Diablo Immortal: Fejlesztési frissítés, endgame – MAGYAR VÁLTOZAT

Diablo Immortal: Fejlesztési frissítés, endgame – MAGYAR VÁLTOZAT

Az alábbiakban olvashatjátok a készülő Diablo Immortal mobiljáték fejlesztői által, 2021 augusztus 3-án kiadott frissítés magyar nyelvű fordítását. A szövegben igyekeztünk a lehető legkevesebb változtatást beletenni, de a tükörfordítás a Blizzard cikkeinél nem mindig célravezető.

A Diablo Immortal Alpha tesztelésének kezdete óta több tízezer játékos gyűlt össze Westmarchban. Álmunk, hogy a lehető legtöbb játékos számára eljuttassuk a hiteles Diablo élményt. A beállításra, a karakterekre és a lootra - amelyek meghatározó elemei a Diablo élménynek - sokan szeretettel emlékezünk itt. És ezt az élményt szeretnénk megosztani veletek.

Közösségünk kulcsfontosságú abban, hogy segítsen formálni a játékról alkotott elképzelésünket. A közösségi csatornákon való megfigyeléseken keresztül, számos résztvevővel végzett tesztjeink alapján, és a legaktívabb játékosaink véleményét kikérve törekedtünk a Diablo Immortal fejlesztésére.

A Zárt Alfa teszt résztvevőinek visszajelzéseit követően csapatunk finomhangolta a játék alapjait és a végjáték funkcióit. Például átnéztünk olyan PvP-tartalmakat, mint a Cycle of Strife, hogy hozzáférhetőbbek legyenek, valamint a késői PvE-tartalmakat, mint például a Helliquary, hogy még vonzóbbá tegyük. Azon is dolgozunk, hogy vezérlőtámogatást nyújtsunk azoknak, akik más módon akarják játszani a játékunkat. Ezek a változtatások és a játékélmény javítására tett további lépéseink azonban nem valósulnak meg a korábban közölt 2021 -es időkeretben. Tehát a játék megjelenését 2022 első felére tervezzük, ami lehetővé teszi számunkra, hogy lényeges fejlesztéseket tegyünk az egész játékon.

Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy kiemeljünk néhány olyan játékrendszert, amelyekre összpontosítunk ebben az időszakban, a Diablo Immortal csiszoltabbá válása érdekében. Ezeket a változtatásokat a jövőben hajtjuk végre, ahogy a következő mérföldkőhöz, a béta teszthez közeledünk.

FIGYELEM: A Diablo Immortal még fejlesztés alatt áll. Az alábbiakban ismertetett játéktartalom nem végleges és változhat.

 

JÁTÉKOS VS. KÖRNYEZET (PVE)

Láttuk, hogy a játékosok több és hosszabb PvE-tartalomra vágynak, amelyek gazdagítják a Diablo Immortal social-funkcióit. Úgyhogy PvE-központő Raideket adunk hozzá a Helliquary rendszerhez. A Helliquary Bossok leküzdése immár kihívást jelent egy 8 játékos Raid során.

Emellett hallottuk, hogy a játékosok értelmesebb Bounty-küldetéseket akarnak, ezért olyan módosításokat fogunk végrehajtani, amelyek a Bounty-rendszert vonzóbbá és eredményesebbé teszik azoknak a játékosoknak, akik aktívan teljesítik ezeket a kihívásokat. Például, ha a játékos elfogad 4 küldetést, akkor mindegyik ugyanarra a zónára vonatkozik majd.

Sok játékos osztotta meg az aggodalmát, miszerint nem kaptak jutalmat a magasabb Challenge Riftek teljesítése során, így a Challenge Riftekből mostantól új upgrade alapanyagokat lehet beszerezni, amelyekhez más módon nem lehet hozzájutni. Azok kapják a legtöbb jutalmat, akik rendelkeznek felszereléssel, skillekkel és tudással, szembe nézzenek az akadályokkal.

 

JÁTÉKOS VS. JÁTÉKOS (PVP)

A Zárt Alfa tesztben bemutatkozott a Battleground, egy olyan hely, ahol a hősök kipróbálhatják rátermettségüket. A Battleground rendszer sok ígéretet rejt magában, de úgy gondoljuk, hogy többet lehet tenni az élmény élvezetesebbé tételéért. Értékeljük a mérkőzés-keresést, a ranglista-helyezést, az osztály-egyensúlyt, az ölési időt és más meghatározó elemeket a Diablo Immortal csataterének javítása érdekében.

Ezenkívül a Cycle of Strife-t először a zárt alfa tesztben vezették be. Ez a végjáték-tartalom egy csapat-alapú PvP, ahol az Árnyaknak hűséget fogadó játékosok összecsapnak Sanctuary halhatatlanjaival. A Sötét Ház megalakulásától a PvPvE támadásig a Cycle of Strife-ban tombolt a rivalizálás a különböző csoportok között. Továbbra is optimalizáljuk ezt a funkciót, hogy több játékos méltónak érezze magát az Örök korona küldetésére.

 

VEZÉRLŐ TÁMOGATÁS

Érezzük a lelkesedést, hogy sokan akarnak kontrollerrel játszani, de továbbra is azon dolgozunk, hogy az érintőképernyős irányítást zökkenőmentesen illesszük a vezérlőhöz. Játékunk hozzáférhetőbbé tétele a legfontosabb, és ezen a területen több előrelépést fogunk megosztani, amint a jövőben közeledünk a bétaverzióhoz.

 

KARAKTER ELŐREHALADÁS

Általánosságban elmondható, hogy a gearelés kapcsán további módszereket értékelünk annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű és legendás felszereléseket izgalmassá és keresetté tegyük, különösen azoknál a játékosoknál, akik túllépték karakterük (karaktereik) maximális szintjét. A szinthatár elérése után a Paragon szintek növelik a karakter erejét. A Diablo Immortal-ban azt szeretnénk, hogy ez az end-game tartalom megérje a belefektetett időt, egyedi bónuszokat kínálva, statok és különleges juttatások formájában. A magasabb Paragon birtoklása azonban jobb jutalmakat is eredményez. Olyan rendszert vezetünk be, amely lehetővé teszi a magasabb Paragon szinttel rendelkező játékosok vagy a nagyobb nehézségen küzdő játékosok számára, hogy erőteljesebb tárgyakat kapjanak.

Továbbá a Zárt Alfa bevezetett egy rendszert, amely megakadályozza, hogy potenciálisan egészségtelen szinten órákon keresztül lehessen játszani – ez a  „heti XP -korlát”. Sokat tanultunk ebből a rendszerből, és néhány fejlesztést végzünk annak érdekében, hogy a rendszer kevésbé legyen szigorú azokkal szemben, akik elérik a felső határt, és nagylelkűbbek azokhoz, akik felzárkózni próbálnak. Először is bevezetjük a bónusz XP nyereséget azoknak a játékosoknak, akik ritkábban játszanak. Másodszor, a heti XP korlátot globális korlátra cseréljük, amely idővel növekszik. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít a játékosoknak a játékidejükben, miközben a későn érkezőknek is lehetőségük lesz a felzárkózásra.

A Diablo örökség jellegzetessége, hogy képességekkel és felszereléssel erősebbé válunk, és szeretnénk, ha ez a mechanika a Diablo Immortalban sem lenne kivétel.

 

TUDJ MEG TÖBBET

Ez csak egy rövid betekintés volt abba, amin dolgozunk, egy újabb korlátozott tesztre készülünk az év folyamán, amely a Zárt Alfa és más közösségi visszajelzések tanulságaiból származó fejlesztésekből áll. A közösség tagjainak köszönjük a türelmét és a Diablo Immortal folyamatos támogatását.

Üdvözöljük, ha megosztjátok benyomásaitokat és visszajelzéseiteket az r/DiabloImmortal subreddit -en vagy más csatornáinkon. Továbbra is figyelünk, miközben fantasztikus Diablo élményt kívánunk létrehozni.

Ha többet szeretnétek megtudni a Diablo Immortal-ról, nézzétek meg honlapunkat itt , vagy valós idejű frissítésekért kövessétek hivatalos DiabloImmortal Twitter oldalunkat.

 

Forrás: Blizzard