyi RAM van a telóban
 6. Mekkora a háttértár?
 7. Országod neve

 

Az eddig beérkezett információk alapján a következő eredmény van:

KOMPATIBILIS

 • Snapdragon: 730G, 732, 765G, 820, 835, 845, 855, 855+, 865, 865+
 • Exynos: 9810, 9820
 • Kirin: 980
 • Qualcomm: 7250
 • Pixel: 2/2XL, 3/3XL, 4
 • Helio: G90T

NEM KOMPATIBILIS  

 • Snapdragon: 425, 660, 625, 665, 670, 675
 • Kakukktojások: Galaxy note 8, Galaxy S 8, (ezek érdekes módon nem kompatibilisek, pedig Snapdragon835 duruzsol bennük)
 • Kirin: 659, 658
 • Nvidia: Tegra X1

Összegzésképpen:

Szerény véleményem szerint pont azok a telefonok nem smakkolnak, amik az emberek 70 százalékának van. Ha marad minden így, akkor nagy bukovári lesz az Immortal, mert nem hiszem, hogy bárki lecseréli a 70 ezer forintos telefonját 100.000+ forintos telefonra a Game miatt. De hát legyünk pozitívak, hogy már megint csak valami oltári bénázás miatt, fals info ez a nem kompatibilítás cucc.

 

UPDATE:

Végre valaki hajlandó volt a Blizzard részéről reagálni, igaz nem hivatalos kék irományként, hanem a reddit-en. PezRadar Diablo Community Manager a következőt írta:

"Amint már észrevehettétek, a 2018-as bejelentés óta módosítottuk a Diablo Immortal minimális követelményeit. Ezekkel a kiigazításokkal az a szándékunk, hogy a jövőbeni tesztelési fázisokban részt vevő felhasználók a lehető legjobb tapasztalattal rendelkezzenek a játék során. Feljavítottuk azokat a hardver specifikációkat, amelyek reményeink szerint alapos tesztelést kapnak a következő fejlesztési fázisokban, és ezt tükrözik a legújabb követelmények is. Bár nem ígérhetek semmit, azt mondom, hogy a csapat a jövőben a minimális követelmények kibővítésére törekszik, és mindig keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel a Diablo Immortal több eszközhöz juthat, amint közelebb kerülünk az induláshoz."

Nagyjából leírta amit eddig is megtudtunk, hogy ami most friss teló, vagy nem oly régi, de drága mobil, nagyjából azokon fut majd az Immortal. A végére azért kaptunk egy kis porhintést, hogy "kibővűlnek a minimális követelmények talán, nem biztos" Én azt mondom, addig, amíg egy nem egész egy éves motorola telefonon, ami Nintendo Switch erősségű hardverrel van szerelve, nem kompatibilis a játék, addig semmi sem biztos. Írhatnának egy végleges hardver követelményt az Immortal honlapjára, hogy ne kelljen találgatni, de a kommunikáció elég gáz lett a Blizzardnál...

Köszönöm figyelmeteket, voltam, vagyok, leszek :

realfalcon