Diablo 2: Resurrected - beindult a hírcunami!

Kis túlzással már az egész világ a Diablo 2 remaster kiadásáról szóló pletykával foglalkozik

Diablo 2: Resurrected - beindult a hírcunami!

Ahogy azt a múlt héten megírtuk, az ActuGaming kiszivárogtatása alapján gőzerővel készül a Diablo 2 felújítása, sőt az idén már ki is adják. A reddit szinte azonnal felrobbant a "hír" hallatán, ami aztán szép lassan az egész világon elterjedt.

Mostanra már mindent magára adó magazin megírta az információt, és az actugaminges okfejtés (a Diablo 4 bejelentésekor készült fotó) mellett egyre több összeesküvés-elmélet is világot látott. Most ezekből szemezgettünk párat. Íme:

  • A remastert állítólag az Vicarious Visions fejleszti, amely egy Albany-ben működő stúdió az Activision ernyője alatt és játékok újjáépítéséről, valamint nagyobb játékok támogató stúdiójaként ismert.
  • A fejlesztő legutóbbi projektje a 2019. évi Crash Team Racing: Nitro-Fueled volt, az 1999-es Crash Team Racing nagyszerű újjászületése.
  • A GameStop előrendelési listát küldött egy E3-exkluzív Diablo 2 Tyrael Funko Pop figurára. Bár a játék jubilál (20 éve adták ki), de a dolog meglehetősen furcsa, hacsak a Blizzard és az Activision nem csinálnak valami újat a Diablo 2-vel.
  • A Blizzard véletlenszerűen "sürgősségi karbantartást" végzett a Diablo 2 szerverein, ráadásul ez a karbantartás elég sok időt vett igénybe. Ez öt napja történt és azóta is battle.net hibák vannak a több fórumozónál.
  • 2020-ban lesz a Diablo 2 20 éves évfordulója. Tökéletes alkalom lenne a játék újjászületéséhez.


Nos, egyre több a hasonló okfejtés, ami persze koránsem jelenti azt, hogy bármi is igaz lenne az alaphírből. Egy biztos: évről-évre felbukkan a pletyka a Diablo 2 újjászületéséről, de hivalosan ezt sosem erősítették meg. És még valami: A Warcraft III Reforged fiaskója után valószínűleg a Blizzard háromszor is meggondolja a legendás játékainak felújítását a jövőben.

Forrás: comicbook.com