Brutálisan laggol a Firebird Wizard!

Brutálisan laggol a Firebird Wizard!

Nem bírják a Diablo III szerverei a játék aktuális divat-karakterét a Firebird Wizardot. Az ok egyszerű: Season eleje van, nagyon sok (még) a játékos és ennek a buildnek channeling skill a sebzése (ráadásul közben még robbant is). Ismerős a szitu? Hát persze, hogy ugyanaz a gond, mint anno a Firebat WD esetében: ha túl sok mobot sebez egyszerre egészen egyszerűen akkora számítási feladat elé állítja az Area Damage a szervereket, hogy azok kiakadnak.

A jó hír azonban az, hogy ezúttal a jelenségre van megoldás! Wudijo nemrég publikált egy videót, melyben egyrészt összefoglalja a problémát, másrészt bemutat egy módszert, amellyel orvosolható a játékosok egy részénél a laggolás. Íme:

A következő  műveletsort csakis saját felelősségre csinálhatod, tudnod kell, hogy az soha sem jó, ha belenyúlkálsz a Blizzard fájljaiba!

A Diablo III Launcherben a megfelelő fájlt felül kell írtani a Heroes of the Storm megfelelő fájljával.

  1. Készíts másolatot a HotS fmodex64_4_44_23.dll nevű fájljáról (innen letöltheted, ha nincs telepítve a játék)
  2. A másolatot nevezd át erre: fmodex64.dll
  3. Nyisd meg a Battle.net Launchert
  4. Lépj a C:\Games\Diablo III\x64 mappába (vagy ha nem ide tetted, akkor a D3 telepítési helyére)
  5. Cseréld le a mappában lévő fmodex64.dll-t az újra (de előbb a régiről csinálj egy másolatot)
  6. Indítsd el a D3-at

MIvel a Battle.net frissíteni akarja majd a fájlt, ezért az automatikus frissítést innentől kezdve nem használhatod, illetve minden esetben, amikor frissül a játék, ezt a műveletet meg kell csinálnod. Fontos még tudnos, hogy ez a javítás minden játékhangot kikapcsol és nem oldja meg teljesen az összes laggot és lefagyást, de sok játékosnak segítség lehet.