Így fut PC-n a Diablo Immortal!

Spoiler: fut! Szarul ugyan, de fut!

Így fut PC-n a Diablo Immortal!

Minden Diablo-rajongó emlékszik a 2018-as Blizzcon „legszebb” pillanatára, a Diablo Immortal mobiljáték bejelentésére. Nos, azóta több mint két év eltelt, a játék szép lassan a megjelenés küszöbéhez érkezik, de még mindig nem nyerte el a teljes rajongói bázis tetszését (sajnos nem is fogja – a szerk.). Elevenítsük fel egy picit, a fejlesztőkhöz intézett legelső kérdések egyikét:

A játék tehát nem PC-re készül és nincs is semmiféle tervük ezzel a platformmal. Ki is verték a biztosítékot rendesen. Ez volt a múlt. Azóta telt-múlt az idő, fejlődött a technika, fejlődtek a telefonok is és ennek megfelelően a mobiltelefonos emulátorok. Vagyis lehet, hogy nem PC-re tervezik a játékot, de idővel játszató lesz PC-n is. A kérdés csak az, hogy mikor? A válasz pedig nemrég ki is derült: valószínűleg már a megjelenéskor! Ugyanis sikerült a Technical Alpha verziót működésre bírni egy PC-s emulátoron Windows 10 alatt! Íme a Blizzplanet beszámolója:

A Diablo Immortal a technikai alfa korai szakaszában van, ezért nem lehet számítani az emulátorok megfelelő működésére. A Diablo Immortal programot ennek ellenére a BlueStacks 4 nevű emulátorban el tudtam indítani, és ebben egy Alek nevű reddit-felhasználó volt a segítségemre Discordon.

A Diablo Immortal működéséhez telepítenem kellett a BlueStacks 4-et (64 bites). A 32 bites kliens nem fog működni. A Settings/About menüpontban ellenőrizni lehet, hogy a Bluestacks telepítés 64 bites-e.

Mielőtt továbbléptek, el kell mondanom, hogy két másik felhasználó, akik kipróbálták a konfigurációmat és a saját konfigurációikat, nem tudták betölteni a Diablo Immortalt. Nem sikerült beazonosítanunk, hogy miért. Mindannyian engedélyeztük a virtualizációt (a 64 bites BlueStacks 4 futtatásához szükséges).

Sok különböző konfigurációval kipróbáltam, hogy lássam, melyik működött legalább 20 percig és melyik nem. Több beállítás működött! Nem vagyok szakértője ennek az emulátornak és nem tudom, mit csinálnak ezek a konfigok, vagy mit nem, de azt tudom, hogy az ARM64 kötelező. Ha Auto értékre van állítva, a Diablo Immortal nem töltődik be. Ez az opció a Settings/Engine/ABI setting/ARM64 menüpontban található.

A Diablo Immortalhoz 4 GB RAM (ajánlott) és Android 5 (Lollipop) szükséges. A BlueStacks 4 szerveren Android 7 (Nougat) és Adreno 540 GPU fut. A legjobb előre definiált profilopciók:

  • OnePlus 5 - Snapdragon 835 cpu, Adreno 540 gpu
  • Google Pixel 2XL - Snapdragon 835 cpu, Adreno 540 gpu
  • ASUS ROG 2 - Snapdragon 855+ processzor, Adreno 640 gpu
  • Samsung Galaxy S10 - Snapdragon 855 processzor, Adreno 640 gpu

Ezekben a profilokban a valós GPU-k nem számítanak. Bármit is választok, a Diablo Immortal „Adreno 540” néven olvassa őket - ami azt jelenti, hogy valószínűleg a BlueStack szerver fut, függetlenül attól, hogy melyik profilt választom.

Így néz ki a Diablo Immortal a BlueStacks 4-ben (64 bites) a Windows 10 PC-n:

Igen, működik! De! Sajnos nagyon laggol és a mozgás is túl lassú. Lenyűgöző, hogy az emulátor képes volt betölteni a játékot, de szükség lehet a Bluestacks csapatának néhány módosítására, hogy optimalizálja a Bluestacks alkalmazást.

Ha a Blizzard valaha is elismeri, hogy az emulátorok használata tisztességes, legalább tudjuk, hogy azok, akiknek nincs mobil eszközük, úgy játszhatnak a játékkal, hogy az érintőképernyős kezelőfelületet leképezik a billentyűzetre. Nem tudom, engedélyezi-e a Blizzard az emulátorokat. A NetEase képviselője egy 2018. november 5-i interjú során elmondta, hogy „OK” a Diablo Immortalt emulátorral játszani. De nem ők a Blizzard Entertainment.

Ne töltsetek le APK-kat a Diablo Immortal technikai alfa részvételhez! Még akkor sem tudtok vele játszani, ha az APK nem vírusos. Csak azoknak van hozzáférésük, akiket meghívtak, mert a Google Play-fiókjukat manuálisan jelölték meg a hozzáférés érdekében.

 

Forrás: Blizzplanet