Diablo II: Resurrected Technical Alpha - minden tudnivaló MAGYARUL

Diablo II: Resurrected Technical Alpha - minden tudnivaló MAGYARUL

Ahogy azt nemrég megírtuk, a koreai régióban kezdődik a nemrég bejelentett Diablo II: Resurrected alfa tesztje. Kiderült azóta, hogy a teszt globális lesz és valójában április 8-án, kaliforniai idő szerint (PT – Pacific Time) reggel 10 órakor indul. Íme a részletek:

Ismert, hogy a Diablo II rengeteg játékost varázsolt el addiktív hack n’ slash játékmenetével és magával ragadó világával. Most, több mint 20 évvel később az időtlen klasszikus feltámad!

Visszautazásunk ehhez az ikonikus élményhez hamarosan elkezdődik. Bejelentették a Diablo II: Resurrected egyjátékos technikai alfát, az elsőt a többféle teszt közül. A fejlesztők megértik, hogy sokan visszavágynak egy olyan játékba, amelyre szeretettel emlékeztek, de örülnek az új játékosoknak is.

"Sokszor jött fel a Hold, mióta magam mögött hagytam Tristram városát. Azóta megpróbáltam elfelejteni a rémségeket, amiket a fagyos föld alatt láttam, és a rémálmokat, amelyek minden ébren töltött percemben kísértenek. Valami sötét bújkál bennem… Érzem, hogy a kelet felé terel, érzem, hogy üdvösségem az ókori királyságok romjai között rejlik. Bár ismerem az utat, nem tudom, milyen veszedelmek várnak rám és amikor áthaladok az elsőn kapun, tudom, hogy a lelkem jobb része elveszett… örökre. " - A Sötét Vándor

Körülbelül két hónappal ezelőtt a Sötét Vándor öröksége megújult mindannyiunkban, amikor a BlizzConline-onn bejelentették a Diablo II: Resurrected-et. Minden idők egyik legnépszerűbb PC-játékának újjáélesztése után alig várjuk, hogy láthassuk a félelmetes démonokat, a bátor kalandorokat és Sanctuary világát, amely teljesen újraszerkesztett, akár 4K (2160p) grafikákkal PC-n és konzolokon is élvezhető lesz.

 

Fejezetek: Act I. és Act II.

A világtalan szem

A játékosok Rogue Encampment-ből, a zsiványtáborból indulnak. Ez egy furcsa helyszín, amelyet a Világtalan szem testvériségének túlélői laknak, amikor megkezdik a Sötét Vándor keresését. Egy akadály azonban elzárja az utat: az, aki kiszorította a testvériséget a Zsivány-kolostorból, ott áll a kelet felé vezető úton. Meg kell találnunk Andarielt, a gyötrelmes leányzót és le kell számolnunk vele!

A Vizjerei titka

Az üldözés folytatódik. A játékosok kelet felé utaznak a sivatag ékszeréhez, Lut Gholein városához. Bár ez a kereskedelmi kikötő nem egy gyönyörű hely, de a Sötét Vándor látogatása után elárasztja a gonoszság. Éjszaka a városiak eltűnnek, és hírek vannak arról, hogy élőhalottak tömegei özönlenek a csatornába...

 

Karakterosztályok

Amazon
„Megtisztítom ezt a földet az árnyaktól.”

Az Askari (más néven amazonok) a Skovos-szigetekről származik, amely az Iker-tenger sűrű esőerdős szigeteinek egy csoportja. Ezek a harcos nők matriarchális társadalomban élnek, kóborolnak a világban és zsoldosmunkát végeznek, hogy elűzzék a gonoszt.

Lándzsák és gerelyek segítségével nyársalják fel az ellenséget. Íjaik ereje vetekszik a Világtalan Szem nővéreiével, nyilaik zápora szétzúzza a démonokat és emberfeletti képességgel kerülik el az ütéseket. Az amazonok a harciasság megtestesítői, egész életüket a háborúzás tölti ki.

Barbár
"Találkozom a halállal."

A „megtört emberek”, más néven barbárok, Sanctuary ellenséges pusztáiban, az Arreat-hegy alja közelében találhatók. A civilizáció peremén élők ezek a verekedős harcosok, zord környezetük termékei, életüket örök törzsi háborúk és a túlélésért folytatott folyamatos küzdelem alkotják.

Addig gúnyolja az ellenfeleket, amíg azok elvakulnak a dühtől, páratlan erővel, brutálisan veri szét őket. Dühétől még a démonok is megremegnek az útjában. Bár nem olyan kifinomult, mint kulturált társai, de ők a barbár vad erejével nem vetekedhetnek.

Varázslónő
„Gonosz vigyázz!”

A varázslónők a Zann Esu klánból származnak, a női mágusok ősi rendjéből, akik a mágia legtisztább formáját keresik. Egész életüket annak szentelik, hogy tanulmányozzák és összehangolják magukat a mágikus elemekkel. Mindezen erőfeszítésükkel arra törekednek, hogy a világ legerősebb varázslóivá váljanak.

A közelharc annyira civilizálatlan. Felrobbantja az ellenfeleit és lángoló poklot idéz, jeges szilánkokká fagyasztja a pokol teremtményeit, engedelmességre kényszeríti a gonoszt. Nem szabad lebecsülni a varázslónők tudományát, ők az elemek urai, a pusztítás felismerhetetlen képességeivel rendelkeznek.

 

Közösség és visszajelzés

Azok, akik nem tudnak bekerülni a Technical Alpha-ba, mégis szeretnék követni a játékot, figyeljék a Diablo II: Resurrected élő közvetítéseit a Twitch-en és a YouTube-on! A közösség tagjai már 8-án 19 órakor (CET) megkezdik a Diablo II: Resurrected közvetítését. A mostanin ívül még legalább egy esély lesz arra, hogy részt lehessen venni egy jövőbeni teszten.

A fejlesztők várják a játékosok/nézők benyomásait és visszajelzéseit a hivatalos Diablo II fórumokon, illetve az r/Diablo Redditen.

Aki többet szeretne megtudni a Diablo II: Resurrected-ről, nézze meg a hivatalos weboldalt vagy a valós idejű frissítésekért kövesse a Diablo hivatalos Twitter csatornáját!

FIGYELEM: Diablo II: A Resurrected még fejlesztés alatt áll. A technikai alfa játék tartalma nem végleges és változhat.

 

Gyakran feltett kérdések (GYIK)

K: Hogyan vehetek részt a Technikai Alfában?
V: Péntektől kezdődően korlátozott számú, a Diablo II: Resurrected weboldalon előzetesen regisztrált PC-s játékos képes lesz letölteni a Technical Alpha-t. A meghívókat egész nap hullámokban osztják szét, 16 órától (CET).

K: Ha nem tudok részt venni ezen a technikai alfán, lesz-e esélyem részt venni egy jövőbeni teszten?
V: A Diablo II: Resurrected Technical Alpha csak az első teszt. Legalább még egy esély lesz arra, hogy részt vegyen egy jövőbeli teszten.

K: A teszt résztvevői számára megengedett-e a Diablo II: Resurrected Technical Alpha rögzítése és/vagy közvetítése?
V: Igen, minden játékos számára megengedett, hogy a teszt alatt rögzítse vagy streamelje a játékot.

K: Meddig fog tartani az Alfa teszt?
V: A technikai alfa április 12-én, hétfőn 19 óráig (CET) tart. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő mennyiségű visszajelzést és kliens-teljesítményadatokat kapjunk.

K: Miért csak három karakterosztály játszható a technikai alfában?
V: A Diablo II: Resurrected hét játszható osztállyal indul - az Amazon, a Barbár, a Varázslónő, valamint az Assassin, a Necromancer, a Druida és a Paladin. Jelenleg a játék tesztelését az első három osztályra összpontosítjuk. Más osztályokat is bevonunk a következő tesztelési szakaszba.

K: Miért csak a szóló játékot lehet tesztelni?
V: A Diablo II: Resurrected multiplayerrel indul, azonban ennek a tesztnek a körében a korai játékrendszerekre, a három játszható osztályra és a kliens-teljesítményadataira fogunk összpontosítani. A közeljövőben játszható tesztelési szakaszba többjátékos módokat is bevonunk.
FIGYELEM: Bár a Technical Alpha egyjátékos, a kliens letöltéséhez és az egyjátékos módhoz a teszt során továbbra is internetkapcsolat szükséges. A végső játék lehetővé teszi az offline játékot egyjátékos módban, de a frissítések ellenőrzéséhez rendszeresen csatlakozni kell majd az internethez. 

K: Miért csak az Act I és az ACt II fejezet játszható a technikai alfában?
V: A Diablo II: Resurrected a játék teljes narratív élményével indul, a Lord of Destruction kiegészítő tartalmával együtt. Ehhez a teszthez nagyon szeretnénk felhasználni a korai játékmenetet az Act I és az Act II környezetében.

K: Miért vannak a régi ingame cinematic elemek a Technikai Alfában? Ugye a Diablo II: Resurrected friss filmeket kap?
V: A régi játékon belüli filmek azért kaptak helyet a Technical Alpha-ban, mert a frissített filmek még fejlesztés alatt állnak.

K: Miért csak PC-n lehet tesztelni? Képesek lesznek-e tesztelni a konzolosok a Diablo II: Resurrected-et?
V: A Diablo II: Resurrected a Windows PC-n, Nintendo Switch-en, PlayStation 5-n, PlayStation 4-en, Xbox Series X-en és Xbox Series S-n indul. A konzolos játékosokat a jövőbeni tesztelési szakaszunkba is bevonjuk.

K: A technikai alfában szerzett eredményeim átkerülnek a következő tesztre vagy a végleges játékba?
V: Nem, a Technical Alpha valamennyi megszerzett eredménye átruházhatatlan lesz a későbbi tesztekre vagy a játék elindítására.

K: Képes lesz-e betölteni a Diablo II mentési fájlomat a Technical Alpha?
V: Nem, a mentett fájlokat nem lehet importálni a Technical Alpha-ba.

K: Lesz-e a Technical Alpha-nak kontroller támogatása?
V: A Technical Alpha kontroller-támogatással rendelkezik. Ez azonban még fejlesztés alatt áll, így minden visszajelzés értékes lesz számunkra ebben a tesztelési szakaszban.
MEGJEGYZÉS: A kontroller támogatása PC-n nem jelenti teljes mértékben a konzoljáték élményét. A konzol-kontroller támogatásának egyedi felhasználói felületei, gombelrendezései és különböző opció-alapértelmezései lesznek a natív vezérlő felület egyszerűsítése érdekében.

K: Mikor jelenik meg a Diablo II: Resurrected?
V: Jelenleg nincs megosztható kiadásunk, de 2021-ben érkezik.

 

A technikai Alfa műszaki követelményei

Minimális követelmények

 • Operációs rendszer: Windows® 10
 • Processzor: Intel® Core i3-3250 / AMD FX-4350
 • Videó: Nvidia GTX 660 / AMD Radeon HD 7850
 • Memória: 8 GB RAM
 • Tárhely: 30 GB
 • Internet: Szélessávú internet-kapcsolat
 • Felbontás: 1280 x 720

Ajánlott specifikációk

 • Operációs rendszer: Windows® 10
 • Processzor: Intel® Core i5-9600k / AMD Ryzen 5 2600
 • Videó: Nvidia GTX 1060 / AMD Radeon RX 5500 XT
 • Memória: 16 GB RAM
 • Tárhely: 30 GB
 • Internet: Szélessávú internet-kapcsolat
 • Felbontás: 1920 x 1080

 

Forrás: Blizzard News