Inkább az Immortal mint a Diablo III ?

Egy egyáltalán nem reprezentatív szavazás alapján legszívesebben kukáznák a játékosok a harmadik részt

Inkább az Immortal mint a Diablo III ?

Egy reddit felhasználó szavazásra bocsátott egy kérdést, amely áttételesen ugyan, de alkalmas lehet arra, hogy képet alkossunk a Diablo sorozat egyes részeinek jelen pillanatban mért népszerűségéről. Persze azzal kb mindenki tisztában, van, hogy a „Melyik a valaha volt legjobb Diablo játék?” c. kérdésre egyértelműen a Diablo II jönne ki győztesül, de ezúttal a kérdező arra volt kíváncsi, hogy a sorozat melyik darabja az, amelynek fejlesztésére plusz erőforrást rendelnének a szavazók. A válaszok között az eredeti Diablo II és a Diablo I sem szerepel emiatt, de ott van a csak pletykaként létező D2: Resurrected.

A kérdés így hangzik magyarul: Tegyük fel, hogy a Blizzard négy Diablo-játékot is fejleszt egyszerre. Ha lenne extra erőforrásuk, szerinted azt melyik fejlesztésre kellene fordítani? A válaszok pedig a jelenleg hivatalosan, szóbeszéd szerint vagy esetlegesen fejlesztés alatt álló Diablo-játékok voltak: Diablo IV, Diablo III, Diablo II remaster és Diablo Immortal. Nézzük hát, milyen eredmények születtek!

A redditen 245-en vették a fáradságot és szavaztak. A felhasználók A Diablo IV-et fejlesztenék a leginkább, a második helyen a csak szóbeszédben létező Diablo II remaster végzett, a harmadik pedig (ha nem számoljuk a tartózkodókat) a PC-s játékosok nagy része által gyűlölt Immortal lett. Tudjátok hol végzett a legutóbbi kiadása a sorozatnak? Igen, a Diablo III a tökutolsó helyen szégyenkezik, a szavazatok kb 3 százalékával. Vagyis: a redditesek legszívesebben már lecserélnék a fenébe a széria aktuális játékát.

Egy hasonló szavazást kiírtunk a hungarian-heroes.hu-ra is, A HH és Diablo MAGYARORSZÁG közösség tagjai között hirdettük meg, vagyis egy kisebb D3-as és egy nagyobb összdiablós társaságban. Egy kicsit más eredmény született, de egyrészt nem tettük opcióként lehetővé a tartózkodást, másrészt ebben a célcsoportban sokkal jelentősebb a Diablo III játékosok aránya. Kevés, mindössze 31 szavazat érkezett, de a Diablo IV itt is magasan az első helyen végzett, a második lett a Diablo III és jócskán lemaradva a D2 remaster és az Immortal lett a harmadik holtversenyben.

Sajnos ahhoz túl kevés a kérdésünkre beérkezett szavazat, hogy ki lehessen jelenteni, hogy a magyar játékosok nem szeretik a mobilos Diablot és nem hisznek a Resurrected-legendájában, úgyhogy lényegesen leegyszerűsítve az összehasonlítást, egyszerűen összeadtuk a szavazatokat és kivettük a képletből a tartózkodásokat. A következő végeredményt kaptuk:

  • Diablo IV: 63,4 %
  • Diablo II remaster: 20,7%
  • Diablo Immortal: 9,7%
  • Diablo III: 6,1%

Nem érdemes sokat elemezni az adatokat, összefoglalásként kijelenthető, hogy bármit csinál is a Blizzard,a játékosok egy egyáltalán nem reprezentatív szavazás alapján a legkevésbé a sorozat aktuális epizódjával szeretnének játszani és még mobilon is szívesebben diablóznának, mint a harmadik résszel.