Diablo II Remaster ÚJRATÖLTVE!

Diablo II Remaster ÚJRATÖLTVE!

Valósággal felrobbant az internet egy, a Blizzard vállalattal kapcsolatos hír miatt! A játékmagazinokat órák alatt elárasztották az újabb, minden eddiginél erősebb teóriák a Diablo II-vel, illetve annak remake-jével kapcsolatban. Minden idők egyik legjobb játékának felújításáról tavaly kezdtek el szivárogni egyre meredekebb pletykák, amelyeket végül a Blizzard cáfolt is, meg nem is.

Nemrég azonban arról számolt be a Gameindustry, hogy az Activision Blizzard átköltöztette a Vicarious Visions stúdióját az Activision oldaláról a Blizzard oldalára. Vagyis: az a cég, amely a tavaly felröppent Diablo II remaster-pletykák középpontjába került, beolvad a Blizzardba! Van azonban más érdekesség is a cikkben: úgy fogalmaznak, hogy a Blizzard rájött, hogy miután(!) együttműködtek a Vicarious Visions-szel, jó lehetőség van egy hosszútávú támogatás kialakítására. Azt nem árulták el, hogy milyen területen dolgoztak együtt a stúdióval, azt viszont megerősítették, hogy a Vicarious Visions a továbbiakban "teljes mértékben elkötelezett lesz" a Blizzard címek iránt.

A Bloomberg azonban ennél is tovább ment és utánajárt a dolognak: cikkükben nevük elhallgatását kérő informátorokra hivatkozva leírják, hogy a Blizzard egy ideje már dolgozik a Diablo franchise-on, beleértve a Diablo II feldolgozását is. Kezdetben a játék a Blizzard 1. csapatánál volt, a vállalat kaliforniai campusának azon részében, amelyet a klasszikus játékok átdolgozásának szenteltek. Korábban ez a csapat volt a felelős a Blizzard számos címéért, mint a Starcraft II, a Heroes of the Storm és a tavalyi Warcraft III: Reforged. A Warcraft III: Reforged gyenge fogadtatása miatt azonban a Blizzard tavaly év végén úgy döntött, hogy átszervezi a részleget. Ennek eredményeként az 1. csapat nagy része végül feloszlott más területekre, a Vicarious Visions pedig segítséget nyújtott a Diablo franchise-nál és tavaly óta dolgozik a Diablo II tervezett remake-jén.

A Vicarious Visions-t 2005- ben vásárolta meg az Activision, és az évek során a kiadó számos nagyobb címén dolgozott, köztük a Guitar Hero, a Spider-Man, Tony Hawk, a Crash Bandicoot, a Destiny, a Skylanders és a Call of Duty.

Rhykker szerint mindezek alapján 95% valószínűsége van annak, hogy megerősítik A Diablo II remaster készítéséről szóló teóriákat.  Ez természetesen nem 100%, de az tény, hogy a hír minden eddiginél jobban felerősíti a pletykát. És itt van még egy hírmorzsa a végére: Februárban Blizzconline!

 

Forrás: Reddit / Gameindustry / Bloomberg / Twitter