Diablo II gyorstalpaló - 2. rész

Diablo II gyorstalpaló - 2. rész

Horadric Cube receptek

Horadric Cube receptek közül az alábbiakból lehet csemegézni: http://www.d2tomb.com/horadric_cube.shtml

Nagyon fontos továbbá, hogy a cube-al socketelni lehet az itemeket:

A white itemekből szürke itemek lesznek, ezáltal azokba rúnaszavakat lehet rakni.

Fontos megjegyezni, hogy a játékban van egy kivétel a cube sockettel kapcsolatosan, mégpedig az ethereal item socket. Ethereal superior white itemekbe a cube nem csak socketet rak, hanem a defense-t is brutálisan megemeli. Ezekbe az itemekbe is lehet erős rúnaszavakat rakni, mint pl.: Stone, Fortitude, stb. Sokakben felmerül a kérdés, hogy ezek az itemek nem fognak betörni? De betörnek, ha a karakter használja, de ha rárakod egy merc-re azon már nem fog betörni, ezáltal brutál erős itemeket lehet a mercekre pakolni.

 

Mercenaries

És akkor itt kitérnék a mercekre (zsoldosok, vagy magyar szlengben csicskák :D), mint a legnagyobb segítségünkre a játékban. A játékban A4-et kivéve minden actban lehet zsoldosokat felbérelni. Ez egy egyszeri bizonyos gold összegbe kerül, és minden egyes elhalálozása esetén a (főbérlő :D) NPC tudja feltámasztani (A4-ben Tyrael). A mercekkel kapcsolatosan keressetek youtube-on nyugodtan videókat (Xtimus, Dbrunski125), igaz angol, de szájba rágósan bemutatják a merceket. Minden buildhez külön merceket lehet „felépíteni”, van amelyik itemből nyerhető paladin aurával segít, van amelyik Necro spellt castol.

A mercekkel kapcsolatosan megjegyzendő, hogy egy sorcnak hellen túlélés szempontjából alapvető egy A2-es zsoldos. Ez azért szükséges, mivel az aktuális element immun mobok itt tényleg immunisak. Tehát egy fire immun mobot hiába fogsz fireballal lőni, azt bizony nem tudod megsebezni, csak a merc fogja leverni phisical dmg-vel. A mobok resist csökkentésére több minden létezik a játékban. Gondolok itt a paladin conviction aurájára, vagy a Necro lower resist átkára, amelyek csökkentik a mobok resistjét. Létezik runeword is a resist csökkentésére, ezt egy item adja a kétkezes polearmba rakható Infinity (Ber Mal Ber Ist). Ezzel az itemmel az A2 merc megkapja a pala conviction auráját, és csökkenti a mobok Lighting resistjét. Igaz nagyon drága össze rakni ezt az itemet, de mindenképp meghálálja az árát. (Light soso, Trap assa, és Light Javazon mellé kiváló párosítás).

 

Szintezés és Farmolás

A D2-ben két fő cél létezik a játékosok számára. Az első minél több és drágább itemet, valamint rúnát farmolni, illetve minél hamarabb elérni a 99-es szintet ezáltal a season ladder legfelső (vagy minél jobb helyezésére) fokára kerülni.

Szintezés:

Több metódus létezik a szintezésre, de ha nem akarod végig tolni az egész questchaint (season elején a legtöbben végig tolják) akkor le lehet rövidíteni a dolgokat. Ezt hívják a játékban rush-nak azaz húzásnak. Ebben az esetben egy elég magas szintű karakter csak a fő questek elvégzésében fog neked segíteni. Vannak akik elvárnak érte valami fizetséget, és vannak akik puszta szívességből csinálják végig veled az egészet.

A lényeg, hogy 40-es szint alatt nem éri meg nehézségi fokozatot lépni a játékban, mivel ez az a szint, ahol már Nighton elboldogulsz. Lvl 25 alatt pedig egyáltalán nem tudsz átmenni Nightra, mivel nem fogod tudni megölni A5-ön az Ancients-eket. (Kiegészítés: Act 5-ön az Ancient-öket Normalon lv20-tol (Nightmareen 40-től, Hellen 60-tól) meg lehet ölni es fixen 1 szintet adnak. Azert nem ölik őket lv24 előtt, mert a Baalrunok csak 25 tol adnak jó xp-t normalon.)

Normal:

 • Tristrun: A játékon belül vannak területek, ahol bizonyos szintekig a legjobban kapod az xp-t. Ilyen terület normon Tristram, ahol a játékosok runokba csatlakoznak, egészen 15-ös szintig. A runhoz egy karatkernek meg kell csinálnia a Cain questet, és neki kell kreálnia a játékot, mivel csak ekkor lesz nyitva a portal Stony Fields-en. Alapvető szabály, hogy minél többen vannak a játékba csatlakozva annál több xp-t ad az adott run.
 • Tombrun: A 15-ös szint elérését követően már nem kapunk jó xp-t Tristam runokon, ezért meg kell ölni Andarielt A1-en és át kell mennünk A2-be. Ha végig vagyunk húzva az adott nehézségi fokozaton akkor nyilván nem kell Andarielt ölni. A2-ben a legjobb fejlődést a Tal Rasha tombokban lehet elérni egészen 25-ös szintig, ezekre szintén runokat kell szervezni az adott játék kreálásával.
 • Baalrun: 25-ös szinttől ölhető A5 Ancients, és le tudunk már menni Baalhoz. Itt is runokat lehet szervezni egészen 40-es szintig (mivel 40 szint fölött már nem éri meg normon Baalt runolni). Itt a legjobb xp a Baal által leidézett minionok megöléséből jön. Ehhez a runhoz elengedhetetlen az Worldstone Keep, level 2 waypoint.

Nightmare:

Itt már el lehet felejteni a Tristrunokat, egyből lehet Baalrunokat szervezni (nyilván ha végig vitted az adott fokozatot) egészen 60-as szintig. 60-as szinten ajánlott megölni Baalt, és Hellen folytatni a játékot.

Hell:

Ezen a nehézségi fokozaton miután végig vitted, lehet Baalrunokba csatlakozni ahol egészen 99-es szintig tudod a karaktered fejleszteni. A 99-es szint eléréséhez csilliárdnyi xp kell, és tonnányi Baalrunt kell tolni. Az életed megunod, amíg eléred a kívánt 99-es szintet, de ha eléred te leszel az Isten ebben a játékban. Főleg ha realm first ként fogod ezt a szintet elérni. Az ős Diablo 2-ben a runokra botokat írtak, és a karakterek már maguktól runolták Baalt. Ez iszonyat elcseszte a játék élményt, mivel a ladder mögött nem valódi emberek voltak, hanem botok. Ezt tetőzte, hogy a Blizzard teljes mértékben magasról ejtett a csalások szűrésére, mindenki csalt ahol tudott, kevés bannhullám volt ezáltal a játékélmény tönkre ment, és a játékosok otthagyták a játékot. Ezért ha valaki kísértésbe esik és elkezd csalni remélem 1 percen belül bannolják. A bann esetén buktad a játékot és ezáltal 15 ezret. Tehát el lehet gondolkodni, hogy játszol és élvezed, vagy csalsz és kivágnak.

Farmolás:

A farmolás adja meg a játék ízét! Vannak területek, ahol nagyobb eséllyel esnek godly itemek, és vannak bossok amelyiket folyamatosan megéri megölni újra és újra és újra...

Hellen léteznek úgynevezett lvl 85 area-k, ahol érdemes farmolni. Ezeket a területeket az alábbiak:

A drop rate esetében is igaz, akárcsak az xp esetében, minél többen vannak az adott game-ben annál nagyobb. Egy 8-as game-ben sokkal nagyobb eséllyel esnek ritka itemek, és high runák, mint egy single game-ben. (Nekem esett már Jah runa többször is single-ben szóval ez szerencse kérdése is).

Érdemes még nagy számú player esetén a Lowe Kurastban található szuper ládákat. Erre az alábbi videó ad segítséget (a ládák droppja szintén a playerek számával emelkedik) :

Érdemes még az alábbi bossok és mobok folyamatos farmolása:

 • Andariel A1 (Fő boss, Catacomb lvl4-en)
 • Countess A1 (Black Marsh, Forgotten Tower lvl5, dobhat rúnát, és terror kulcsot hellen)
 • Summoner A2 (Arcane Sanctuary, dobhat Hate kulcsot hellen)
 • High Counchil és bandája A3 (Travincal)
 • Mephisto A3 (Fő boss, Duriance of hate lvl3)
 • Diablo A4 (Chaos Sanctuary)
 • Eldricht és bandája A5 (Frigid Higland WP-től északra pár lépésnyire.)
 • Shenk és bandája A5 (Frigid Highland Wp-től délre, a lépcsők alatt.)
 • Nihlathak A5 (Halls of Vaught, dobhat Destruction kulcsokat)
 • Baal és a minionok A5 (Worldstone Keep L4)
 • Pindleskin (A5 Harrogatban az Anya melletti piros portálon keresztül lehet hozzá eljutni. Ha felveszed a Halls of Pain WP-t akkor a portál bezárul, és vissza kell két szinted szaladni hozzá. Tehát érdemes eldönteni, hogy mit akarunk gyorsabban farmolni Pindlet, vagy Nihlát.)

A Terror, Hate és Dest kulcsok:

Ezekből a kulcsokból 3x3 packot kell farmolni, amelyek felhasználásával hellen A5-ben három portált lehet nyitni. Ebben a három portálban található uber Duriel, Izual, és Lilith, valamint tonnányi mob. Ha a fő bossokat leveritek dobnak három organt (brain, horn, eye). Ezeket az organokat felhasználva lehet nyitni egy portál szintén hell A5-ben ahol uber Tristramba juthatunk. Itt le kell verni uber Mephistot, Diablot és Baalt, valamint a tonnányi mobot amit leidéznek. Az a fő boss amelyik utoljára lehal kidob egy uniq mid charmot. Ez a mid charm a Hellfire Torch, ami az egyik, ha nem legerősebb charm a játékban. Nagyon nehéz kiütni, de vannak rá speciális karakterek, amivel ezt egyszerűen véghez lehet vinni: https://diablo.fandom.com/wiki/Hellfire_Torch

Stone of Jordan és a Diablo clone:

A játékban két gyűrű adhat plusz 1 all skillt. Ezek a gyűrűk a Stone of Jordan (SOJ) és a Bul-Khatos Wedding Band. A két gyűrű közül a Stone of Jordan a best of. Mind a kettő olyan ritka mint a fehér holló, és a SOJ nak egy további fontos szerep jut a játékban.

A ritka Stone of Jordant ha eladjuk egy vendornak, akkor az adott szerveren amihez csatlakozunk egy számláló indul be. Ha ez a számláló az adott szerveren elér egy bizonyos értéket (senki nem tudja, hogy mennyi csak aki beállította az adott szerveren) akkor szerverre kreált összes játékban az adott IP-n lejön a Diablo Clone. Ő dobhatja az Annihilust, ami egy uniq charm. Ahhoz hogy ez megtörténjen az adott szerveren több SOJ eladására is szükség van. Gazdag játékosok fogják a SOJ-t eladni, nem pedig a casual gamerek. Korábban a gamerek petíciót indítottak, hogy ne SOJ-t kelljen eladni a Diablo Clone-hoz, hanem valami olyan más tárgyat ami kicsit kevésbé hasznos a karaktereknek (azért egy SOJ igen keménye megdobja a dmg-et) de szintén ritkán esik. Mondjuk ebben a játékban minden ritkán esik, ezért kicsit idegesítő is a farm :)

Egy diablo walk video:

Fontos, hogy ha megjelenik a Diablo Walk the Earth felirat a játékban akkor örülönk, és keresünk egy super uniqe monstert. Az első ilyen monster amivel összefutunk Diablo Clone lesz. A SU Monsterek listája az alábbi: https://diablo.fandom.com/wiki/Super_Unique_Monsters

 

Szerző: Gábor Jakab

Kapcsolódó cikk: Diablo II gyorstalpaló