Path of Exile: Stash Tab Folder Update

Hamarosan nagyon helytakarékos lesz a ládánk

Path of Exile: Stash Tab Folder Update

Jelen pillanatban a Láda fül mappák és Láda fül kapcsolások rendszerének tesztelésének utolsó fázisában vagyunk. Ha probléma mentesen zajlik le a tesztelés , akkor már a holnapi napon elérhetővé lesz téve az éles szervereken. Addig is szeretnénk megosztani több infót is hogy mégis hogyan fok működni.

Ládafül mappák

A ládafül mappák lehetővé teszik a ládafülek kategóriánkénti szortírozását . Ez átláthatóvá teszi a füleket és segít a helytakarékos pakolásban azzal hogy könnyedén navigálhatunk a ládafülek között.

Ahhoz, hogy mappát hozzunk létre , váltsunk arra a fülre amit be szeretnénk tenni a mappába és a ’mappa’ ikonra kattintással létrehozhatjuk a mappát. A ládafül automatikusan bekerül a mappába és lehetőségünk lesz nevet adni a mappánknak. Ha egy meglévő mappához szeretnénk hozzáadni egy fület csak rá kell kattintani és behúzni a mappába. Eltávolításhoz csak egyszerűen megfogjuk és kihúzuk.

A létrehozható mappák száma nincs limitálva. A mappák az oldalt lévő gördülő menüben is láthatóak lesznek.

Ládafül összekapcsolások

A ládafül kapcsolati rendszer lehetővé teszi , hogy kijelöljünk egy ládafület a kiválasztott itemek tárolására. A Ctrl+Kattintással egy tárgy mindig egyenesen abban a ládafülbe kerül amihez az adott tárggyal vagy tárgy csoporttal összekapcsolva van , függetlenül attól hogy éppen melyik ládafül van nyitva.

Bármelyik ládafülhöz (beleértve az ingyenes füleket is!) lehet kapcsolást rendelni. A speciális ládafülek csak az egyértelműen oda tartozó tárgyakkal kapcsolható össze – például nem tudsz map itemeket a currency ládafülbe rakni. A következő item kategóriákhoz lehet kapcsolást létrehozni: Currency, Map,Essence, Divination kártya, Fragmentek, Unique itemek, Delve, Blight, Metamorph és Delirium itemekhez. Bár beállítani bármelyik ládafülre lehet kapcsolást , de csak olyan itemeket lehet elhelyezni a kapcsolási rendszerrel ami a fent említett ládafüleken rendelkezik saját hellyel.

Ahhoz hogy egy kapcsolást beállítsunk, csak jobb egér gombbal kell kattintanuk a ládafülön akár csak név változtatáshoz és ott ki kell választanunk melyik itemcsoportot szeretnénk elhelyezni ott. Ha egy kapcsolás be lett állítva akkor azt később könnyedén meg lehet találni mert egy ikon jelenik meg a ládafül neve mellett ami jelöli hogy az egy kapcsolt ládafül.

Speciális láda fülekhez is lehet kapcsolást rendelni. Például: ha összekapcsoljuk a Currency ládafület a Currency itemekkel , akkor a Currency itemek Ctrl+kattintással egyenesen a Currency ládafülbe kerül. De ha van Currency ládafül de egy másikhoz lettek kapcsolva a Currency itemek, akkor az összekapcsolt ládafül lesz az elsődleges. Ebben az esetben meg kell nyitni elősszőr a Currency fület és utána a Ctrl+kattintás már oda teszi be a currencyt-t mint ahogy eddig is.

Egy kapcsolás egyszerre csak egy fülön lehet, de egy fülön lehet egyszerre töb kapcsolás is. Például: egy sima ládafülhöz kapcsolhatjuk a Currency itemeket, de egyszerre akár a Map itemek és a Currency itemek is be lehetnek állítva egy kapcsolásnál. de ha már egy összekapcsolt itemtípust egy másik füllel kapcsolunk össze akkor az automatikusan eltávolítja az a kapcsolást arról a fülről amin előtte volt.

A Láda jobb felső sarkában lehetőség lesz az összes kapcsolás engedélyezéséhez és letiltásához. Az a funkció is ki- és bekapcsolható lesz , hogy Ctrl+kattintással egy kapcsolt itemre kattintunk, az automatikusan a hozzá kapcsolt fülhöz navigáljon.

Konzolos megvalósítás

A ládafül mappákkal més sok dolgunk lesz mire teljesen kompatibilis lesz a konzolos platformokkal. A kapcsolási rendszer szintén lehetséges , de nagyon sok extra munkát kell még eszközölni hogy működjön a konzolos trade rendszerrel. Jelenleg is dolgozunk rajta és a részleteket megosztjuk veletek amint lehetséges.

 

Forrás: pathofexile.com