Áll a bál! A JSP máris kinyírta a Diablo IV kereskedelmét? 

Áll a bál! A JSP máris kinyírta a Diablo IV kereskedelmét? 

Forrnak az indulatok a Reddit Diablo communityjében és a Blizzard fórumain. A rajongók a jsp fórum kereskedését hibáztatják a Diablo 2: Resurrected második ladderének felgyorsítása miatt, illetve ami talán még ennél is érdekesebb: a Diablo 4 korlátozott kereskedelmi lehetőségei miatt is a fórumot tartják vétkesnek.

A Diablo 2: Resurrected 2.5-ös frissítés érkezése és a játék második Ladder-évadának kezdete utáni gyűlölet-cunami lecsengése után a rajongók ismét lecsaptak a Diablo 2: Resurrected fórumra. Egyre inkább erősebb ugyanis az a teória, amely alátámasztja a fejlesztőcsapat kezdeti javaslatait, miszerint a Diablo IV-ban korlátozott kereskedelmet tudnak csak bonyolítani a játékosok, alacsonyabb kategóriás termékekkel, unique, set és legendary itemek, valamint gold nélkül. 

Nem telt el sok idő a Diablo 2: Resurrected ladder második évadának október 6-i startja után, sok játékos már endgame gearben virított. Ez oda vezetett, hogy a csalódott játékosok a Blizzard fórumain és a Redditen is hangoztatták elégedetlenségüket. A „F*** JSP” bejegyzésben egy BerettaValentine nevű felhasználó a Diablo 2: Resurrected vezető kereskedési fórumát, a D2JSP-t veszi célba.

Az oldal ugyanis lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egymással kereskedjenek Diablo 2: Resurrected tárgyakkal, saját erőforrásukat, a „forum gold”-nak nevezett közvetítő valutát használva. A fórum aranyát közvetlenül is meg lehet vásárolni valódi pénzért, ha „adományt” adunk az oldalnak, bár a D2JSP szigorú szabályzata szerint a felhasználók nem adhatják el fórumaranyukat másoknak valódi pénzért.

BerettaValentine bejegyzése azt állítja, hogy a JSP jelenléte „tönkreteszi a játék egész szellemét, különösen a laddert”. Leírta, hogy a csapatuk egyik játékosa villámgyorsan „felöltözött a fórumaranyból vásárolt, tökéletes tárgyakkal”, és hogy a játékos indoklása az volt, hogy hónapok alatt „megkereste” a gearre valót. BerettaValentine elmagyarázza, hogy „a ladder reset lényege, hogy mindenkinek a nulláról kell kezdenie”, és a játékosok, akik a legjobb felszerelést egy külső valutával megvásárolják, tulajdonképpen tönkreteszik az új szezon ötletét.

Zárásként megszólítja a fórumos kereskedés felhasználóit, és azt állítja, hogy: „te vagy az oka annak, hogy nem lesz [korlátlan] kereskedésünk a Diablo 4-ben”. A bejelentett kereskedési korlátozások már most is sok vita forrásai, néhány játékos inkább az „SSF” játékstílust támogatja. Az SSF, ami a „solo self-found” rövidítése, azokra a karakterekre utal, amelyek csak azokhoz a felszerelésekhez férnek hozzá, amelyeket egyjátékos játékban találnak. Egyes játékosok azt mondják, hogy sokkal csábítóbbnak találják a ritka loot izgalmát, kereskedelem nélkül, mások azonban amellett kardoskodnak, hogy legyen továbbra is lehetőség elcserélni a nem kívánt, de jó árucikkeket olyanokra, amikre szükségük van.

Sok felhasználó egy SSF ladder bevezetésében látja a megoldást. A Redditen többen is azt írják, hogy hajlamosak lennének játszani a ladderben, ha SSF lehetőség lenne, míg a Blizzard fórumon egy bejegyzés megjegyzi: „Az online SSF laddert támogatók hangja egyre hangosabb és hangosabb. Ez pedig azért lenne jó, mert akár egy normál játékos is részt vehetne rajta."

A Diablo 2: Resurrected közösségben a közelmúltban sok játékos ünnepelte MrLlamaSC-t, hogy ő lett az első játékos, aki elérte a 99-es szintet a ladder második évadában, néhányan azt mondják, hogy sokkal jobban érdekelné őket, ha valaki SSF-beállításban eléri a maximális szintet, nem pedig a rohanás előre elkészített dungeon-runokon keresztül, teljes partiban és kereskedelemmel.

 

Forrás: PCGamesN

Fordítás: CsZCsaba